Top 5 unieke glampings in Europa

27 augustus 2021 in Reisinfo0 reacties

Als je op vakantie gaat en je bent niet op zoek naar een vijfsterrenhotel, maar een primitief tentje is ook niks voor jou, dan kan een glamping een goede tussenweg zijn voor je. Glamping, een mix tussen glamour en camping, is tegenwoordig helemaal in. Ze combineren het avontuurlijke en natuurlijke van kamperen met de luxe die je thuis ervaart.

Omdat ze populariteit van Glampings razendsnel gestegen is, zijn ze tegenwoordig overal te vinden. Op Villatent.nl staan ze allemaal overzichtelijk bij elkaar, zodat je goed kunt zoeken naar jouw perfecte vakantiebestemming. Wij hebben 5 unieke glampings in Europa voor je op een rijtje gezet.

Inhoud artikel

  1. Nederland

Voor de eerste glamping blijven we lekker in de buurt, deze glamping is namelijk gewoon in Nederland te vinden. We hebben het over camping ’t Geuldal in Meerssen, in hartje Limburg, niet ver van Maastricht. Deze glamping in Nederland heeft niet alleen een fantastische ligging in het heuvelachtige puntje van ons land, maar ook de voorzieningen zijn goed.

Met een ruime slaapruimte, een compact keukentje en een mooie veranda heb je in deze villatent alles wat je nodig hebt voor een weekje luxe kamperen. Deze camping is ook heel geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

  1. België

Van het puntje van ons eigen land verplaatsen we ons naar het Limburg van onze zuiderburen waar Recreatieoord Wilhelm Tell gelegen is. Ook hier hebben ze luxe, groots opgezette villatenten, waarvan sommigen zelfs over verwarming en airco beschikken. Het park ligt vlak bij de Hoge Venen, het grootste nationale park van België, waar voor sportievelingen genoeg te beleven is.

Ook op het park, met een waterspeelpark, een golfslagbad en een snelstromende rivier kun je je hier goed vermaken.

  1. Frankrijk

De volgende camping bevindt zich op het terrein van een 18e-eeuws kasteel. Glamping Le Petit Trianon is een viersterrencamping in Saint-Ustre. Deze glamping is net zo luxe als de vorige twee, met tenten die uitkijken op de vallei, en de perfecte bestemming voor iedereen die graag kastelen bezoekt. Ook in de Dordogne is een mooie glamping gevestigd.

Op Camping Le Pech Charmant heb je ruime plekken met veel privacy zodat je lekker kunt ontspannen tijdens je vakantie. Ook hier heb je kastelen om te bezoeken, maar ook grotten, middeleeuwse stadjes, themaparken en kun je je hart ophalen in de natuur. Dit park is ook geschikt voor kinderen van alle leeftijden, zodat niemand zich verveelt.


  1. Spanje

De laatste glamping is ook te vinden via Villatent.nl en is gelegen aan de Costa Brava in het zonnige Spanje. Ook deze tenten zijn luxueus ingericht en van alle gemakken voorzien. In de complete keuken kun je heerlijke gerechten bereiden, die je vervolgens in je luxe lounge fauteuils of de hangmat op kunt eten.

Ook dit park is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Het park heeft een heus waterspeelpark met verschillende zwembaden met glijbanen. En als je niet wilt zwemmen in een zwembad ben je vanaf dit park ook binnen no-time op het strand, waar je lekker kunt zwemmen in de zee.

  1. Kroatië

Wie Kroatië zegt, zegt natuur, de blauwe Adriatische zee en heerlijk eten. Zoek je wat avontuur maar heb je wel nood aan een deftig bed en een leuke omgeving, dan is een luxe glamping tent net wat je zoekt in Kroatië. Er zijn tal van soort tenten beschikbaar op de camping, van Tipi-tenten voer Mongoolse Yurten tot luxe Safaritenten.

Zoek in ons aanbod en selecteer je favoriete tent voor een leuke vakantie met vrienden, gezin of familie. Overdag kan je lekker gaan eilandhoppen in Kroatië op een van de meer dan 1000 eilanden die het land rijk is.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Kroatië?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Kroatië? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Kroatië met een volledige uitgestippelde rondreis van Kroatië, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Kroatië.

Kroatië

Gratis reisgids Kroatië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?