Een roadtrip organiseren door Australië

Een roadtrip organiseren door Australië

16 februari 2022 in Reisinfo0 reacties

Australië is zo groot dat je binnen een paar maanden nog steeds niet uitgekeken bent. Mooie natuurgebieden en prachtige steden is waar Australië onder anderen bekend om staat. Dit alles bij elkaar maakt het land een van de bekendste bestemmingen voor een roadtrip. Heb jij binnenkort een unieke rondreis door Australië op de planning staan? En wil je gedurende jouw reis enkele plekken bezoeken die verre van cliché zijn?

Dan hebben wij de beste tips voor jou. In dit artikel vind je de 3 prachtigste bestemmingen die je niet mag missen tijdens jouw droomreis.

Inhoud artikel

Wilpena Pound

Wilpena Pound is een wonderbaarlijk natuurgebied gelegen in het zuiden van Australië. Het gebied is bedekt met veel bomen en de bergen vormen een ovaal. Hier heeft dit natuurgebied ook haar naam aan te danken. Wilpena betekent namelijk ‘een plaats van gebogen vingers’ en dit komt ook overeen met de ovale vorm.

Het ‘Pound’ oftewel pond staat voor ‘ontmoetingsplaats’. Daarom is het ook niet zo gek dat het wordt beschouwd als een plek waar de schoonheden van de bergen en de prachtige natuur van Australië elkaar ontmoeten. Dit betekent dat je tijdens het rotsklimmen kunt genieten van het mooie uitzicht over de natuur. Dit maakt deze bestemming zeer geliefd bij zowel onervaren als ervaren reizigers en wandelaars.

Uluru

Uluru, ook wel bekend als Ayers Rock, is een van de bekendste bezienswaardigheden in het centrum van Australië. De warme rode kleur van het gebied maakt het een opmerkelijke vertoning. Tijdens zonsopgang en zonsondergang verandert dit in bijna alle kleuren van de regenboog. Een echt kleurenspektakel dus! Dit maakt het natuurgebied erg aantrekkelijk voor zowel lokale als internationale reizigers. Velen van hen genieten van deze kleurverandering onder het genot van een hapje en drankje.

Uluru behoort tot de Aboriginals en wordt door hen als heilig beschouwd. Zij zijn dus tegen het beklimmen van de rots, wat daarom ook illegaal is. Mocht je hier meer informatie over willen dan raden wij je aan om tijdens je roadtrip het Culturele Centrum te bezoeken, zodat jij op de hoogte bent van wat wel en niet kan. En maak je niet druk, je kunt altijd een wandeling om de rotsen heen maken als je wilt.

The Overland Track

Overland Track is een van de populairste lange wandelroutes in Australië. Je legt maar liefst 65 kilometers af! Hierbij wandel je ook nog eens recht door het nationale park en krijg je enorm veel van het landschap te zien. Hierbij horen ook de mooie natuurgebieden rondom The Overland Track. Om echt optimaal te genieten en alles tot je te kunnen nemen raden wij aan om deze route in meerdere dagen in te delen.

Dit waren onze top 3 mooiste bestemmingen in Australië. Maak tijdens jouw geplande droomreis gebruik van deze tips en rij dwars door Australië terwijl je geniet van de mooie natuurgebieden.

Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, dan geniet je het meeste van je vakantie!

Vertrek je op reis, vergeet dan zeker niet onze gratis ebooks te downloaden

Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek of een van de 125 gratis reisgidsen.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast een van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Gratis reisgids inpaklijst downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?