Wat heb je nodig voor een wandelvakantie in de Ardennen?

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wat heb je nodig voor een wandelvakantie in de Ardennen?

11 april 2023 in Reisinfo0 reacties

Een volledige lijst meegeven is eigenlijk onbegonnen werk, maar een wandelvakantie naar de Ardennen kan best wel een uitdaging zijn. Daarop ben je dan ook maar beter voorbereid. Veel is natuurlijk ook afhankelijk van hoelang je gaat wandelen en hoeveel kilometers je op een dag zal doen, maar over het algemeen zijn onderstaande spullen toch echt wel onmisbaar.

Inhoud artikel

  1. Goede wandelschoenen en -sokken

Wile je graag stevige wandelingen in de Ardennen maken, dan kom je natuurlijk nergens zonder goede wandelschoenen.

Hier heb je in feite 4 categorieën

waarbij categorie A geschikt is voor wandelingen op vlak terrein en categorie D voor zware wandelingen in de bergen. In de Ardennen ga je eigenlijk altijd voor wandelschoenen van categorie B. Deze wandelschoenen ondersteunen je enkels beter en hebben een stevige zool. Zeker als je een zware rugzak draagt merk je al snel hoe deze wandelschoenen de schokken beter opvangen.

Vergeet naast je wandelschoenen niet om ook goede wandelsokken mee te nemen want anders heb je voor je het weet last van blaren. Ten slotte raden we altijd aan om een extra set veters mee te nemen. Een stukje touw kan je altijd wel gebruiken en je weet nooit dat je schoenveters net nu stuk zouden gaan.

  1. Waterbestendige wandelrugzak

In de Ardennen vind je niet om de paar meter een leuk winkeltje en dan heb je maar beter je eigen drinken en eten op zak. Daarnaast is het sowieso aangewezen om een aantal extra spulletjes en extra sokken mee te nemen, waardoor een goede wandelrugzak aangewezen is.

Kies altijd voor een rugzak met meerdere banden voor een optimale gewichtsverdeling. Zorg ervoor dat je een waterfles aan de buitenkant kan opbergen en dat de rugzak goed waterafstotend is zodat je toch wat bescherming hebt als het onverhoopt begint te regenen.

  1. Powerbank

Een kaart, zaklamp en kompas vervang je door een smartphone

Vroeger nam je tijdens een wandeltocht in de Ardennen ook een kaart, zaklamp en kompas mee, maar tegenwoordig doe je dat allemaal gewoon met je smartphone. Handig want zo beperk je je outdoor uitrusting tot het hoogstnoodzakelijke. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je je smartphone onderweg even kan opladen. Neem daarom zeker een powerbank mee of gebruik draagbare zonnepanelen waardoor je op de camping opnieuw wat extra energie kunt opladen.
Overigens is het geen overbodige luxe om alsnog een hoofdlamp mee te nemen. Dan kom je zeker niet zonder licht te zitten en heb je voortdurend de handen vrij. Bekijk hier onze tips om betere foto's te maken met de smartphone.

  1. EHBO-setje

Een EHBO-setje is zoiets dat je altijd moet meenemen, maar waarvan je hoopt dat je het nooit nodig hebt. Er zijn speciale EHBO-setjes voor wandelaars waarin je alle benodigdheden vindt. Zorg er hoe dan ook voor dat je een tekentang, blarenpleisters en eventueel ook een olie tegen vervelende insectensteken en -beten hebt. Een noodfluitje en een nooddeken kunnen ook altijd handig zijn.

TIP: Wil je zeker zijn dat je niets mist? Download onze gratis paklijst en EHBO kit !

  1. Microvezelhanddoek

Je kan natuurlijk ook altijd een gewone handdoek meenemen, maar toch heeft een microvezelhanddoek voordelen. Zo is het veel compacter dan een gewone handdoek, terwijl het snel droogt en je rugzak niet helemaal bevochtigt.

  1. Andere benodigdheden

Natuurlijk zal je wel nog meer nodig hebben voor je wandeltocht in de Ardennen. Denk bijvoorbeeld maar aan zonnecrème, een drinkfles en een goede regenjas. Eerder hebben we al een uitgebreide paklijst gemaakt met benodigdheden die iedere wandelaar moet hebben. Uiteraard mogen deze benodigdheden evenmin ontbreken tijdens een wandelvakantie in de Ardennen.

  1. +20 Autoroutes, wandelingen en fietsroutes door de Ardennen

Met onze compleet uitgewerkte wandelingen, fietsroutes en autoroutes ontdek je de mooiste plekjes van de Belgische Ardennen. Ideaal voor een roadtrip of vakantie in Ardennen. Nergens vind je zoveel concrete info en routes.

8 x autoroutes voor je roadtrip door de Belgische Ardennen

Fietsroutes in de Ardennen

Wandelingen in de Ardennen

  1. Mis niets met onze reisgids Belgische Ardennen

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in de Belgische Ardennen? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardennen met 24 routes en +200 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Belgische Ardennen.

Ardennengids

Gratis reisgids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?