Hoe zorg je ervoor dat je geen bezienswaardigheden mist op je rondreis Australië?

Hoe zorg je ervoor dat je geen bezienswaardigheden mist op je rondreis Australië?

11 september 2023 in Reisinfo0 reacties

Staat er binnenkort een reis naar Australië op de planning? Dan wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk bezienswaardigheden van het land zien. Australië is net zo groot als Amerika, en doordat het land zo groot is, is het niet te doen om het hele land in één reis te bezoeken. Maar hoe zorg je er dan voor dat je geen bezienswaardigheden mist tijdens je rondreis in Australië? We zetten alvast de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Australië voor je op een rij.

Inhoud artikel

  1. Great Barrier Reef

De meeste mensen moeten na het vliegen naar Australië een paar dagen tot rust komen door de lange vlucht en het verschil in de tijdzone. Eenmaal uitgerust, wordt het tijd om het land te gaan ontdekken! Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een rondreis in Australië is de Great Barrier Reef. Dit rif is het grootste koraalrif ter wereld en wordt ook wel het paradijs voor duikers genoemd. Maar ook als je geen duiker bent, kun je het koraal en de vele soorten vissen bewonderen vanuit een boottocht. Het koraalrif ligt ten noordoosten van Australië en is ongeveer 2.000 kilometer lang.

  1. Kakadu national park

Het grootste nationale park van Australië is het Kakadu national park. Dit park is ongeveer even groot als de helft van Nederland. Het park is een werelderfgoed door de verschillende landschappen die het heeft. Daarnaast is het Kakadu national park het culturele erfgoed van de Aboriginals. Twee stammen wonen hier al meer dan 65.000 jaar en zijn daarmee één van de oudste culturen van de wereld.

  1. Whitsunday islands

De whitsunday islands in Australië zijn ook een bezoekje waard tijdens je rondreis in Australië. De whitsunday islands bestaat uit 74 eilanden en ligt aan de zuidkant van de Great Barrier Reef. De eilanden hebben één van de mooiste stranden ter wereld: Whitehaven Beach. Je kunt de eilanden ook vanuit de lucht bewonderen. Neem bijvoorbeeld een helikoptervlucht over de 74 eilanden heen. Vanuit de lucht zie je dan ook gelijk hoe lang de Great Barrier Reef is.

  1. Sydney

Een bezoek aan Sydney mag niet ontbreken tijdens je rondreis in Australië. Sydney heeft veel bezienswaardigheden, maar ook prachtige stranden waar je volledig tot rust kunt komen tijdens je rondreis. Twee bekende plekken die vaak door toeristen worden bezocht zijn het Opera House en de Sydney Harbour Bridge.

  1. Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, dan geniet je het meeste van je vakantie!

Vertrek je op reis, vergeet dan zeker niet onze gratis ebooks te downloaden

Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek of een van de 150 gratis reisgidsen.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast een van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Gratis inpaklijst en reisapotheek downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?