Wat zijn de 13 x mooiste Roompot parken? Welk vakantiepark best kiezen?

Volledige gids kopen voor € 10

Wat zijn de 13 x mooiste Roompot parken? Welk vakantiepark best kiezen?

2 maart 2023 in Reisinfo0 reacties

Weekendje weg om even tot rust te komen, een familiereünie of gewoon lekker op vakantie in een Roompot Vakantiepark?

Voor de leukste uitjes en vakanties je helemaal niet ver en lang te zoeken naar de perfecte plek, want bij Roompot kan je zowel in eigen land als in een buurland heerlijk genieten van rust, even uitwaaien of op avontuur gaan, ongeacht of je nu met vrienden, gezin of de ganse familie op vakantie gaat of wat voor type vakantie je wil.

Ontdek hier alvast onze selectie favoriete Roompot voor een onvergetelijke vakantie.

De 13 x leukste Roompot vakantieparken

Om je zoektocht naar het juiste verblijf te vergemakkelijken, hebben we alvast onze favoriete Roompot vakantieparken voor je op een rijtje gezet, maar weet dat er buiten deze selectie nog veel meer geweldige parken te vinden zijn in binnen- en buitenland.

VakantieparkBestemming
1. Roompot Beach Houses Den Haag Zuid-Holland - NederlandBekijk prijzen
2. Roompot Water VillageZeeland - NederlandBekijk prijzen
3. Roompot Outdoor Suite Cuber VeluweVeluwe in Gelderland - NederlandBekijk prijzen
4. Roompot GulpenZuid-Limburg - NederlandBekijk prijzen
5. Roompot Hillview Resort GrandvoirNeufchâteau in Luxemburg - BelgiëBekijk prijzen
6. Domaine du VerdonCôte d'Azur - FrankrijkBekijk prijzen
7. Roompot Beach Resort AgdeOccitanië - FrankrijkBekijk prijzen
8. Paris Maisons-LaffitteAan de Seine, nabij Parijs - FrankrijkBekijk prijzen
9. Hansapark Resort am MeerSleeswijk-Holstein - DuitslandBekijk prijzen
10. Roompot HilserhofTriberg Im Schwarzwald, Baden-Württemberg - DuitslandBekijk prijzen
11. HohenwarterseehofThüringen - DuitslandBekijk prijzen
12. Centro Vacanze IsuleddaCannigione Di Arzachena - SardiniëBekijk prijzen
13. Camping Village Piccola GardiolaAan het Gardameer in San Felice Del Benaco- ItaliëBekijk prijzen
  1. Overzichtskaartje met de mooiste Roompot parken

  1. Roompot Beach Houses Den Haag (Zuid-Holland)

Of wat dacht je van een vakantiehuisje op het strand van Kijkduin bij Den Haag? Op het Haagse Zuiderstrand bevinden zich deze geweldige beach houses die voorzien zijn van ruime kamers en een gezellige veranda vanwaar je uitzicht hebt op zee.

De strandhuisjes beschikken verder over alle luxe en comfort en er is een houtkachel aanwezig waar je 's avonds als het afkoelt, lekker kan opwarmen. Natuurlijk liggen er ook enkele warme dekentjes waarmee je tot laat op de veranda kan zitten, terwijl je een blik werpt op de zonsondergang. Uiteraard kan je hier ook een hele dag doorbrengen op het strand, genieten van de zon, lekker relaxen of actief aan watersport doen. Meer info en boeken.

  1. Water Village (Zeeland)

Water Village is een kleinschalig vakantiepark en bevindt zich aan de Zeeuwse kust. Het is het eerste volledig duurzame park van Roompot Vakanties en staat dan ook volledig in teken van duurzaamheid. Je verblijft in een van de luxe lodges die merendeels aan het water liggen en prachtig uitzicht hebben.

De waterrijke omgeving geeft heel wat mogelijkheden om je te vermaken. Zo kan je gaan kite- of windsurfen op het Veerse Meer, zeehonden spotten op de Oosterschelde, zeilen vanuit de jachthaven, schelpen zoeken, zwemmen, zandkastelen bouwen bij het Beach Resort-strand (op wandelafstand). Meer info en boeken.

  1. Roompot Outdoor Suite Cuber Veluwe (Gelderland)

Op zoek naar een bijzondere overnachting op de Veluwe? Deze vrijstaande outdoor suite staat middenin de natuur en bezorgt je een onvergetelijk verblijf! Vanuit de zithoek in de woonkamer kijk je uit op de prachtige omgeving. Het huisje is modern ingericht en van alle gemakken voorzien. De inloopdouche heeft hier zelfs een glazen plafond! Zo kan je terwijl je aan het douchen bent, naar de sterren kijken.

Vanuit de gezellige woonkamer en het buitenterras kijk je uit op de bossen en je kan ‘s avonds bij een knapperend vuurtje genieten van de stilte om je heen. Wat wens je nog meer? Wacht niet langer en boek je verblijf snel online!

  1. Roompot Gulpen (Zuid-Limburg)

Roompot Gulpen is een fraai gelegen vakantiepark in bosrijke heuvels van Zuid-Limburg. Je verblijft in een van de ruime, moderne themalodges waarvan sommigen beschikken over een eigen bubbelbad. Iedere lodge heeft wel iets unieks, de ene heeft een panorama uitzicht over de omgeving de andere is half in een heuvel gebouwd.

Geniet 's ochtends van een heerlijk ontbijtje op jouw terras en ga nadien op verkenning door het vakantiepark. Kinderen kunnen urenlang plezier beleven in de Kids Club. Spring op de fiets (die je kan huren bij de receptie) of maak een mooie wandeling in het Zuid-Limburgse landschap waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Sta je 's avonds liever niet in de keuken? Kies dan voor een smaakvol diner in Restaurant The Dill of ga voor een take-away. Meer info en boeken.

  1. Roompot Hillview Resort Grandvoir (Luxemburg)

Aan de rand van de prachtige, groene heuvels van de Belgische Ardennen kan je overnachten bij Roompot Hillview Resort Grandvoir (Neufchâteau). Vanuit je luxe hotelkamer of comfortabele lodge geniet je van een schitterend uitzicht over het glooiende landschap. Het terras is de ideale plek om even lekker te genieten van het zonnetje bij een goed glaasje wijn.

Aan uitdagende wandel- en fietsroutes, is er geen gebrek om de heuvelachtige omgeving te verkennen. Je kan je een fiets huren bij Bike Rental waar ze ook tips meegeven voor de mooiste routes. Ga ’s avonds lekker uit eten en zie de chef-kok met eigen ogen aan het werk bij de grill. Op de menukaart vind je specialiteiten uit de regio. Sluit de dag af met een heerlijk cocktail in de knusse bar met open haard. Boek je verblijf hier.

  1. Domaine du Verdon (Côte d'Azur)

Domaine du Verdon ligt midden in de natuur en vooral natuur- en watersporters zullen zich hier niet vervelen! Het vakantiepark heeft voor ieder wat wils! Lekker zonnebaden aan het zwembad met zicht op de groene bergen, leren vissen en kanoën op de vijver van het vakantiepark. Het is ook de ideale uitvalbasis om de grootste kloof van Europa: de Gorge du Verdon te bezoeken.

Na een leuke dag keer je terug naar jouw gezellig ingerichte cottage middenin de natuur. Iedere cottage beschikt over ruime slaapkamers, een volledig uitgeruste keuken en een overdekt terrasje waar je 's ochtends kan genieten van een lekker ontbijtje. Meer info en boeken.

  1. Roompot Beach Resort Agde (Occitanië)

Bij Roompot Beach Resort Agde waan je je in een klein paradijs. Het nieuwe vakantiepark bevindt zich in het zuiden van Frankrijk en beschikt over gezellige vakantiewoningen. Vanuit je moderne chalet duik je zo het heldere water van de Middellandse Zee in. Voor de kinderen zijn er speeltuinen en een Kids Club voorzien waar verschillende activiteiten worden georganiseerd. Na een leuke dag kan je lekker ontspannen met een heerlijk glaasje wijn in de veranda. Geen zin om te koken? Trek dan gezellig samen naar het restaurant en proef van de lokale smaken.

Wil je graag even de omgeving van het vakantiepark verkennen? Badplaats Agde staat bekend om haar fijne zandstranden en het oude en gezellige centrum waar talloze winkels en restaurants te vinden zijn. Of je kan ook een uitstapje maken naar het pittoreske Béziers of een wandeling maken naar vulkaan Mont Saint-Loup vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Boek je verblijf hier.

  1. Paris Maisons-Laffitte (Île-de-France)

Het vakantiepark Paris Maisons-Laffitte is gelegen in een groene oase langs de Seine, aan de rand van de stad Parijs. De camping biedt ruime kampeerplekken maar je kan er ook overnachten in compleet ingerichte cottages. Wil je echt een unieke overnachting? Ga dan voor een nachtje in een van de mooie boomhutten met terras! Vanaf de camping heb je ook prachtig uitzicht: aan de ene kant kijk je uit over de Seine terwijl je aan de andere kant uit kijkt over de Petit Bras de Seine en het daarachter gelegen land.

Het park beschikt over een buitenzwembad, een basketbal- en tennisveld, opblaasbare speeltoestellen, leuke thema-avonden en een gezellig restaurant waar je lekker kan eten. Geen zin om de hele dag op de camping te verblijven? Maak dan zeker een daguitstap naar de romantische stad Parijs of als je met kinderen op vakantie bent Disneyland Parijs. Boek je verblijf hier.

  1. Hansapark Resort am Meer (Sleeswijk-Holstein)

Hansapark Resort am Meer ligt aan de Oostzeekust en beschikt over comfortabele en gezellige vakantiehuizen, waarvan enkele met zeezicht. De accommodaties zijn allemaal omgeven door de mooie natuur en werden smaakvol ingericht. Afhankelijk van het type woning dat je kiest, zijn de woningen voorzien van een volledig ingerichte keuken, een kachel, vloerverwarming, grote panoramaramen, een terras en balkons. Je kan ook huisjes boeken met iets meer luxe zoals een whirlpool en luxe sauna.

Het resort staat in directe verbinding met het amusementspark Hansa Park, ideaal voor een leuke daguitstap met het hele gezin. Verder kan je er ook leren (kite)surfen, of waterskiën op de Süseler See. Of je kan ook altijd een bezoekje brengen aan de hanzenstad Lübeck. Boek je verblijf hier.

  1. Roompot Hilserhof (Baden-Württemberg)

Tijdens je vakantie bij Roompot Hilserhof ervaar je het plattelandsleven van Triberg. Je verblijft hier op de boerderij van familie Wernet. De boerderij bevindt zich op een heuvelachtig erf en beschikt over 5 safaritenten met comfortabele bedden en privé sanitair. ’s Avonds kan je gezellig samen genieten van de sterrenhemel of voor de houtkachel kruipen en lekker opwarmen. Overdag beleef je het echte boerenleven of ontdek je de schitterende natuur.

Wifi en elektriciteit zal je hier niet vinden. Men legt hier dan ook de focus op basiscomfort en het samenzijn. Wil je toch graag je gsm opladen? Dan kan je altijd terecht in de boerderijwinkel. Hier vind je tevens ook huisgemaakte worsten, jam en taart. Ideaal souvenirtje om mee te nemen naar huis. Boek je verblijf bij Hilserhof. Boek je verblijf hier.

  1. Hohenwarterseehof (Thüringen)

Of verblijf op boerderij Hohenwarter Seehof in het Thüringer Woud. Heidi en Rolf verwelkomen je met open armen en zorgen voor een onvergetelijke vakantie op het platteland. Tijdens een verblijf op Hohenwarter Seehof waan je je soms even in een andere tijd. Maak kennis met de varkentjes, ezels, dwerggeiten en natuurlijk de speciale Dexter koeien. Je kan ook zelf een handje uitsteken en de boer helpen met het voeren van alle dieren.

De safaritenten bevinden zich in een rustige omgeving met zicht op de natuur. Iedere tent beschikt over comfortabele bedden, een houtkachel en een privédouche en toilet. Wanneer je jouw gsm of e-reader moet opladen, kan je terecht in de boerderijwinkel van het park. Meer info en boeken.

  1. Centro Vacanze Isuledda (Sardinië)

Op zoek naar een plek om even helemaal tot rust te komen? Dan is Camping Centro Vacanze Isuledda op het Italiaanse schiereiland Sardinië een ideale bestemming. Je verblijft in een comfortabele stacaravan voorzien van ruime slaapkamers, een badkamer en een klein terrasje. Huur je er airco bij, dan kan je op warme zomerdagen genieten van heerlijke koele nachten. De camping ligt direct aan de kust en wordt omringd door de kristalheldere zee. Vanaf je stacaravan wandel je zo het zachte zandstrand op.

Vervelen zal je hier ook zeker niet. De kinderen kunnen zich prima vermaken bij de Kidsclub terwijl je zelf geniet van een fijne wellness behandeling. Ook is er een leuke speeltuin en een indoor zwembad. Heb je honger gekregen? Op de camping vind je een gezellig restaurant en een pizzeria. Daarnaast zijn er ook diverse take-away mogelijkheden. Boek je verblijf hier.

  1. Camping Village Piccola Gardiola (Lombardije)

Op zoek naar een vakantiepark in de buurt van het Gardameer? Dan is Camping Village Piccola Gardiola aan de oevers van het Gardameer in San Felice Del Benaco (Lombardije) een absolute aanrader. Dit autovrije park is een ideale bestemming als je graag helemaal tot rust komt. Het vakantiepark is rustig gelegen en wordt omgeven door schitterende natuur. Het park biedt stacaravans voorzien van alle moderne gemakken en uitzicht over het Gardameer. Sommige stacaravans hebben ook een eigen bubbelbad. Boek je verblijf hier.

  1. Hoe het perfecte Roompot park voor jou kiezen?

Wanneer je de natuur in wilt, rust en ruimte op wilt zoeken maar ook comfortabel wilt verblijven en meer dan genoeg wilt kunnen ontdekken in de nabije omgeving zit je sowieso goed bij Roompot Vakantieparken. Met zo veel verschillende parken kan het nog wel eens lastig zijn om het juiste park te kiezen voor jezelf en de rest van je reisgezelschap.

Daarom geven wij je hier wat tips om het perfecte Roompot te kiezen:

Waar wil je naar toe?

  • Ga je maar voor een paar dagen er op uit en wil je daarom wat dichter bij huis blijven.
  • Wil je het liever wat verder weg zoeken en eventueel in een van de buurlanden verblijven?
  • Je hebt bij Roompot Vakantieparken de keuze uit maar liefst 8 bestemming: België, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Kroatië en Luxemburg. Als je een bepaalde streek of een bepaald land in gedachte hebt dan kan je gemakkelijk een vakantiepark vinden op de website van Roompot. Je kan hier namelijk op een kaart bekijken waar de verschillende parken liggen en zo op zoek gaan naar jouw ideaal Roompot Vakantiepark.

Wat voor vakantie wil je hebben?

  • Ga je er met zijn tweeën op uit en wil je heerlijk ontspannen in een wellnesscenter, of wil je juist actief de bergen en de natuur verkennen? Of ga je liever uitwaaien op het strand of een watersport beoefenen? Ook hiervoor zijn weer verschillende Roompot parken te vinden.
  • Zo wil je voor een strandvakantie of een actieve watersport vakantie het liefst zo dicht bij mogelijk aan het water zitten en kan je dan beter voor een vakantiepark aan de Zeeuwse kust in Nederland kiezen, maar voor een weekendje relaxen heb je alleen maar een park nodig waarbij je snel de spa in kan.
  • Of ga je er met kinderen op uit? Dan heeft Roompot meer dan genoeg vermaak voor de kleinere gasten, van fantastische speelparadijzen tot heerlijke tropische zwembaden, minigolfbanen en andere leuke activiteiten zodat iedereen het tijdens de vakantie naar zijn zin zal hebben.
  1. Praktische info over een vakantie bij Roompot

Roompot gevestigd in 7verschillende landen

Wanneer je voor een vakantie in Roompot kiest kan je alle kanten op. Met parken in 7 verschillende landen kan je er voor kiezen om uit te waaien aan de Zeeuwse kust, het plattelandsleven te ervaren in het Thüringer Woud of zelfs het prachtige schiereiland Sardinië te verkennen. Je kan dichtbij huis in eigen land een park boeken, maar ook in Spanje, Duitsland en Frankrijk zijn er verschillende Roompot parken gevestigd.

Wandelen, fietsen of watersporten? Roompot is altijd een goede keuze

Er is dan ook altijd wel een vakantiepark van Roompot te vinden die te bieden heeft wat jij zoekt. Of je nu alleen wandelend of op de fiets de natuur in wil of gemakkelijk de omgeving kan gaan verkennen met verschillende uitjes. Sommige vakantieparken liggen in de prachtige natuur omgeven door meren waar je mooie boottochten op kan maken, anderen liggen dan weer in de buurt van leuke steden waar je een dagje kan shoppen. Voor ieder wat wils.

Verschillende type accommodaties bij Roompot

Ook qua accommodatie is er meer dan genoeg keuze. Zo kan je kiezen uit ruime, moderne bungalows, luxe villa’s en appartementen. Sommige vakantieparken bieden ook de mogelijkheid om bijzonder te overnachten in bv. vakantiehuizen direct aan het strand, lodges, tiny houses of glamings in een moderne safaritent. Naast de verschillende type accommodaties die je kan kiezen, heb je ook nog eens de keuze uit de hoeveelheid luxe die je wilt hebben.

  • Zo kan je kiezen uit standaard comfort verblijven, maar je hebt ook de keuze uit accommodaties waar meer luxe aan te pas komt zoals een sauna en een bubbelbad.
  • Op deze manier is het dan ook mogelijk om je vakantie of uitje zo avontuurlijk of comfortabel mogelijk te maken als jij zelf wilt.
  • Ga je niet alleen maar met je partner maar met het hele gezin of een grote groep vrienden op vakantie? De vakantieparken bieden accommodaties aan voor groepen tot 18 personen.

Uren speelplezier met Konijn Koos

Bij Roompot valt er van alles te beleven voor zowel jong als oud. Ook bij slecht weer kan je nog steeds genieten van een aangename vakantie. Terwijl ouders zich kunnen ontspannen in de wellnesscentra, kunnen ook kinderen zich prima vermaken. Ze kunnen heerlijk zwemmen en spelen in de buitenzwembaden, zich uitleven in de speeltuinen of in de Kidsclubs. Daarnaast zorgt Koos het konijn ook nog eens voor extra animatie voor de kinderen. Zo kan je een namiddagje knutselen of gewoon met hem op de foto gaan! Niemand zal zich dan ook snel gaan vervelen bij Roompot Vakantieparken.

  1. Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids. 75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, het achteraf bewerken en back-ups maken,... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Smartphone fotografie gids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?