Hoogtepunten Tanzania en informatie over het visum

Volledige gids kopen voor € 10

Hoogtepunten Tanzania en informatie over het visum

1 december 2021 in Reisinfo0 reacties

Tanzania is een land dat vooral bekend staat om het feit dat je er prachtige safari’s kunt maken, maar het land heeft nog veel meer te bieden. Ontdek de interessante steden of ontspan op de stranden van Zanzibar. Voor een reis naar Tanzania heeft u een visum nodig. Het visum Tanzania kan gemakkelijk online worden aangevraagd en kan ook worden gebruikt voor een bezoek aan Zanzibar.

Inhoud artikel

  1. Op safari in een van de nationale parken

Tanzania is een perfecte bestemming voor wie op safari wil gaan. Het land heeft meerdere plekken waar men op safari kan gaan, waarvan Serengeti National Park de bekendste is. Dat is niet zonder reden: hier kan men met een beetje geluk alle dieren bewonderen die tot de Big Five behoren: de olifant, de leeuw, het luipaard, de neushoorn en de buffel. Een ander beroemde plek voor safari’s in Tanzania is de Ngorongoro krater.

In het zuiden van het land bevinden zich een aantal minder bekende nationale parken, die echter ook zeker een bezoek waard zijn. Bijvoorbeeld het wildreservaat Selous, een van de grootste wildreservaten ter wereld, maar ook Ruaha National Park, qua oppervlakte het grootste nationaal park van Tanzania. Dit nationaal park is het leefgebied van een enorme hoeveelheid wilde dieren, waaronder leeuwen, olifanten, wilde honden, luipaarden, cheeta’s, giraffen, jakhalzen, zebra’s en grote kuddes buffels.

In het noorden van Tanzania bevindt zich het Lake Manyara National Park, waar men olifanten en verschillende soorten vogels, waaronder flamingo’s, kan bewonderen.

In het noordoosten van het land bevinden zich daarnaast ook het Arusha National Park, het Kilimanjaro National Park, het Mkomazi National Park - dat minder bekend is, maar zeker de moeite waard - en Tsavo National Park, dat aan Mkomazi grenst.

TIP: Ga je op safari, vergeet dan zeker niet om een goede verrekijker mee te nemen, welk dat precies moet zijn? Lees onze blogpost met een test en koop zo de beste verrekijker.

  1. Bezoek de steden en ontspan op het strand

Hoewel Tanzania vooral bekend staat vanwege de safari’s die men er kan maken, zijn er ook verschillende steden die interessant zijn om te bezoeken.

  • De stad Arusha staat bekend als de safari-hoofdstad, omdat deze stad het ideale vertrekpunt is voor wie op safari wil gaan in een van de beroemdste nationale parken van het land.
  • Een andere interessante stad is Dar es Salaam, de grootste stad van Tanzania, waar men onder meer het Nationaal Museum kan bezoeken.
  • Tijdens een vakantie in Tanzania mag een bezoek aan Stone Town, het historische centrum van Zanzibar-stad, de hoofdstad van het gelijknamige eiland. In deze stad zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, waaronder de tuinen van Forodhani, Old Fort en de St. Joseph’s Cathedral, om er maar een paar te noemen.
  1. Het paradijs Zanzibar

Als u wilt ontspannen op prachtige witte zandstranden omringd door kristalhelder water, is het een goed idee ook Zanzibar te bezoeken. Een ander klein eiland dat populair is bij toeristen is Prison Eialdn, ook wel Changuu genoemd.

Dit piepkleine eilandje dat tot de Zanzibar-archipel behoort is vooral bekend om de seychellenreuzenschildpadden die er leven. Reizigers die Zanzibar willen bezoeken, kunnen dat doen met een visum Tanzania; er is geen specifiek visum nodig om naar de eilanden van de archipel te reizen.

  1. Visum Tanzania

Alle reizigers die een reis willen maken naar Tanzania, of ze nu op safari willen gaan, de steden willen ontdekken of willen ontspannen op een van de mooie stranden van Zanzibar, moeten een visum Tanzania aanvragen. Als aan alle voorwaarden voor het visum wordt voldaan, kan men het visum Tanzania gemakkelijk online aanvragen.

Een van de voorwaarden is bijvoorbeeld dat het paspoort van de reiziger nog minstens 6 maanden geldig moet zijn en dat het paspoort minstens één lege pagina moet bevatten. Met het visum mag men een keer naar Tanzania reizen, voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Wie zowel het vasteland van Tanzania als Zanzibar wil bezoeken, kan dit doen met één visum Tanzania.

  1. Extra: Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids.
75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, nabewerken en backups maken, ... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis Smartphone fotografie gids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?