Hond in de auto vervoeren? 5 veilige tips

28 oktober 2021 in Reisinfo0 reacties

De meeste huisdieren zullen op een bepaald moment een ritje in de auto moeten maken - al is het maar een snel bezoekje aan de dierenarts. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze veilig zijn tijdens de reis? We zijn gewend om bij ons zelf een riem om te doen om veilig te blijven en het is belangrijk om hetzelfde te doen voor onze huisdieren. Als je je huisdier goed vastbindt, zijn jij en je passagiers ook veilig.

Inhoud artikel

  1. Voer je hond niet vlak voor je op stap gaat

Een deel van het vervoeren van een hond in een auto bestaat uit het aanpassen van een routine als dat voor hun eigen welzijn nodig is. Dat geldt vooral als het om eten gaat. Eten vlak voor een lange reis in de auto kan resulteren in een van streek geraakt buikje voor je pup, en mogelijk, een knoeiboel voor jou. Dus zelfs als dat betekent dat je eerder dan gewoonlijk moet eten, geef je hond zijn of haar maaltijd voor de reis minstens drie uur voor je op weg gaat.

  1. Stress kan voorkomen, houd er rekening mee

Hoe je het ook probeert, het is vrij moeilijk - en misschien zelfs onmogelijk - om alle stress van je hond tijdens het vervoer volledig weg te nemen. Het op één na beste wat je dan kunt doen is er op voorbereid zijn. Als je hond gevoelig is voor stress (en vooral voor autogerelateerde stress), praat dan met je dierenarts en maak een plan. Ze kunnen je misschien een anti-angst medicijn voorschrijven dat je hond tijdens het vervoer zo kalm en gekalmeerd mogelijk kan houden.
Geef je hond daarnaast een of twee vertrouwde voorwerpen tijdens het vervoer, zoals een deken en speeltje of kofferbak matten.

  1. Zet je hond in een hondenrek

Zet je hond in een hondenrek auto: erg geschikt voor zelfverzekerde en ontspannen honden, zorgt het hondenrek ervoor dat je hond veilig, comfortabel en geborgen is. Zorg dat het hondenrek groot genoeg is voor je hond om in op te staan en zich om te draaien.

  1. Geef je honden - en jezelf - een pauze

Reizen met een hond is een beetje als reizen met een kind. Zelfs als je jezelf kunt pushen om urenlang door te rijden om sneller op je bestemming te zijn, hebben honden andere behoeften. Verwacht dat je om de twee of drie uur stopt om ze even uit te laten, de benen te strekken en hun behoefte te doen. En als je toch bezig bent, geniet dan van de pauze. Ook al kun je doorrijden, dat wil nog niet zeggen dat je dat moet doen. Mensen zijn niet bedoeld om 12 uur achter elkaar in een auto te zitten.

  1. Beperk traktaties tijdens je reis

We weten het - traktaties zijn de sleutel tot het hart van een hond. Maar als je onderweg bent, hou het dan bij verbale complimentjes tegen je hond, tenzij je op een van je aangewezen pauzes bent. Honden kunnen zich verslikken in traktaties als ze die in een rijdende auto opeten, zowel in kleine hapjes als in kauwbotten, en te veel traktaties kunnen leiden tot de eerder genoemde maagklachten.

  1. Extra: Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids.
75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, nabewerken en backups maken, ... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis gids Smartphone fotografie downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?