Hoe je droomreis financieren? Lenen of sparen voor je reis?

Hoe je droomreis financieren? Lenen of sparen voor je reis?

22 april 2021 in Reisinfo0 reacties

Misschien ben je toe aan een welverdiende vakantie, maar heb je nog geen idee waar je het geld vandaan moet halen. Of je hebt je reis al betaald, maar je vakantiebudget is even niet toereikend genoeg om daar ook met volle teugen van te genieten. Natuurlijk kun je dan besluiten om niet te gaan, maar dan ben je misschien het geld van de reis ook kwijt. In sommige situaties is het een optie om een lening aan te gaan voor de vakantie. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Voor welke optie je het best kunt kiezen, is afhankelijk van je persoonlijke situatie en het type vakantie.

Wat is de beste optie: Sparen of lenen?

Onverwachte financiële tegenvallers net voor je vakantie

Natuurlijk is het de beste optie om te sparen voor je vakantie, maar soms zit het gewoon even tegen en krijg je ineens onverwachte kosten tussendoor. Je hebt het hele jaar door naar deze vakantie uitgekeken en nu dreigt hij in het water te vallen. De enige optie is geld lenen, maar hoe kun je dat het beste aanpakken? Welke mogelijkheden zijn hiervoor? Hoeveel geld je kunt lenen, hangt af van je persoonlijke situatie. Daarnaast moet je kijken welk krediet het best aansluit op jouw behoefte.

Een droomreis maken of een caravan kopen?

Een persoonlijke lening kun je gebruiken voor verschillende privédoeleinden. Hiermee kun je een droomreis maken, een mooie tent of caravan kopen, maar ook je vakantiebudget verruimen. Realiseer je wel dat je als je een persoonlijke lening kiest, iedere maand hiervoor een specifiek bedrag betaalt met een vaste rente en looptijd.

Het kan dus zijn dat je over een jaar nog betaalt voor je vakantie van afgelopen jaar. Maar als je denkt dat deze bijzondere vakantie dat waard is, is een persoonlijke lening een prima oplossing. Het is wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat je als je er volgend jaar weer even financieel wat minder voor staat, je niet nog een krediet kunt aanvragen zolang de oude lening nog loopt. Het is ook niet mogelijk om het reeds afgeloste deel weer opnieuw op te nemen. Heb je van de lening een caravan gekocht, dan kun je er natuurlijk wel gewoon weer lekker mee op vakantie.

Net even slecht bij kas met de vakantie voor de deur?

Een andere optie voor geld lenen is een doorlopend krediet. Deze vorm van krediet heeft geen vaste looptijd en vaste rente. Een doorlopend krediet kun je een beetje vergelijken met een tijdelijke lening die iedere keer weer opnieuw beschikbaar is. Zit je nu even slecht bij kas, nu net de vakantie voor de deur staat?

Met een doorlopend krediet kun je even bijspringen. Als je na de vakantie er weer beter voor staat, dan los je het geleende bedrag weer af. Heb je het krediet weer aangevuld, dan heb je ook geen aflossing. Op deze manier kun je ook die droomreis gaan plannen die je ooit wilde gaan maken. Natuurlijk ga je er zelf ook voor sparen, maar kom je uiteindelijk toch wat geld te kort, kun je het aanvullen met je krediet.

Opgelet: geld lenen kost ook geld.

Inpaklijst + reisapotheek

Gratis ebook met paklijkst downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?