38 handige travel apps voor op reis. De ultieme lijst, getest!

38 handige travel apps voor op reis. De ultieme lijst, getest!

2 oktober 2020 in Reisinfo0 reacties

Er zijn zoveel reis applicaties te vinden in de app stores dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je weet niet meer welke apps handig zijn en welke van de 5 vertaling- of boekingapps nu de beste is. Om je een handje te helpen deden wij de test. We installeerden meer dan 250 apps en hebben daaruit 38 apps geselecteerd die super handig zijn voor op reis.

 1. Skyscanner

Skyscanner is één van de bekendste apps om vliegtickets te vergelijken. Je kan op zoek naar een enkel ticket of een retour, maar als je een stedentrip wilt doen kan je ook meerdere bestemmingen aangeven. Zoek de goedkoopste en gunstigste tickets en boek gelijk je volgende reis.
Appstore - Google Play

 1. Rome2Rio

Met de Rome2Rio app kan je wereldwijd op zoek naar de beste routes. Plan je reis, bekijk wat de kosten zijn en sla je gevonden reis op. Je kan de route vervolgens nog aanpassen tot je er eentje hebt die je perfect vindt, en dan boeken maar.
Appstore - Google Play

 1. Booking.com

Met de Booking.com app kan je heel gemakkelijk hotels, hostels en appartementen zoeken, waar je ook bent. Je kan filteren op wat je zoekt en reviews van anderen lezen, maar ook boeken. Je bevestiging heb je ook altijd bij de hand en als er iets tussenkomt kan je vaak ook zonder zorgen annuleren.
Appstore - Google Play

 1. AirBnB

AirBnB ken je vast wel. Met deze app kan je op zoek naar kamers en appartementen die andere gebruikers van de app beschikbaar stellen. Je kan gemakkelijk naar de perfecte plek zoeken en overleggen met de eigenaar of bewoner van een plek.
Appstore - Google Play

 1. Hostelworld en Hostelbookers

Wanneer je op zoek bent naar hostels kan je met deze twee apps kijken wat er in de buurt ligt en wat de prijzen zijn. De apps zijn in principe hetzelfde, maar het aanbod is niet altijd even groot en verschilt soms per app, dus zo kan je goed vergelijken.
Appstore - Google Play

 1. Kayak

Kayak is een vergelijkingsapp die de beste deals geeft voor vluchten, maar ook voor hotels en huurauto’s. Verder kan je informatie opzoeken over vliegvelden, prijsalerts instellen voor reizen en hotels en zelfs op zoek gaan naar een goede reis die binnen jouw budget valt.
Appstore - Google Play

 1. Seatguru

Deze app is erg handig als je graag een stoel op de beste plek van het vliegtuig zoekt. Je kan per luchtvaartmaatschappij en per type vliegtuig een stoelindeling opzoeken, zodat je weet welke stoelen extra beenruimte hebben en welke stoelen in de buurt van het toilet zitten.
Appstore - Google Play

 1. FlightAware

Met FlightAware kan je voor elke vlucht ter wereld in de gaten houden wanneer deze dient te vertrekken, hoe de vlucht verloopt en of er vertraging is, zodat je altijd weet waar je aan toe bent met je vlucht.
Appstore - Google Play

 1. Tripadvisor

Iedereen kan op Tripadvisor een review schrijven over accommodaties, restaurants en bezienswaardigheden van over de hele wereld. Deze beoordelingen kan jij dan weer gebruiken als je op zoek bent naar je volgende hotel of wilt weten wat leuk is om te doen op je bestemming.
Appstore - Google Play

 1. Around Me

Wil je iets weten over de plaats waar je je bevindt of ben je op zoek naar een leuk restaurant? AroundMe weet dankzij de GPS waar jij bent en geeft de gevraagde locaties in de buurt aan. Selecteer het kopje restaurants als je wat wilt eten, of de categorie banken als je geld wilt pinnen.
Appstore - Google Play

 1. XE Currency

Met XE Currency kan je elk bedrag omrekenen van en naar welke valuta je maar wilt. Alle muntheden zijn beschikbaar in de app en er wordt bijgehouden hoe de valuta van waarde verandert, maar je kan ook bedragen bereken.
Appstore - Google Play

 1. Trail Wallet

Reis je met een budget? Met Trail Wallet kan je uitreken wat je per dag uit kan geven om binnen je budget te blijven. Wanneer je een dag iets meer of minder uitgeeft kan je dit in de app aangeven en wordt vervolgens je aangepaste dagelijkse budget aangeven. Deze app is helaas alleen te krijgen voor Apple producten, maar gelukkig is er een soortgelijke app voor Android: Wallet – Budget Tracker.
Appstore - Google Play

 1. Google Translate

Het is lastig om elke taal te spreken, maar gelukkig zijn er genoeg apps die helpen duidelijk te maken dat jij op zoek bent naar een ziekenhuis of die het menu van het café voor je kunnen vertalen. Google Translate beschikt over alle talen en is gewoon offline te gebruiken, waardoor je geen woordenboeken en handgebaren meer nodig hebt.
Appstore - Google Play

 1. Wordlens

Waar je in Google Translate zelf in moet typen wat je wilt vertalen, hoef je met de app Wordlens alleen je camera ergens op te richten om de tekst erop te vertalen. De meest gesproken talen Duits, Engels, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans zijn gratis, maar andere talen dien je te kopen in de app.

 1. Google Maps

Iedereen kent Google Maps, en misschien staat deze app al lang op je telefoon, maar als dat nog niet het geval is doe je er goed aan om deze toch te downloaden, zodat je overal ter wereld de weg kunt vinden, of dit nou lopend door de stad is of rijdend in de auto.
Appstore - Google Play

 1. CityMapper

In een nieuwe omgeving kan het openbaar vervoer soms veel vraagtekens opleveren. De CityMapper app laat je de verschillende manieren van transport in een stad zien zodat je weet hoe je weer terug bij je hotel komt.
Appstore - Google Play

 1. Nivea Zon Wijzer

In de Nivea Zon Wijzer app stel je jouw huidtype in, en vervolgens geeft de app aan wat de UV-sterkte is op jouw locatie, met welke factor zonnebrand je moet smeren en hoe lang je in de zon kan zitten zonder te verbranden.

 1. Tipulator

Wanneer je ergens hebt gegeten en een fooi wilt achterlaten, is er soms onzekerheid over welk bedrag je nu op tafel zou leggen. Met deze app kun je bereken hoeveel geld je bij kan leggen als fooi. Ook is het mogelijk om uit te rekenen wat je per persoon betaalt als je het bedrag over meerdere personen wilt verdelen.
Appstore - Google Play

 1. Skype

Wanneer je op reis bent en even het thuisfront wilt bellen kunnen de kosten nogal oplopen, maar voor Skype heb je alleen wifi-verbinding nodig om anderen te kunnen bellen.
Appstore - Google Play

 1. Wi-Fi Finder

Wanneer je even gebruik wilt maken van internet en op zoek moet naar een plek waar je verbinding met wifi hebt kan de Wi-Fi Finder app je goed helpen. Met deze app wordt via de gps gezocht naar netwerken in de buurt, zowel betaald als gratis.
Appstore - Google Play

 1. NordVPN: veilig surfen met een VPN

NordVPN is een Internet-VPN-app voor privacy en beveiliging. Of je nu op zoek bent naar een veilige verbinding op een openbare wifi of een snelle VPN-service om te streamen, deze app kan het allemaal.

Met onze VPN-app kun je verbinding maken met meer dan 5000 snelle VPN-servers in meer dan 60 landen. Ga met één klik van New York naar Londen, van Sydney naar Berlijn of Parijs. Gebruik een VPN-verbinding om je privégegevens te beveiligen en te versleutelen.
Appstore - Google Play

 1. ToiletFinder

Het is behoorlijk vervelend als je rondloopt in een stad of onderweg bent naar de volgende stop op je reis en naar het toilet moet. Met de ToiletFinder app kan je op zoek naar toiletten in de buurt, zodat je niet helemaal terug moet naar je hotel of het restaurant waar je net gegeten hebt.
Appstore - Google Play

 1. Wikitude

Wikitude is gekoppeld met vele andere programma’s en apps, waardoor je met de camera van je telefoon informatie kan opvragen over je omgeving en zo ook tips kunt krijgen over wat er te zien en te doen is. Ook is het mogelijk om kortingsbonnen voor restaurants en bezienswaardigheden te vinden.
Appstore - Google Play

 1. Jet Lag Rooster

Een jetlag is super vervelend, maar dankzij deze app kan je dit heel gemakkelijk tegengaan. Door de details van je reis in de app te vullen krijg je een rooster met wanneer je het beste kan gaan slapen en wat je eventueel verder nog kan doen om zo snel mogelijk van je jetlag af te komen.
Appstore - Google Play

 1. Photosynth in Pix

De losse app Photosynth bestaat niet meer, maar het programma is nu deel van de app Pix. Met Photosynth kan je je omgeving vastleggen door niet alleen een panorama foto te maken, maar door deze uit te breiden met verticale bewegingen, zodat je een groter plaatje van het geheel hebt.
Appstore

 1. Over

Over is een leuke app als je graag afbeelding op sociale media als Instagram of Facebook plaats met teksten er overheen. Binnen de app kan je foto’s bewerken en er leuke quotes over heen plakken. Zo maak je je foto’s net even anders.
Appstore

 1. Adobe Premiere

Met de Adobe Premiere app kan je vakantievideo’s gemakkelijk aanpassen zodat je een leuke compilatie kan delen met het thuisfront.
Appstore - Google Play

 1. Touchnote, Bpost Mobile Postcard en Greetz

Met de Touchnote en Bpost apps hoef je niet meer op zoek in stoffige souvenirwinkels naar de perfecte ansichtkaart, maar kan je deze geheel zelf maken met eigen afbeeldingen. De kaarten kunnen overal ter wereld bezorgd worden en je hoeft zelf niet naar het postkantoor. Hetzelfde kan je ook doen met de Nederlandstalige Greetz.
Touchnote: Appstore - Google Play
Bpost: Appstore - Google Play
Greetz: Appstore

 1. Dropbox of OneDrive

Om te voorkomen dat je de mooiste vakantiefoto’s kwijt raakt om deze online in een clouddienst op te slaan. Download bijvoobeeld Dropbox of de Microsoft OneDrive app voor een extra back-up van je foto’s.
Dropbox: Appstore - Google Play
OneDrive: Appstore - Google Play

 1. Evernote

Evernote is een app die je helpt van alles in je leven te organiseren. Bewaar notities, maak paklijsten of to-do lijsten, maak een rooster en sla alle bonnetjes op zodat je reis goed georganiseerd is en je alles op één rijtje hebt.
Appstore - Google Play

 1. Splitwise

Wanneer je met anderen reist is het handig om bij te houden wie wat betaald heeft. Met Splitwise kan je een gemakkelijk overzicht maken en zie je meteen wat jij nog aan iemand moet betalen of wat je nog te goed hebt van je medereizigers.
Appstore - Google Play

 1. Yuggler

Wanneer je met kinderen reist is de Yuggler app ideaal, want hiermee kan je alle kindvriendelijke bezienswaardigheden, parken, en activiteiten vinden waar je met ze heen kan.
Appstore

 1. Apps voor de kinderen

Er zijn genoeg apps die je kinderen kunnen gebruiken als je ze even wilt vermaken met een tablet, maar er zijn ook leuke apps waarmee ze de wereld kunnen ontdekken. Zo kunnen ze met apps als Mouk, Kids Planet Discovery of Barefoot Atlas de wereld leren kennen door vragen te beantwoorden en spelletjes te spelen.
Barefoot World Atlas: Appstore
Kids Planet Discovery: Google Play
Mouk: Appstore

 1. Rechten als Reiziger

Je bent gestrand op het vliegveld of er is ter plekke in het buitenland iets vervelends gebeurd. Om te weten wat je kan doen en welke rechten je hebt kan je de Rechten als Reiziger app van de Europese Unie gebruiken.
Appstore - Google Play

 1. SAS Survival Guide

Ook al ben je een avonturier die veel dingen weet van de buitenwereld, met de SAS Survival Guide app weet je dan ook echt alles om te overleven als je buiten de gemarkeerde paden op pad gaat.
Appstore - Google Play

 1. Prey Anti Theft

Het kan altijd gebeuren dat iemand er met jouw telefoon vandoor gaat of dat je deze kwijt raakt, maar met de Prey Anti Theft app kan je je telefoon van een afstand afsluiten, een alarm af laten gaan en deze traceren, of stuur een berichtje naar je telefoon in de hoop dat iemand het ziet als je deze ergens hebt laten liggen.
Appstore - Google Play

 1. First Aid

Als je zelf amper kennis hebt van eerste hulp of niet heel erg zeker bent over wat je zou moeten doen in bepaalde situaties, kan deze app goed van pas komen. Natuurlijk hoop je dat je de app niet nodig hebt, maar als er toch iets gebeurt weet je in ieder geval wat je moet doen.
Appstore - Google Play

 1. Wildlife Witness

De Wildlife Witness app is een app die je niet nodig hoopt te hebben, maar als je dierenleed tegenkomt of denkt dat iemand illegaal dieren smokkelt kan je dit met deze app aangeven en op deze manier helpen om de wilde dieren overal ter wereld te beschermen.
Appstore - Google Play

 1. Apps voor foto's te maken

Eenmaal de foto’s zijn genomen, kan je die puur natuur laten, of je kan ze wat nabewerken in verschillende apps.
We maakten een lijst met onze 10 x favoriete apps om foto’s te bewerken via jouw smartphone.

Inpaklijst + reisapotheek

Vertrek zorgeloos op reis: handige inpaklijst

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?