Op roadtrip met de auto: waaraan moet jouw auto minimaal voldoen?

Op roadtrip met de auto: waaraan moet jouw auto minimaal voldoen?

31 oktober 2019 in Reisinfo0 reacties

Wanneer je op vakantie gaat of zelfs van plan bent om een roadtrip te doen zul je een goede auto moeten hebben. Een oude auto die je vaak in de steek heeft gelaten is hier niet geschikt wordt. Je wilt natuurlijk niet stil komen te staan tijdens je reis. Check je auto daarom van te voren. Om je een beetje te helpen zullen we een aantal punten noemen die je altijd zult moeten checken voordat je op reis gaat. Als je dit nakijkt ga je voorbereid op reis en is je risico beperkt.

Autoverzekering

Een autoverzekering is natuurlijk altijd belangrijk. Wanneer je op vakantie gaat misschien nog wel belangrijker. Ieder jaar lopen er namelijk veel Nederlanders autoschade op tijdens de vakantie. Je maakt natuurlijk ook veel kilometers, hierdoor heb je meer risico op schade. Als je nog geen goede autoverzekering hebt kun je terecht op Overstappen.nl.

Vloeistof

Voordat je vertrekt zul je alle vloeistoffen moeten checken. Hierbij kun je denken aan koelvloeistof, ruitenwisservloeistof, het oliepeil etc. Als je dit niet doet kun je nog wel eens in de problemen komen. Stel je voor dat je koelvloeistof op is terwijl je in de zomer door de bergen moet rijden.

Banden

Je banden zijn erg belangrijk. Deze zul je dan ook van te voren moeten checken. Hierbij moet je op meerdere dingen letten. Natuurlijk is de bandenspanning erg belangrijk maar ook het bandenprofiel zal gecheckt moeten worden. Ook is het slim om van te voren al je banden nog even te controleren op schade en voor de zekerheid een reserveband in je auto leggen.

Regels checken

Wanneer je naar een ander land gaat zullen in veel gevallen ook de regels anders zijn. In sommige landen is het bijvoorbeeld niet toegestaan om te rijden met alcohol op en kun je na 1 glas al in de problemen komen. Ook de verkeersborden zijn misschien wel heel anders, kijk hier van te voren naar.

In de auto

Je zult ook een aantal dingen mee moeten nemen in je auto. In sommige landen is het zelfs verplicht om bepaalde dingen in je auto te hebben. Om er zeker van te zijn dat je alles hebt zul je een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos in je auto moeten leggen. In sommige landen kunnen ze dit checken. Als je dit niet in je auto hebt liggen kun je een flinke boete verwachten.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?