Vakantie in het buitenland: hoe in contact blijven met thuis?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Vakantie in het buitenland: hoe in contact blijven met thuis?

16 februari 2022 in Reisinfo0 reacties

Op vakantie gaan is nog nooit zo gewenst en tegelijkertijd zo ingewikkeld geweest als nu. Wil je graag naar het buitenland, dan krijg je al snel te maken met een persoonlijke QR-code, een PCR-test, een antigeen-sneltest of het gele vaccinatieboekje.

De komende maanden en misschien wel jaren blijft COVID-19 een belangrijke rol spelen in ons dagelijkse leven. Wil je graag naar het buitenland voor werk of vakantie, dan zal je merken dat regels en eisen regelmatig worden aangepast. Dit alles heeft te maken met verschillende omstandigheden zoals het klimaat, de temperatuur, het aantal besmettingen en nieuwe kennis over dit nare virus.

Inhoud artikel

  1. Op de hoogte zijn en blijven

Ben je van plan om naar het buitenland te gaan, zorg dan dat je altijd op de hoogte bent en blijft van de nieuwste ontwikkelingen, regels en eisen. Dit kun je doen door jezelf, je gezin of vriendengroep gratis te registreren bij de Informatieservice van Buitenlandse zaken.

Zijn er bijzonderheden, dan krijg je een mailtje of een sms. Zorg daarom voor een goede telefoon, zodat je het laatste nieuws snel en makkelijk kunt ontvangen en volgen. Denk ook aan je privacy, en vermijd openbare netwerken als je moet inloggen voor bankzaken of een coronaregistratie. Ben je in het bezit van een iPhone, dan kun je ook zelf een hotspot creëren zodat je niet bang hoeft te zijn voor hackers.

  1. Bellen, internetten en sms’en in het buitenland

In deze vakantieperiode is het belangrijk dat je goed bereikbaar bent en tegelijkertijd toegang hebt tot alle recente en belangrijke informatie. Kies daarom voor zekerheid en controleer je mobiele telefoonabonnement. Is je belbundel groot genoeg? Heb je voldoende MB’s om te internetten en wat moet je doen als je je bundel overschrijdt?

Heb je een sim only abonnement en blijf je in Europa, dan is de kans groot dat je geen aanpassingen hoeft te doen. Ga je echter op reis naar een land buiten Europa dan gelden er soms andere regels. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met je provider en bekijk de tarieven in het buitenland zodat je zeker weet dat je bij calamiteiten zonder zorgen kunt bellen, internetten en sms’en.

  1. Download onze gratis reisgidsen Frankrijk

Wil jij ook graag Frankrijk zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

NormandiëBourgogneArdèche & DrômeBretagneProvenceLoireZuidwest-FrankrijkOccitaniëChampagnestreekCôte d'Azur en MarseilleDordogneElzas en de VogezenNoord-FrankrijkFranse AlpenBaai van de SommeParijs
Reisgids NormandiëReisgids BourgogneReisgids Ardèche & DrômeReisgids BretagneReisgids ProvenceReisgids LoireReisgids Gironde en Zuidwest-FrankrijkReisgids OccitaniëReisgids ChampagnestreekReisgids Côte d'AzurReisgids DordogneReisgids Elzas en VogezenReisgids Noord-FrankrijkReisgids Franse AlpenReisgids  Baai van de SommeReisgids Parijs

Op reis naar Frankrijk? Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Frankrijk.

Gironde en Zuidwest-Frankrijk

Gratis reisgids Zuidwest Frankrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?