Laptop of tablet mee op vakantie? Zo bescherm je hem!

Volledige reisgids kopen voor € 10

Laptop of tablet mee op vakantie? Zo bescherm je hem!

6 september 2021 in Reisinfo0 reacties

Veel mensen nemen tegenwoordig een laptop of tablet mee als zij op vakantie gaan. Omdat er op een vakantiebestemming vrijwel altijd wifi is, kun je hier bijvoorbeeld werken. Een tablet wordt vaak gebruikt om tijdens de vlucht een film te kijken of een spel te spelen. Uiteraard wil je wel dat jouw laptop of tablet veilig op de plaats van bestemming arriveert. In deze blog vertellen wij je hoe je deze apparaten beschermt tijdens jouw vakantie.

Inhoud artikel

  1. Stop een laptop of tablet altijd in jouw handbagage

Ben je niet van plan een laptop of tablet in het vliegtuig te gebruiken? Dan stop je het apparaat mogelijk in jouw koffer. Toch is dit niet verstandig. Je levert jouw ruimbagage namelijk al af ruim voordat je vertrekt. Hierdoor heb je er geen zicht meer op. Mogelijk is er wel iemand aan het werk die jouw laptop of tablet steelt. Stop je apparaat in jouw handbagage, zo heb je er altijd zicht op.

Er wordt niet altijd voorzichtig omgesprongen met de ruimbagage. Bij het inladen van het vliegtuig wordt er soms zelfs met koffers gegooid. Heb je jouw laptop of tablet in jouw koffer zitten? Kijk er dan niet raar van op als deze straks niet meer werkt. Dit is zeker aannemelijk als je het apparaat in een zachte koffer hebt gestopt. Zit hij in een harde koffer? Dan wordt een laptop of tablet beter beschermd, maar het apparaat kan alsnog sneuvelen.

  1. Bescherm ze met een hoes

De kans op schade aan jouw laptop of tablet is een stuk kleiner als je het apparaat meeneemt in de handbagage. Toch kan het apparaat ook dan nog beschadigen. Tijdens de vlucht kan jouw rugzak of trolley namelijk gaan schuiven in de bagagevakken. Dit kan schade aan het apparaat tot gevolg hebben.

Daarom raden wij jou aan om een laptop of tablet altijd te beschermen met een laptophoes. Laptophoezen zijn voorzien van een beschermlaag, waardoor jouw laptop of tablet niet snel beschadigt. Zie het als een soort stootkussen. De laptophoes vangt de klappen op, waardoor de kans op schade aan een laptop of tablet minimaal is.

  1. Berg ze op in een kluis

Niet alleen tijdens de vlucht is het belangrijk om jouw laptop of tablet te beschermen. Ook op de plaats van bestemming moet je er zuinig mee omgaan. Laat je het apparaat onbeheerd in een appartement of op een hotelkamer liggen? Dan loop je het risico dat hij gestolen wordt. Gelukkig hebben de kamers in veel hotels en appartementencomplexen tegenwoordig een kluis. Is er inderdaad een kluis aanwezig?

Berg jouw laptop of tablet hier dan in op. In dat geval ligt het apparaat achter slot en grendel, waardoor de kans op diefstal minimaal is. Hierdoor is de kans groot dat het apparaat de vakantie overleeft.

  1. Mis niets met onze reisgids Portugal

Wil je nog meer info over wat je kan zien en doen in Portugal? Koop onze reisgids Portugal met 4 stadswandelingen + een complete rondreis met meer dan 89 bezienswaardigheden en heel wat leuke adresjes (+ GPS coördinaten)! Download zeker ook de gratis reisgids preview Portugal en ga op pad!

Portugal

Gratis reisgids Portugal downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?