Fietsvakanties in België zijn zeer populair

Fietsvakanties in België zijn zeer populair

22 april 2021 in Reisinfo0 reacties

Een verre vakantiereis zit er door corona nog even niet in. Maar u kunt zeker genieten van een paar dagen eruit. Fietsvakanties zijn nog nooit zo populair geweest als nu. België heeft de fietser veel afwisseling te bieden met prachtige aangelegde fietsroutes. Of u nu langs de Maas wilt fietsen of door de Belgische Ardennen of toch liever langs de kust. Overal zijn diverse fietsvakanties te boeken. Je hoeft niet ver weg om er toch even helemaal uit te zijn.

Inhoud artikel

  1. Bagage wordt vervoerd

Ziet u zichzelf niet rijden met een tent en rugzak op de fiets? Dat is geen enkel probleem. Bij de meeste fietsvakanties die u boekt is het vervoer van de bagage geregeld en vindt u dat ’s avonds bij aankomst weer netjes terug. Kijk maar eens op bijvoorbeeld fietsvakanties.nl. Ook wordt bij fietsvakanties veelal een gemiddeld te rijden afstand per dag aangegeven zodat iedereen een vakantie kan uitkiezen die bij zijn conditie past.

Gemiddeld zullen dat afstanden zijn tussen de 30 en 55 kilometer per dag. Hierdoor heeft u onderweg volop de tijd om even ergens iets te eten of drinken of te genieten van de natuur en het prachtige uitzicht onderweg. U heeft immers vakantie.

  1. Zorg voor uw materiaal

Zorg dat uw fiets voor vertrek volledig in orde is gemaakt en voorzien is van goede banden. Verder is het aan te raden een gps mee te hebben en voldoende drinken en eten. Fietsen kost energie en het is aan te raden zeker genoeg te drinken. Ook als het weer wat minder zonnig is. In de Lidl folder vindt u een mooi scala aan fietsproducten om uw fiets in topconditie te maken en te houden.

Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreide fietsgereedschapsset voor maar € 24,99 of Crivit LED fietsverlichting voor € 7,99. Gaat u tijdens de fietsvakantie ook dorpjes bezoeken dan is een fietstrolley ook geen overbodige luxe. Deze is bij Lidl verkrijgbaar voor € 29,99.

  1. Veiligheid boven alles

Ook al is de fietsvakantie wellicht begeleidt met vervoer van bagage, je dient zelf zorg te dragen voor de veiligheid onderweg. Wanneer je op een racefiets of mountainbike rijdt wordt een goede fietshelm zeker aangeraden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ons hoofd is één van de meest kwetsbare delen van ons lichaam. Met een goede fietshelm kun je zware hoofdletsels voorkomen.

Ook goede fietsverlichting is een groot deel van de veiligheid van fietsers. Zorg dat je goed zichtbaar bent voor medeweggebruikers. Draag bij voorkeur lichtkleurige fietskleding die goed opvalt eventueel aangevuld met reflecterende inzetstukken.

Of u nu fietst op een racefiets, een mountainbike, een elektrische fiets of een pedelec. Een fietsvakantie is een onvergetelijke ervaring voor iedereen. Geen fietsvakantie maar toch fietsen? Je kan ook vanuit je eigen woonplaats vertrekken en een fietsknooppunten route volgen.

  1. Fietsknooppunten route

Ook wanneer u een fietsknooppunten route volgt is het verstandig om ervoor te zorgen dat je fiets, maar ook je persoonlijke gestel het aan niets ontbreek. Neem in ieder geval een reparatie setje voor de fiets mee en een lekker flesje energydrank

Via het fietsnet kun je een eigen fietsroute samenstellen die je leidt langs mooie plekjes. Uiteraard is het verstandig om van tevoren te bedenken hoeveel kilometer je in het totaal wilt gaan fietsen zodat je niet aan het einde van de dag hals over kop iemand moet opbellen die je aan de andere kant van de provincie moet komen ophalen. Bedenk dus altijd goed dat je de route die je wegfietst van huis ook weer terug moet.

  1. Ontdek onze 40 GRATIS fietsroutes!

Gemotiveerd om je stalen ros van stal te halen, maar nog op zoek naar een leuke fietsroute? Reisroutes biedt heel wat GRATIS fietsroutes aan, meteen te downloaden! Download je gratis fietsroute en vertrek vandaag nog !

40 routes in 4 x fietsgidsen, gratis te downloaden !

Smeer de kuiten in, pomp de banden op en trappen maar.

Fietsgids Antwerpen

Gratis fietsgids downloaden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?