Hoeveel kost het huren van een mobilhome of camper?

Koop de volledige reisgids voor € 10

Hoeveel kost het huren van een mobilhome of camper?

22 september 2021 in Reisinfo0 reacties

Je wil graag een rondreis maken met een camper maar vraagt je af hoeveel het huren van een camper kost. Dit hangt af van verschillende factoren.

Je leest hier de belangrijke punten die mee de prijs bepalen voordat je begint naar het zoeken van het gepaste voertuig.

Inhoud artikel

 1. Een mobilhome huren van een particulier of professional?

De meeste weten dat je een mobilhome kan huren bij een professioneel verhuurbedrijf van campers. Maar een andere mogelijkheid is een mobilhome huren van particulieren. Er bestaan verschillende platformen die je in contact brengen met particuliere verhuurders, zoals het internationale platform Yescapa. Yescapa is een platform dat het gemakkelijk en veilig maakt voor particulieren om campers en campervans te huren.

De site heeft de rol als een vertrouwde derde partij en geeft extra veiligheid zoals een extra verzekering met pechbijstand die wordt aangeboden, een huurcontract, een bereikbare klantendienst in geval bij problemen enz.

 1. Hoe kies je de juiste camper voor je reis?

Type mobilhome

 • Mobilhomes en campervans bestaan er in alle maten. Zo heb je de kleine omgebouwde bestelbusjes die geschikt zijn voor koppels of twee vrienden. Door hun compact formaat behoud je veel vrijheid om overal naartoe te gaan waar je maar wil.
 • Als je graag iets meer ruimte wil, kan je kiezen voor een buscamper of halfintegraal mobilhome.
 • Ben je van plan om op vakantie te vertrekken met het gezin en heb je jonge kinderen? Dan is een alkoof camper meer geschikt voor je reis. Het alkoofbed bovenaan is zeer geliefd bij de jongsten.
 • Wil je graag een luxueuze vakantie doorbrengen, dan is de integraal camper iets voor jou.

Hou er rekening mee bij het huren van een mobilhome dat het aantal zitplaatsen met autogordel voldoet aan het aantal reizigers. Het aantal bedden komt vaak overeen met het aantal plaatsen en heeft een invloed op de huurprijs.

Leeftijd van het voertuig

Wie graag reist in een luxueus voertuig dat nog maar één of twee jaar oud is, zal meer betalen voor het huren van een camper dan een voertuig dat al langer rondrijdt en al meer kilometers heeft gemaakt. Wat in 15 jaar het meest is veranderd, is het rijcomfort. De motoren zijn geëvolueerd en tegenwoordig worden mobilhomes uitgerust met enkele technische handigheden zoals parkeersensoren en achteruitrijcamera's.

 1. Camper huren voor een weekend of week in hoogseizoen of laagseizoen?

Het huren van een camper kan het hele jaar door. Ga er een weekend tussenuit in eigen land of rij verder weg tijdens de zomervakantie. De lange weekends in het voorjaar, de zomer- en paasvakantie zijn uiteraard zeer populair en daar horen dan ook hogere dagprijzen bij. In het algemeen geldt voor de huur van een camper, net als voor elke andere vakantiehuur, hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper.

 1. Huren in België of het buitenland?

Wie graag naar het buitenland reist en de natuur en cultuur verder weg wil verkennen met de mobilhome, moet de afweging maken of het voordeliger is om vlakbij huis te huren en naar het vertrekpunt van de reisroute te rijden, of om per trein of vliegtuig naar het vertrekpunt te gaan en in het land van bestemming een camper te huren.

De huurprijzen van een camper verschillen namelijk per land. Zo kan in het ene land de prijs goedkoper zijn dan een mobilhome in België of andersom.

 • Het voordeel van huren dichtbij huis is dat je spullen al kunt inladen en deze niet meer moet vervoeren en zo meer kan meenemen op vakantie.
 • Maar het huren van een camper op je vakantiebestemming vermijdt mogelijk ook een lange heen- en terugrit.
TIP: Lees ook zeker onze tips voor het huren van een camper in Noorwegen.
 1. Maar wat kost het huren van een mobilhome nu precies?

Zoals je hebt gelezen is het moeilijk om hier één enkel antwoord op te geven dat correct is.
Als brede richtlijn kost het huren van een camper tussen €60 en €180 euro per dag. In de tabel hieronder vind je richtprijzen opgedeeld per type camper voor één week huur tijdens het hoogseizoen.

Type camperPrijs per week in juli
Campervan€420 - €910
Buscamper€420 - €945
Halfintegraal€530 - €1150
Alkoof€530 - €1150
Integraal€700 - €1330

Ben je na het lezen van dit artikel er al wel uitgekomen welk type camper bij je past? Op de website van Yescapa vind je een gevarieerd aanbod aan mobilhomes en campervans over 9 verschillende landen, zo vindt iedereen een voertuig dat bij zijn/haar reisplannen past. Bekijk verschillende voertuigen om een idee te krijgen van de huurprijs voor het type voertuig in de periode dat je wenst te reizen.

 1. Mis niets van de Romantische Straße met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Romantische Straße? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Romantische Straße met een volledige uitgestippelde rondreis, en meer dan 100 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Romantische Straße hier.

Romantische Straße

Gratis reisgids Romantische Straße downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?