Hoe kan je best je winterdip verslaan?

18 juni 2021 in Reisinfo0 reacties

Plannen maken of maar afwachten? Wij weten het wel! Want van plannen maken word je namelijk heel blij en dat is ook weer goed voor je humeur. Wil je uit je winterdip? Volg deze tips.

Niet voor niets plant meer dan de helft van alle mensen hun vakantie in januari. De tijd dat je verlangt naar een warme zomer, naar heerlijk vrij en samen zijn en om je mind een reset te geven. Het moment dat je hoofd en lijf toe is aan licht, aan rust en ontspanning.

Inhoud artikel

 1. Maak een maakbaar plan

Heb je normaal precies in je hoofd waar je heen wil, hoe lang en hoe? Maak dan nu een plan dat je eenvoudig kunt aanpassen. Bijvoorbeeld door dat je, als dat nodig is, ook voor ander vervoer kunt kiezen of dat je de bezienswaardigheden kunt vervangen door andere trips. Ook een top 3 maken van bestemmingen kan je helpen om je plannen snel om te kunnen gooien zodat je straks toch gewoon op vakantie kunt.

 1. Reisroutes bedenken

Of je naar het buitenland wil of in Nederland of België wil blijven, van het bedenken van routes word je altijd blij. Zelfs als het maar een dagje weg is of een weekendje.

 • Bedenk niet alleen de route naar de plek of de route van de rondreis, maar plan ook wat routes door een bepaalde stad.
 • Dat kan per fiets of te voet. Zelfs bij een zelfde stad zal je per fiets een hele andere beleving hebben dan lopend. Zo zie je de stad op een hele andere manier.
 1. Alternatief plan bedenken

Ook een alternatief plan bedenken kan een fijn idee zijn. Denk bijvoorbeeld aan mooie routes door Nederland in plaats van het buitenland en kies naar plaatsen die normaliter niet zo snel op je lijstje zouden staan. En knoop ze eventueel aan elkaar door leuke hotelletjes te zoeken.

 1. Voorpret

Wil je nog meer in de stemming komen voor je reis of weekendje weg?

 • Plan dan een middag/avond in het thema van jouw vakantie land of idee. Download vooraf de reisgids(en).
 • Pas het menu aan, kies wijn of een ander drankje uit de streek of het land en zet zelfs de verwarming gewoon een tandje hoger.
 • Kaarsjes aan en je dimbare lichtbronnen op standje vakantie romantiek. Wedden dat je in de stemming komt. Twijfel je tussen een paar landen… je kan natuurlijk gewoon op herhaling.
 1. Maak een moodboard

Ook een plekje creëren om naar je vakantieplannen te kijken kan een leuk idee zijn. Een moodboard maken is makkelijker dan je denkt. Heb je geen grote plaat? De deur van de koelkast gebruiken voor mooie plaatjes en foto’s kan ook. Net als de deur van het toilet of een wand in je werkkamer. Nog eens extra belichten kun je ze door je moodboard in de schijnwerpers te zetten. Ideetjes opdoen? Je vindt bij Directlampen lichtbronnen genoeg!

 1. Mis niets van Texel met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Texel? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Texel met een volledige uitgestippelde rondreis op het eiland, 6 wandelingen + fietsroute. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Texel.

Texel

Gratis preview reisgids Texel downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?