Eerste keer kamperen? Met deze tips ben je 100% voorbereid

Koop de volledige reisgids voor € 15

Eerste keer kamperen? Met deze tips ben je 100% voorbereid

16 juli 2021 in Reisinfo0 reacties

Kamperen kan je niet leren, tenminste niet uit een boekje. Je moet het ervaren. Het is niet voor iedereen weggelegd en vraagt toch wel wat voorbereiding. Wij geven je enkele tips voor een zorgeloze zomertrip.

Inhoud artikel

  1. Wat is voor jou belangrijk aan een hotel?

Je bestemming is gekozen, je tickets zijn al geboekt, maar nu moet je nog je tijdelijke verblijf zien te vinden. Bij het kiezen van een hotel is het belangrijk om bij jezelf na te gaan wat nou precies belangrijk is voor jou. Zijn er bepaalde faciliteiten of diensten die het hotel dient te hebben, of is de locatie van het hotel belangrijker? Zit je vast aan een bepaald budget per nacht, of maakt de prijs niet uit en is comfort en luxe belangrijker?

  1. Easy does it

Afhankelijk van het soort trip dat je hebt gepland, is kamperen rustgevend of toch een tikkeltje spannend. Kamperen met de kinderen in de Ardennen op de camping is natuurlijk niet helemaal hetzelfde als op je uppie de diepe jungle van Maleisië trotseren. Laten we het voor de eerste keer nog niet te grootmoedig aanpakken en houd de jungle nog even voor als je een iets gevorderde kampeerder bent.

Hoe dan ook, de natuur doet een mens goed. Zeker als je in de stad woont, kan herbronnen op een camping te midden van de ongerepte natuur in het Zuiden van Frankrijk wonderen doen. Lekker in je kampeerstoel met een boekje, zonnebril op en relaxen of urenlange wandelingen over prachtige wandelpaden en nadien zelf je potje koken op een kampvuurtje: heerlijk.

  1. Hocus pocus pats, ik wou dat de tent opgezet was

Als je nog nooit een tent hebt opgezet, is het verstandig thuis al eens een keertje te oefenen. Geloof me, het kan het begin van kampeeravontuur maken of kraken. Echte slimmeriken schaffen zich een gooitent aan. Je zwiert het hele ding gewoon de lucht en tegen dat hij de grond raakt heb je een opgezette tent. Magic!

Maar dan: wat neem je buiten je tent allemaal mee? Ben jij het type dat altijd te veel pakt? Wees dan een beetje op je hoede als je gaat inpakken voor een kampeertrip. Je moet die spullen namelijk ergens kwijt. Als je met de auto reist kan je je wat meer laten gaan, maar ben je enkel op je eigen benen aangewezen, dan zal je je die overbeladen rugzak gauw beklagen.

Wil je het minimalistisch houden? Voor een kampeervakantie van een week heb je echt niet meer dan een t-shirt, een korte broek een dikke trui of twee, stapschoenen en slippers nodig, uiteraard voldoende proper ondergoed en sokken. Oh ja, en een regenjas, plus natuurlijk de kleding die je al aan hebt. En zeep! Zo kan je overal waar water is gauw een wasje doen, even laten drogen en je bent weer gesteld.

Super tip: Denk eraan om zeker een anti-muggen stift in te pakken, insecten kunnen best hardnekkig zijn in de natuur en daar ben je dus best goed op voorbereid. En vooral niet te vergeten: ontspan en haal het beste uit je kampeertrip door te genieten van elk moment. Easy does it! .

  1. Mis niets met onze reisgids Belgische Ardennen

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in de Belgische Ardennen? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardennen met 24 routes en +200 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Belgische Ardennen.

Ardennengids

Gratis reisgids Belgisch Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?