Rondreis op maat door Canada: zo kies je de beste route

Volledige gids kopen voor € 10

Rondreis op maat door Canada: zo kies je de beste route

4 januari 2022 in Reisinfo0 reacties

Toronto, de Rocky Mountains, Vancouver en de Niagara Falls. Dan hebben we het natuurlijk over het prachtige Canada. Dit land heeft zoveel plekken die je wilt zien dat een rondreis een zeer goed idee is. Met een unieke rondreis door Canada ben je in ieder geval verzekerd van avontuur en veel natuur. Je kan er voor kiezen om de route per auto af te leggen, maar per trein is uiteraard ook een optie. In dit artikel zetten we een aantal routes door Canada op een rijtje zodat de keuze voor jou een stuk makkelijk wordt.

Inhoud artikel

  1. The wild, wild west

Deze rondreis door Canada is ontzettend populair. En dat is niet gek, want je komt langs veel hoogtepunten die dit land te bieden heeft. Deze reis gaat van Vancouver tot de Rocky Mountains en (via een andere weg) terug. Je begint in Vancouver, door een zonnige wijnstreek en vervolgens langs de beroemde nationale parken in de Rocky Mountains.

Tot slot, breng je een bezoek aan Vancouver Island. Deze trip door West-Canada biedt tal van avontuurlijk activiteiten zoals raften of kanovaren. Maar ook wandelen of een wildlife excursie kan tot deze trip behoren.

  1. Atlantisch Canada

Ook in dit deel van Canada kan je prachtige rondreizen maken. En met deze route kom je langs kleurrijke vissersdorpjes, rustige kusten en opvallende vuurtorens. Bovendien bezoek je met deze route de eilanden in het schitterende Cape Breton National Park.

Bovendien is de ongerepte natuur van Newfoundland natuurlijk ook adembenemend. Klaar om fjorden, ijsbergen en walvissen te spotten? Dan is deze rondreis iets voor jou!

  1. Van Toronto naar Halifax

Met deze rondreis beleef je maar liefst 5 verschillende provincies met de meest prachtige gebieden in Canada.

  • Ten eerste de overweldigende natuur van Nova Scotia en New Brunswick, maar ook de grotere steden van Canada komen aan bod. In dit geval Québec en Halifax.
  • Daarnaast breng je ook een bezoek aan het schiereiland Gaspé, wat een goede balans brengt tussen de vijf provincies. Je kunt hier mooie vogelkolonies bewonderen en het Cape Breton National Park in Nova Scotia mag uiteraard ook niet ontbreken tijdens deze reis.

Hopelijk heb je hiermee voldoende inspiratie voor jouw reis naar Canada. Eén ding is zeker, er zijn zo ontzettend veel mooie plekken in dit land. Reisplezier is dus zeker gegarandeerd en met een rondreis op maat kan je dit precies inrichten zoals jij dat graag wil.

  1. Extra: Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids.
75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, nabewerken en backups maken, ... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis Smartphone gids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?