3 tips voor je haar verzorging tijdens je vakantie

3 tips voor je haar verzorging tijdens je vakantie

23 september 2021 in Reisinfo0 reacties

Vakantieplannen? Dan is er de komende tijd natuurlijk nog genoeg te regelen. Je haar is misschien wel het laatste waar je aan denkt. Toch is het goed om ook hier bij stil te staan. Of je nu in eigen land van vakantie geniet of naar het buitenland vertrekt, op zo’n moment heeft je haar net wat extra aandacht nodig. Zeker wanneer deze veel aan zon en water wordt blootgesteld.

Daarom is het belangrijk dat je je haar de juiste verzorging biedt. Niet alleen tijdens de vakantie, maar ook daarvoor en daarna. Maar hoe pak je dat precies aan? Hier zijn 3 tips voor jouw haar tijdens de vakantie!

Inhoud artikel

  1. De juiste verzorging voor gekleurd haar

Zeker wanneer je over gekleurd haar beschikt, zal je merken dat dit sneller beschadigd raakt door invloeden van buitenaf. Daarom is het in de meeste gevallen verstandiger om je haar niet vlak voor de vakantie te kleuren. Dit om het verlies van kleur en beschadigingen aan de haarvezels te voorkomen. Wanneer je dit onverhoopt toch gedaan hebt, is het goed om het haar ondertussen in elk geval de juiste verzorging te bieden. Maak hierbij gebruik van het populaire Olaplex.

Olaplex heeft voor een revolutie in de wereld van haarverzorging gezorgd. Dit geweldige product is speciaal in het leven geroepen om beschadigd, droog en futloos haar na kleuren te herstellen of er tijdens het kleuren voor te zorgen dat er minder beschadigingen optreden.

Olaplex zorgt ervoor dat gebroken zwavelverbindingen in het haar opnieuw hersteld worden. Het haar zal meer gaan glanzen, de kleur beter vasthouden en er tegelijkertijd gezonder uitzien. Je ziet vrijwel direct resultaat. Een goede keuze wanneer je vlak na het kleuren op vakantie gaat. Bovendien blijft de kleur zo – ook wanneer het blootgesteld wordt aan zon en chloor – langer mooi.

  1. Smeer ook de hoofdhuid goed in

Iedereen weet dat het goed is om de huid in te smeren met zonnecrème wanneer deze aan zon wordt blootgesteld. Maar je zal niet de eerste zijn die vergeet om ook de hoofdhuid en vooral de scheiding in te smeren. Dit zijn de plekjes die snel verbranden wanneer je een dagje op het strand ligt. Dat doet niet alleen veel pijn, maar kan ook de haarwortels beschadigen. Met alle gevolgen van dien.

Dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld een zonnehoed te dragen, maar ook door simpelweg de scheiding en andere onbedekte delen van de hoofdhuid wat extra in te smeren.

  1. Ga niet met je hoofd onder water

Staat zwemmen hoog op je prioriteitenlijstje tijdens je rondreis en breng je je dagen met name bij het zwembad door? Zorg er dan in elk geval wel voor dat je niet met je hoofd onder water gaat. Draag je haar in een start en ga niet verder dan de oren in het water. Het chloor in het water is ontzettend slecht voor de hoofdhuid en de haren. Wanneer het haar langdurig aan chloor wordt blootgesteld, kan dit de haarkwaliteit aantasten en zelfs de natuurlijke kleur veranderen. Zeker met gekleurd haar is regelmatig onderdompelen in een zwembad met chloor niet aan te bevelen.

Ook zeewater is niet goed voor je haar. Hoewel het minder slecht is dan chloor, maakt het je haar alsnog erg stug. Hierdoor zal je haar sneller afbreken wanneer deze na een lange stranddag geborsteld wordt, maar ook wanneer je simpelweg je vingers door je haar haalt. Niet doen dus.

  1. Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, dan geniet je het meeste van je vakantie!

Vertrek je op reis, vergeet dan zeker niet onze gratis ebooks te downloaden

Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek of een van de 125 gratis reisgidsen.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast een van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Vertrek zorgeloos op reis: handige inpaklijst

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?