Online reisdagboek maken? Tips + dé beste App's voor je getest !

Online reisdagboek maken? Tips + dé beste App's voor je getest !

26 februari 2020 in Reisinfo0 reacties

Ga je binnenkort op vakantie of ga je een mooie lange reis maken? Dan kan het leuk zijn om een reisdagboek bij te houden, zodat je thuis nog heerlijk kan nagenieten van alle prachtige locaties die je gezien hebt en de bijzondere dingen die je meegemaakt hebt. Wil je je reisverslag ook fysiek vast kunnen houden, dan is het vaak ook mogelijk om je reisdagboek te laten printen.

Er zijn een heleboel mogelijkheden om je reisdagboek bij te houden, maar soms is het lastig te bepalen welke app bij jou past. Daarom hebben wij een aantal van de beste reisdagboekapps voor jou op een rijtje gezet.

Inhoud artikel

 1. Travel Diaries

Travel Diaries werd opgestart door de Nederlandse Veerle Witte. Zij zocht een manier om haar reizen online bij te houden met niet alleen verhalen en foto’s, maar ook routekaarten, om deze vervolgens thuis af te kunnen laten drukken. Dergelijke reisdagboekapps waren er wel, maar niet op de manier waarop zij zelf het dagboek nog meer kon personaliseren.

Verschillende mogelijkheden

Met Travel Diaries kan je niet alleen teksten schrijven, maar ook foto’s toevoegen in verschillende lay-outs, datum en plaats toevoegen. Je kan ook met pins je route aanduiden op een kaart. Je hebt zelfs de mogelijkheid om plakvakken toe te voegen voor vliegtickets, entreekaartjes en brochures die je onderweg hebt opgepikt. De opmaak bepaal je zelf, met keuzes uit lay-outs, kleuren, lettertypes en meer.

Met iedereen delen of liever privé?

Je houdt je reisdagboek online bij, je kan het privé houden of kan hoofdstukken openbaar zetten zodat andere mensen mee kunnen lezen. Dit kan je per hoofdstuk bepalen zodat je ook delen van je reis voor jezelf kan houden. Na je reis is het mogelijk om het dagboek af te laten drukken, waarbij je ook nog een keuze hebt in het soort cover voor je fotoboek.

Op dit moment is Travel Diaries alleen via de website te gebruiken, maar een app is in ontwikkeling. De website is gratis te gebruiken. Fotoboeken zijn af te drukken vanaf €35,85.

 1. Polarsteps

Polarsteps is ook een Nederlandse app die ontstaan is omdat de bedenkers geen bestaande app konden vinden die alles aanbood wat zij graag wilden zien in een reisdagboekapp. Bij Polarsteps wordt je reis offline via de gps van je telefoon vastgezet in stappen, zodat je op het moment dat je verbonden bent met internet alleen nog maar bij de verschillende locaties foto’s en teksten toe moet voegen.

Ook video's!

Sinds kort is het ook mogelijk om video’s toe te voegen aan de verschillende stappen. Mensen kunnen je volgen via de app om te zien waar je geweest bent, en kunnen ook reageren op je verschillende stappen en je kan zelf ook andere mensen volgen.

Wanneer je reis eenmaal is afgelopen krijg je de mogelijkheid om een fotoboek te laten printen, dat via het programma automatisch voor je in elkaar wordt gezet.

Polarsteps is gratis te downloaden via de App Store en Google Play Store, maar kan je ook via de website gebruiken. De fotoboeken zijn te krijgen vanaf €30.

 1. Pindat

Net als Travel Diaries en Polarsteps is Pindat een Nederlandse reisblog. Hierbij kan je per dag een verslag schrijven en foto’s uploaden. Vervolgens worden de pins van elke dag met elkaar verbonden zodat je de hele reis op de kaart kan zien.

Enkel delen met wie jij wilt!

Je reisblog wordt afgeschermd met een toegangscode die je kan delen met de mensen die je verslagen mogen lezen, en het thuisfront kan ook op de verslagen reageren. Na afloop van je reis maakt het programma een reisboek voor je.

Pindat is zowel te gebruiken via de website als met een app die je zowel op je iPhone als op Android apparaten kan gebruiken. De app is geheel gratis. De fotoboeken zijn al beschikbaar vanaf €13,25.

 1. Esplorio

Esplorio is een Britse reisdagboekapp die redelijk vergelijkbaar is met Polarsteps. De app legt automatisch en offline de plaatsen vast waar je geweest bent via de gps van je telefoon en zet zo de route op de kaart. Vervolgens kan je zelf de reisbelevenissen vastleggen en foto’s toevoegen.

Het is mogelijk om je reisverslag openbaar te maken zodat anderen het kunnen lezen of om deze privé te houden, en het is ook mogelijk om je verslagen met sociale netwerken te delen. Esplorio heeft daarnaast een PRO versie, waarbij je meer ruimte hebt om berichten en foto’s op te slaan, meer mogelijkheden hebt, en korting krijgt op fotoboeken.

Esplorio is alleen op iOS apparaten en online op de website te gebruiken. De app is gratis te krijgen maar de PRO versie kost $49,99 per jaar.

 1. Journi

Bij Journi staan de foto’s van je reis centraal. In de app kan je verschillende borden aanmaken die elk voor een reis of andere gebeurtenis kunnen staan. In de borden voeg je foto’s toe, waarbij je teksten, vluchtinformatie, weerinformatie, stickers en nog meer toe kan voegen.

Samenwerken!

Journi onderscheidt zichzelf doordat je met andere mensen samen aan een bord kan werken. Wanneer je dus met een groep vrienden of met familie op vakantie gaat kan je samen een bord openen voor de reis en kan ieder zo zijn eigen foto’s toevoegen. Van de borden is het vervolgens ook mogelijk om een fotoboek te maken, en je hebt ook de optie om er een kalender van te maken.

De app is te downloaden in de App Store en de Google Play Store en is gratis te gebruiken. De fotoboeken zijn te krijgen vanaf €22,99.

 1. Day One

Day One is een dagboekapp met een rustig ontwerp, waarbij de teksten die je schrijft onder elkaar in een tijdlijn terecht komen. De app is dagelijks te gebruiken maar werkt ook goed om je reizen vast te leggen, omdat je locaties en tags kan toevoegen aan de verslagen. Daarnaast kan je teksten verborgen houden zodat alleen jij ze ziet.

Day One is alleen op iOS apparaten te gebruiken. De gratis app geeft toegang tot 1 dagboek met 1 foto per post binnen het dagboek.

De PRO-versie biedt een onbeperkt aantal dagboeken en foto’s aan en heeft nog meer opties dan de gratis versie. De PRO-versie kost $2,92 per maand. Je kan de dagboeken uitprinten in zwart-wit of kleur, waarbij een kleurenprint vanaf $19,99 te krijgen is.

 1. Journey

Journey is net als Day One een klassieke dagboekapp die je ook voor je reizen kan gebruiken. Je berichten komen terecht op een tijdlijn en het is mogelijk om er foto’s aan toe te voegen.

Voor de sportievelingen!

Er wordt in de atlasfunctie bijgehouden waar je bent, maar je kan ook zien hoeveel je per dag beweegt en wat voor sport je hebt gedaan. De app is te koppelen aan je Google-account en heeft ook een PRO-versie.

De app is gratis te gebruiken op iOS en Android apparaten maar ook op de website. Daarnaast is er een PRO-versie beschikbaar voor €21,99.

 1. Andere handige apps

Er zijn nog zo veel meer apps die je kan gebruiken om je reisdagboek vast te leggen:

 • Zo kan je met Journo ook weer met meerdere mensen een dagboek vastleggen met behulp van teksten, foto’s en GPS-coördinaten.
 • TrackmyTour houdt je reis bij via waypoints, waarbij je teksten en foto’s kan uploaden.
 • FindPenguins is ook een handig reisdagboek waarbij je locaties bijgehouden worden.
 • Met PicYourMoment kan je elke dag met een foto vast leggen
 • Bij Tripcast krijgt het thuisfront notificaties wanneer je iets post.
Inpaklijst + reisapotheek

Gratis checklist met inpaklijst downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?