Ontdek de lekkerste recepten op vakantie

Ontdek de lekkerste recepten op vakantie

22 juni 2022 in Reisinfo0 reacties

Als je naar het buitenland reist zal je eetplanning er compleet anders uitzien dan thuis. Ieder land kent zo zijn eigen eetgewoontes, dus de producten in de supermarkt zullen veel verschillen van wat je gewend bent. Ook dien je zelf gerechten uit te zoeken in plaats van gebruik te maken van bijvoorbeeld HelloFresh recepten.

Als je liever toch gerechten uit eigen land klaarmaakt kun je natuurlijk je eigen boodschappen meenemen op vakantie. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat je deze goed vervoert zodat alles in goede staat aankomt.

Inhoud artikel

  1. Neem je eigen boodschappen mee op vakantie

Sommige mensen houden er niet van om op vakantie enkel gerechten uit de streek te eten. Ze willen graag iets vertrouwds hebben en kiezen er daarom voor om eten klaar te maken uit eigen land. Er is echter een grote kans dat buitenlandse supermarkten niet precies de ingrediënten hebben die jij nodig hebt. Daarom kun je beter producten meenemen op vakantie.

Als je met de auto op reis gaat heb je dat gemakkelijk gedaan: laad een krat in de auto waar je de producten in kan plaatsen. Voor extra bescherming kun je nog iets plats bovenop het krat plaatsen zodat de producten op hun plek blijven zitten.

  • Het wordt sterk afgeraden om producten mee te nemen die snel kunnen bederven. Denk bijvoorbeeld aan vlees of melk.
  • Als je per se deze ingrediënten mee wil nemen kun je ze in een koelbox leggen, al is het wel handig om eens in de zoveel tijd te controleren of alles er nog goed voor staat.
  • Groenten en fruit kunnen meestal zonder problemen worden meegenomen, maar zorg er wel voor dat temperatuur niet te hoog stijgt.
  • Bij hoge temperaturen is het wellicht beter om het voedsel in de buurt van de airco te leggen.
  1. Ontdek de lokale keuken

Natuurlijk is het prettig om vertrouwd eten mee te nemen op vakantie, maar het zou zonde zijn als je niets van de lokale keuken zou proeven terwijl je daar bent. Ook voor moeilijke eters zijn er vaak genoeg gerechten te vinden die bij iedereen in de smaak vallen. Zo kun je in India bijvoorbeeld genieten van pakora. Dit is een gefrituurd gerecht wat met allerlei ingrediënten bereid kan worden. Zo kan het worden gemaakt van aardappel, spinazie, tomaat en kip. Pakora is totaal niet pittig, dus hier hoef je zeker niet bang voor te zijn. Een ander lekker Indiase hap is knoflook naan. Dit brood wordt ondertussen over hele wereld gegeten. Zelfs de moeilijkste eters vinden naan lekker, bovendien kan het met allerlei sausjes gegeten worden.

Ben je in Europa op vakantie? Dan zullen de meeste recepten niet wereldvreemd voor je zijn. Toch kun je genieten van echte plaatselijke gerechten die je thuis niet zomaar klaar kan maken. Zo kun je in Spanje een zeevruchten paella eten die bereid is met lokale vis. Er zitten diverse vissoorten in de paella verwerkt, waaronder garnalen, mosselen en witvis. Vaak worden hier ook schaaldieren en krabpoten in verwerkt. Hetzelfde geldt voor vleessoorten die niet altijd in ons land verkocht worden.

Een overzichtje van typische gerechten per land

  1. Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, dan geniet je het meeste van je vakantie!

Vertrek je op reis, vergeet dan zeker niet onze gratis ebooks te downloaden

Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek of een van de 125 gratis reisgidsen.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast een van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Gratis checklist voor op reis downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?