De mooiste wandelbestemmingen in Zuid-Europa 2024

Volledige reisgids kopen voor € 10

De mooiste wandelbestemmingen in Zuid-Europa 2024

1 januari 2022 in Reisinfo0 reacties

Met het voorjaar in aantocht, is daar ook weer het mooie weer. En voor de echte outdoor liefhebber betekent dat tijd om de wandelschoenen weer aan te trekken. Zeker in het Zuiden van Europa is de kans op zon extra aanwezig. Er zijn prachtige wandelroutes die in dit gedeelte van de wereld te maken zijn.

In deze blog nemen we je meer langs de mooiste wandelbestemmingen van Zuid-Europa. Genoeg wegen die je mee nemen langs al het natuurschoon wat we kennen. En om bij te komen van die lange wandelingen, kun je heerlijk uitrusten in een van de vakantiehuizen van Belvilla.

Inhoud artikel

  1. Alta Via 1 - Italië

Van alle wandelroutes die de Dolomieten kennen, is de Alta Via nummer één duidelijk de meest bekende. Het is een uitdagende meerdaagse route die 120 km verdeelt over ongeveer tien dagen. De route loopt door de toppen van de bergen heen. Er wordt aangeraden om alleen in het zomerseizoen te lopen (juli t/m september) in verband met de toppen die sneeuwvrij moeten zijn. Tijdens het wandelen loop je dwars door het National park en lang de hoogste top van de Monte Lagazuoi.

  1. Het meer van Bled - Slovenië

Het mooiste meer van Slovenië. Dat is hoe het meer van Bled vaak wordt aangeduid. Net buiten de grenzen van het National Park Triglav, is dit meer met tal van wandelpaden er omheen te vinden. Ze nemen je mee neer één van de vele uitkijkpunten vanuit waar je niet alleen het meer en de omgeving goed kunt aanschouwen, maar ook het kenmerkende punt goed kan zijn. Dit is de Maria Hemelvaart kerk die op een klein eiland in het midden van het meer ligt.

Nog meer ontdekken van Slovenië? Gebruik onze route voor je rondreis Slovenië en mis niets van al deze natuurpracht.

  1. Percurso dos Sete Vales Suspensos - Portugal

Een tocht die bovenaan de lijst van Europe Best Destinations staat. In de Portugese Algarve vindt je geweldig uitziende kliffen, grotten en rotspartijen langs de kust. Reden genoeg om er wandelend op uit te trekken. Denk bij vertrek wel aan de eventuele warmte. Vroeg in de ochtend naar de start en voor de hitte weer thuis. Ondanks dat het landschap ruig er uit ziet, is deze tocht wel geschikt voor alle leeftijden. Zeker voor gezinnen een aanrader.

  1. El Caminito del Rey - Spanje

Een hike van ongeveer acht kilometer die je meeneemt door het wandelgebied El Caminito delRey. De tocht staat vrij goed bekend en daarom is er ook genoeg te zien en te doen. Al startend tussen de bomen, kom je al vrij snel uit bij tunnels en grotten. Het steeds veranderende wildleven, vegetatie en omgeving maken dit tot een bijzondere ervaring die je een keer gezien zou moeten hebben.

Bij het wandelen is het handig om te weten dat dit geen circulaire route is. Gelukkig wordt er ook heen een weer gereden met shuttle bussen van het eind naar het beginpunt.

  1. Plitvicemeren - Kroatië

Zowel een aanrader voor wandelaars en fotografen, want beiden kunnen hun hart ophalen bij de Plitvicemeren in Kroatië. De meren bevinden zich in een Nationaal Park. Hier zijn er tal van wandelroutes uitgeschreven. De kortste heeft een afstand van 3,5 km met de langste van 18 km.

De spectaculaire meren en watervallen zijn ook met een treintje of boottochten te bekijken. Zeker in het voorjaar is het dit park een aanrader, omdat je in dat geval de grootste zomerdrukte voor bent. Het helderblauwe water en de vele spectaculaire watervallen zijn genoeg om iedereen verliefd te laten worden op dit stukje natuur.

Nog meer ontdekken van Kroatië? Gebruik onze route voor je rondreis Kroatië en mis niets van al deze natuurpracht.

  1. Parc National de la Vanoise - Frankrijk

Het is één van de grootste Nationaal Parken van Frankrijk en ligt vlak bij de Italiaanse grens. Doordat het park al geruime tijd bescherming krijgt, groeien er veel plantensoorten en biedt het een huis aan talloze dieren. De hoogste top, Grand Casse, is zo'n 3852 meter hoog. Het park is alleen toegankelijk voor wandelaars, waardoor de ervaring alleen maar meer bijzonder wordt.

Aanschouw de pracht van de vele meertjes en bergweides tijden één van de vele wandeltochten. Ook hier zijn die in grotere getalen aanwezig met lange en korte afstanden. Voor de echte liefhebbers zijn hier ook meerdaagse wandeltochten te lopen. De Tour de la Vanoise neemt je maar liefst 6 dagen meer onderweg door het gehele park heen. Maar met drie dagen is ook Tour de la Grand Casse een hele mooie optie.

Kroatië

Gratis reisgids Kroatië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?