Dit is waarom een fietsvakantie zeker het overwegen waard is!

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dit is waarom een fietsvakantie zeker het overwegen waard is!

3 maart 2021 in Reisinfo0 reacties

Voor sommige mensen klinkt een fietsvakantie niet bepaald aantrekkelijk. Bepakt en bezakt, ploeteren door weer en wind, dat klinkt alles behalve leuk en ontspannend. Wat deze mensen nog niet weten is dat fietsvakanties juist heel relaxed kunnen zijn.

Zeker als je kiest voor een elektrische hybride fiets, die hier speciaal voor is ontwikkelt. Je bent namelijk veel in de buitenlucht, je ziet doorgaans veel meer van je vakantiebestemming en je bent ook nog eens lekker actief bezig.

Nog niet overtuigd van een fietsvakantie? Lees dan snel verder! Wij vertellen je waarom je het zeker een keer moet proberen!

  1. Je bent lekker buiten

Het voordeel van een fietsvakantie is dat je niet afhankelijk bent van taxi’s op je vakantiebestemming. Je bent met een fiets namelijk vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. Je brengt veel tijd door in de buitenlucht. Je bent dus verzekerd van een vakantie kleurtje, zonder dat je hiervoor uren aan het zwembad hebt hoeven liggen! Kijk je op tegen de inspanning?

Dan hoef je fietsvakanties nog niet helemaal af te schrijven. Tegenwoordig zijn elektrische fietsen, zoals de elektrische hybride fiets, zo goed uitgerust dat je ze ook mee kunt nemen op vakantie. Trapondersteuning is immers wel zo lekker als je je vakantiebestemming gaat verkennen!

  1. Het is gezond

Elke vorm van beweging is gezond, zo ook fietsen. Het is zowel mentaal als fysiek goed voor je. Je kan je hoofd namelijk helemaal leegmaken terwijl je opgaat in de omgeving waar je doorheen fietst. Een voordeel wat een fietsvakantie ook biedt tegenover een normale vakantie, is dat je lekker actief bezig bent. Lees nog meer troeven waarom fietsen gezond is.

Want wees nou eerlijk, hoeveel zou jij bewegen als je in een all inclusive hotel zit met een zwembad waar je makkelijk een hele dag aan kunt liggen? Waarschijnlijk een heel stuk minder dan wanneer je je e-bike meeneemt op vakantie!

  1. Het is een ontdekkingsreis

Of je nou naar een nieuwe bestemming gaat of naar een land dat je al tig keer hebt bezocht, op de fiets kom je gegarandeerd op plekken waar je zonder e-bike waarschijnlijk niet terecht was gekomen. Je kan historische gebouwen tegenkomen, geheime oases of je ontdekt een leuk eettentje in een stad. Met de fiets kan je gaan en staan waar je maar wilt. Een heel groot voordeel!

Nog niet zeker waar je naartoe wil? Ontdek ons aanbod aan fietsroutes en rondreizen. Ideaal om inspiratie op te doen.

  1. Een fietsvakantie is budgetvriendelijk

Schrik jij als je de prijs voor het huren van een auto ziet? Of denk jij al na over hoeveel geld je wel niet zult uitgeven aan taxi’s op vakantie? Deze kosten kunnen hoog oplopen en zomaar buiten je budget vallen. Als jij goedkoop op vakantie wilt biedt een fietsvakantie ook op dit gebied uitkomst!

Zo zie je maar weer, een fietsvakantie heeft vele voordelen.

  1. Ontdek onze 40 GRATIS fietsroutes!

Gemotiveerd om je stalen ros van stal te halen, maar nog op zoek naar een leuke fietsroute? Reisroutes biedt heel wat GRATIS fietsroutes aan, meteen te downloaden! Download je gratis fietsroute en vertrek vandaag nog !

40 routes in 4 x fietsgidsen, gratis te downloaden !

Smeer de kuiten in, pomp de banden op en trappen maar.

Zeeland

Gratis fietsgids Zeeland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?