Vakantiehuisje huren in Nederland? Dit zijn de 5 mooiste regio's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Vakantiehuisje huren in Nederland? Dit zijn de 5 mooiste regio's

26 januari 2021 in Reisinfo0 reacties

Veel mensen kiezen voor hun vakantie een buitenlandse bestemming. Denk bijvoorbeeld aan het zonnige Spanje, het historische Italië of de prachtige natuur van Scandinavië. Sommige mensen reizen zelfs af naar een ander werelddeel zoals Azië of Zuid-Amerika.

Dit is natuurlijk hartstikke leuk en vernieuwend, maar er zijn ook vakantiebestemmingen dichterbij. Denk bijvoorbeeld aan onze Noorderburen. Nederland mag dan wel een piepklein landje zijn, maar er is hier genoeg te doen.

Inhoud artikel

De mooiste regio’s van Nederland

Nederland is erg veelzijdig. Zo vind je hier veel historische steden zoals Utrecht en Amsterdam, prachtige natuurgebieden zoals de Veluwe en heeft het land een indrukwekkend lange kustlijn. Kortom, voor ieder wat wils.

Een vakantiehuis Nederland is zo geboekt en je welverdiende vakantie kan beginnen. Wat zijn nu de mooiste regio’s om bijvoorbeeld een vakantiehuis te huren?

Wij hebben de 4 mooiste regio’s van Nederland op een rijtje gezet!

1. Noord-Holland

Noord-Holland is een provincie in het Noordwesten van het land. Dit is tevens de populairste regio onder de toeristen. Uiteraard omdat Amsterdam zich in deze regio bevindt. De meeste mensen die met het vliegtuig reizen komen aan op Schiphol en bezoeken vooral de hoofdstad en omringende plaatsen. Wat zijn leuke dingen om te doen in Noord-Holland?

Amsterdam

Wanneer je Noord-Holland bezoekt, dan mag je Amsterdam natuurlijk niet overslaan. Amsterdam wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht en dat is niet voor niets. Je vindt er veel oude gebouwen, musea, uitgaansgelegenheden en andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de wereldberoemde ‘wallen’, de volkswijk ‘de Jordaan’ en het Leidseplein. Enkele interessante musea zijn het Rembrandtmuseum en het Anne Frank Huis.

Tip: Op citytrip naar Amsterdam? Vergeet dan zeker niet onze gratis stadswandeling door Amsterdam te downloaden.

Volendam

Een andere trekpleister onder toeristen: Volendam. Dit dorp staat bekend om de palingvisserij, de authentieke klederdracht en volkszangers als Jan Smit. Het is een pittoresk stadje waar je heerlijk rond kunt lopen. Er heerst een gemoedelijke sfeer en er is veel te doen voor toeristen.

Zandvoort

Noord-Holland heeft een prachtige kustlijn, een bezoekje aan het strand is dan ook een echte ‘must’. De stranden bij Zandvoort zijn prachtig en behoren tot de mooiste stranden van het land. Loop een rondje over de boulevard, zwem in de Noordzee of ga lekker bakken op het strand. Een heerlijk ontspannen dagje voor het hele gezin!

2. Zeeland

Zeeland is de zonnigste regio van Nederland en deze provincie heeft ook nog eens een geweldige kustlijn. Het is dan ook niet gek dat veel mensen in de zomer naar deze regio afreizen. Huur bijvoorbeeld een groot vakantiehuis met de familie en breng een paar dagen door aan het strand: heerlijk! Wat is er allemaal te doen in deze regio?

Vlissingen

Vlissingen is een van de populairste steden van Zeeland. De stad ligt aan de kust en heeft een prachtige boulevard. Je kunt er heerlijk eten bij een van de vele visrestaurants en ook het stadscentrum is erg gezellig. Tevens is hier genoeg te doen voor de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het Arsenaal een piratenmuseum én er is ook een reptielen zoo.

Onze tip: Ben je in Zeeland, download dan zeker onze gratis fietsroutes Zeeland of complete reisgids Zeeland.

De stranden

Zoals we eerder ook al schreven, de voornaamste reden waarom iemand naar Zeeland afreist: de stranden! Zeeland heeft maar liefst 650 kilometer aan kustlijn, er is dus genoeg keuze. Drukke stranden met gezellige beachbars, naaktstranden, hondenstranden, maar ook afgelegen strandjes waar niet veel mensen zijn. Ook kun je prachtig wandelen door de duinen. Houd wel in de gaten of het ‘eb’ of ‘vloed’ is!

3. Overijssel

Overijssel ligt in het oosten van het land en is een prachtige provincie. De regio staat vooral bekend om de indrukwekkende natuur en sfeervolle dorpjes. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen. Ook vind je hier veel vakantiehuisjes in de natuur waar je even heerlijk kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Wat zijn leuke dingen om te doen in Overijssel?

Zwolle

De mooiste stad van Overijssel is Zwolle. Deze stad, met zijn kronkelende grachten en historische gebouwen is een lust voor het oog. De oude binnenstad wordt omringd door een nog deels intacte stadsmuur en je kunt hier gezellig dineren in een van de knusse restaurants.

Nationaal Park Weerribben Wieden

Zoals we eerder schreven staat Overijssel vooral bekend om de natuur. Eén van de mooiste plekjes van deze regio is het Nationaal Park Weerribben Wieden. Dit natuurpark is 100 vierkante kilometer groot en werd eind 19e eeuw opgericht. In het gebied vind je veel wilde dieren zoals otters, de velduil, de Zwarte Stern en vele verschillende soorten vlinders. Je kan er ook een bezoekje brengen aan Giethoorn in de buurt.

Je kunt er prachtig wandelen, maar ook het huren van een kano is een echte aanrader! Ben je niet zo bewegelijk? Dan kun je er ook voor kiezen om een rondvaartexcursie te maken.

4. Friesland

Friesland ligt in het Noorden van Nederland en dit is een zeer bijzondere regio. Zo spreken ze hier, naast het Nederlands, hun eigen taal (Het Fries) en is er in deze provincie veel ruimte. De regio is dunbevolkt, wat ervoor zorgt dat op veel plekken de natuur zijn gang kan gaan. Wat zijn echte aanraders in Friesland?

Onze tip: Ben je op vakantie in Friesland, download dan zeker onze autoroute door Friesland.

Sneek

Sneek is een van de populairste steden van Friesland. Kenmerkend voor de stad is de imposante Waterpoort aan de Stadsgracht. Verder is het Sneekermeer en natuurlijk het historische stadscentrum een echte aanrader. Ook is de Sneekweek een trekpleister voor toeristen. Tijdens deze week zijn er meerdere feesten door de hele stad en verschillende zeilwedstrijden.

De Afsluitdijk

Ook kenmerkend voor Friesland: de afsluitdijk. Deze gigantische dijk verbindt Friesland met Noord-Holland. De dijk is 32 kilometer lang en scheidt de Waddenzee met het IJsselmeer. Over de afsluitdijk rijden is een ervaring op zichzelf!

5. De Waddeneilanden

We sluiten deze lijst af met de Waddeneilanden. Deze eilanden vallen eigenlijk onder verschillende regio’s, maar de eilandengroep is een waar begrip in Nederland.
De 5 populairste Waddeneilanden:

  • Terschelling
  • Vlieland
  • Texel
  • Ameland
  • Schiermonnikoog

Welke eilanden moet je beslist bezoeken?

Terschelling

Terschelling is een van de populairste eilanden. Je kunt hier meerdere dingen doen. Bezoek bijvoorbeeld de vuurtoren Brandaris, of het interessante wrakkenmuseum. Ook kun je hier prachtige wandelen en wadlopen. Op het eiland bevinden zich meerdere hotels en vakantiehuisjes.

Vlieland

Een ander populair Waddeneiland is Vlieland. Hier kun je de prachtige vuurtoren beklimmen. Deze vuurtoren staat op de Vuurboetsduin en dit is de hoogste duin van de Wadden. Ook is dit het ideale eiland om te wadlopen. Onderweg zul je zeehonden tegenkomen en vele verschillende vogelsoorten.

Zo, dit waren volgens ons de mooiste 5 regio’s van Nederland. Wat vind jij het mooiste plekje van Nederland? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

6. Noord-Brabant

De Bocht is een kleine Camping en ligt in Oirschot (Noord-Brabant) een prachtige omgeving, waar de natuur zich af laat wisselen door kleine landelijke weiden, akkers, bossen en heidevelden.

Het is heerlijk om te wandelen of fietsen in deze afwisselende omgeving. Bij onze receptie krijgt u advies over welke route u zou kunnen nemen en kunt u wandel- en fietskaarten kopen. Meer info op de site.

Zeeland

Gratis preview reisgids Zeeland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?