Hoeveel kan ik lenen als ik op wereldreis wil?

Hoeveel kan ik lenen als ik op wereldreis wil?

3 augustus 2020 in Reisinfo0 reacties

Nadat je jarenlang op school gezeten hebt, is het eindelijk zover: je kunt de wijde wereld intrekken. Dat neem je wel heel letterlijk want je wilt een wereldreis gaan maken. Helaas beschik je niet over de financiële middelen om dat te bekostigen. Wat doe je dan? Ga je dan eerst hard werken en sparen of ga je een lening afsluiten? Kies je voor dat laatste, dan kun je snel vertrekken. De eerste vraag die je jezelf dan moet stellen, is: hoeveel kan ik lenen? En de volgende vraag wordt dan meteen: hoe ga ik de rente en aflossing betalen?

De financiële aspecten van een wereldreis

Het leukste van het plannen van je wereldreis is natuurlijk het verzinnen van waar je allemaal heen kunt gaan. Ook het verzamelen van de juiste spullen en het regelen van de benodigde papieren en eventuele vaccinaties zul je niet snel vergeten. Een minder interessant deel van de voorbereidingen zal voor veel mensen het geld zijn. Want wie wil zich tijdens de vakantie nu druk maken om de centen? Toch is het een heel belangrijk aspect. Je zult vervoer moeten betalen, je moet eten en ergens slapen. En natuurlijk wil je ook allerlei leuke activiteiten doen. Hoe kom je aan het geld daarvoor?

Je wereldreis financieren

Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt zorgen dat je voldoende gespaard hebt voor je vertrekt. Je kan ook onderweg gaan werken. Je weet niet van tevoren waar je terechtkomt en wat voor werk je daar zult vinden, maar dat houdt het juist spannend, toch? Een derde optie is een persoonlijke lening af te sluiten. Als je zo snel mogelijk weg wilt en onderweg al je tijd vrij wilt kunnen besteden, is dit een mogelijkheid.

Hoeveel kan ik lenen?

Juich niet te vroeg. Als je bij de bank komt en je vraagt om een lening om een lange rondreis te kunnen betalen, dan is de kans groot dat je die niet krijgt. Waarom niet? Een voorwaarde voor het afsluiten van een persoonlijke lening is dat je inkomsten hebt. Daarnaast zijn ook je woonsituatie en overige financiële verplichtingen van belang voor de hoogte van het bedrag dat je kunt lenen. Heb je dus je baan opgezegd om die wereldreis te gaan maken of ben je nog helemaal niet aan je carrière begonnen omdat je net van school komt? Dan is de kans niet groot dat je een lening krijgt.

Toch een persoonlijke lening afsluiten?

Heb je wel werk en zeg je dat niet op voor je reis, dan zou het afsluiten van een persoonlijke lening niet zo’n probleem moeten zijn. Wil je meer lenen dan de bank op basis van je inkomen wil geven, dan kun je vragen of iemand borg voor je wil staan. Zo heeft de bank meer zekerheid over de terugbetaling en kan je meer lenen. Je moet echter altijd ook voor jezelf zeker weten dat je het bedrag kunt terugbetalen, anders krijgt die mooie wereldreis alsnog een vervelend staartje.

Opgelet: geld lenen kost ook geld.

Inpaklijst + reisapotheek

Gratis ebook met paklijkst downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?