Waarom je tijdens de winter op fietsvakantie in het buitenland

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

Waarom je tijdens de winter op fietsvakantie in het buitenland

13 december 2021 in Reisinfo0 reacties

Veel Vlamingen kiezen ervoor om tijdens de zomermaanden op fietsvakantie in het buitenland te gaan, al dan niet via een groepsreis en met andere enthousiastelingen. Het is zeker geen slecht idee, maar ook tijdens de wintermaanden kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een buitenlandse fietsvakantie. Het heeft dan ook verschillende voordelen te bieden.

Inhoud artikel

  1. Vitamine D tanken in het buitenland

Belgen die tijdens de winter in eigen land blijven, krijgen gegarandeerd te maken met een tekort aan vitamine D. Vitamine D is nochtans broodnodig:

  • Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat calcium wordt opgenomen, wat onder meer nodig is voor de aanmaak van onze tanden en botten.
  • Daarnaast speelt het een heel belangrijke rol in de goede werking van ons immuunsysteem. Vitamine D wordt aangemaakt door de blootstelling aan de zon, wat in België problematisch is tijdens de donkere wintermaanden. Dan staat de zon gewoon te laag en hebben de uv-stralen niet de nodige golflengte.

Een fietsvakantie op een zonnige bestemming of een vakantiebestemming hoog in de bergen is een beter idee, want daar zit het helemaal goed met die golflengte. Kortom: de winter is een ideaal moment voor een fietsvakantie in het buitenland. Lees ook waarom fietsen zo gezond is.

  1. Flexibiliteit en lagere prijzen

De wintermaanden hebben een extra voordeel: je bevindt je buiten het hoogseizoen. Het is dus een stuk minder druk in het buitenland en dat maakt het allemaal wat gezelliger. Tegelijkertijd betaal je ook minder voor het hotel en het transport, terwijl de hotels vrijwel altijd vrije kamers hebben. En dat is dan weer ideaal voor een fietsvakantie waarbij flexibiliteit vooropstaat en je vooraf niet altijd weet waar je zal overnachten.

Eigenlijk is de winterperiode dan ook beter geschikt voor een fietsvakantie in het buitenland dan de zomermaanden waar er wat meer planning bij komt kijken en je een stuk minder flexibel bent.

  1. Het Belgische weer is niet ideaal om te fietsen

In eigen land is de winterperiode traditioneel een periode dat de fiets in de garage blijft staan. Natuurlijk vind je op Bikester.be winterse fietsoutfits die je warm houden en is het in theorie mogelijk om het hele jaar door te blijven fietsen, maar dan nog is het gewoon geen ideaal fietsweer. Het is vroeger donker, waardoor je minder goed zichtbaar bent.

De wegen liggen er in ons land al niet goed bij en koning winter is daarbij niet bepaald bevorderlijk. En zelfs al is er gestrooid, moet je je realiseren dat het op sommige plekken nog steeds glad kan zijn en dat strooizout niet bevorderlijk is voor de staat van je fiets. Voor wie tijdens de winter actief wil blijven, bieden indoortrainers die de buitenervaring realistisch nabootsen een alternatief. Toch moet je toegeven dat de buitenlucht nog net wat anders aanvoelt.

En dus kom je al snel uit bij een fietsvakantie in het buitenland. Onder andere het zuiden van Spanje, de Canarische Eilanden, het zuiden van Griekenland, de Kaapverdische Eilanden en Turkije zijn ideaal om te fietsen in de winter. Je hoeft niet overal te rekenen op heel warme temperaturen, maar het gaat wel om aangenaam en veelal droog fietsweer. Iets waar wij tijdens de winterperiode alleen maar van kunnen dromen.

  1. Ontdek onze 40 GRATIS fietsroutes!

Gemotiveerd om je stalen ros van stal te halen, maar nog op zoek naar een leuke fietsroute? Reisroutes biedt heel wat GRATIS fietsroutes aan, meteen te downloaden! Download je gratis fietsroute en vertrek vandaag nog !

40 routes in 4 x fietsgidsen, gratis te downloaden !

Smeer de kuiten in, pomp de banden op en trappen maar.

Fietsgids Limburg

Gratis reisgids fietsgids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?