Internetten in het buitenland: Waarop moet je letten?

Koop de volledige reisgids voor € 10

Internetten in het buitenland: Waarop moet je letten?

30 augustus 2021 in Reisinfo0 reacties

Vakanties zijn er om vaste gewoontes en patronen te doorbreken. Even lekker weg, ontspannen en een aantal dagen of weken iets heel anders gaan doen, een rondreis maken. Van een drukke baan 180 graden draaien naar een ligstoel op een druk en warm strand.

De mobiele telefoon gaat uit en de laptop blijft in de hotelkamer liggen. Een goed voornemen, maar zo gemakkelijk is het natuurlijk niet. Ook in het buitenland wil je internetten, online de krant lezen, mailtjes versturen, saldo checken en rekeningen betalen.

Inhoud artikel

  1. Binnen of buiten Europa op vakantie?

Blijf je in Europa, maak het jezelf dan niet te moeilijk. Met een sim only abonnement met onbeperkt bellen en internet kun je je in de vakantie over het algemeen prima redden. Blijf je binnen Europa zijn daar ook geen extra kosten aan verbonden, mits je je sim only bundel natuurlijk niet overschrijdt.

Heb je echter geen toegang tot een wifi netwerk, dan kun je met je smartphone zelf ook een hotspot maken. Dit is een makkelijke manier om je laptop of iPad geschikt te maken voor internet. Omdat je als het ware een eigen netwerkje creëert kun je toegang verlenen aan bijvoorbeeld vrienden en zien wie er toegang heeft. Zo hoef je niet bang te zijn dat buitenstaander mee kunnen kijken.

  1. Let op met Hackers, openbare wifi en privacy

In een station, hotel of andere drukbezochte plek is het vaak mogelijk om gebruik te maken van een openbaar wifi-netwerk. Heel handig en ook prima te gebruiken als je activiteiten niet privacygevoelig zijn. Online het laatste nieuws lezen of een korte zoekopdracht voor een wandelroute zijn geen activiteiten waar mogelijke hackers naar op zoek zijn.

Wil je echter met je DigiD inloggen om je coronastatus te checken of inloggen bij een bank om vakantiegeld over te boeken, neem dan geen enkel risico. Kies voor een eigen hotspot via je smartphone. Check wel je internetinstellingen voor in het buitenland om onnodige kosten te besparen.

  1. Download onze gratis reisgidsen Duitsland

Wil jij ook graag Duitsland zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

BeierenBerlijnDuitse AlpenstrasseEifelMoezelstreekNedersaksenRijnlandRomantische StrasseSprookjesroute DuitslandZwarte Woud
Reisgids BeierenReisgids BerlijnReisgids Duitse AlpenstrasseReisgids EifelReisgids MoezelReisgids NedersaksenReisgids RijnlandReisgids Romantische StrasseReisgids Sprookjesroute DuitslandReisgids Zwarte Woud

Op reis naar Duitsland? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Duitsland.

Romantische Straße

Gratis reisgids Romantische Strasse downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?