Mijn top 20 beste luchthavens ter wereld + waarom ze het waard zijn

Mijn top 20 beste luchthavens ter wereld + waarom ze het waard zijn

11 maart 2024 in Reisinfo0 reacties

Er zijn over de hele wereld vele luchthavens te vinden waar je je niet alleen goed kan vermaken tijdens het wachten op een vlucht, maar die een bezoek alleen al waard zijn. Van zwembaden tot gebedsruimtes en van heerlijk eten tot aan de mogelijkheid om te kunnen slapen. Je kan het zo gek niet bedenken of er is minstens één vliegveld ter wereld die het heeft. Zo zijn de volgende 20 luchthavens het dan ook zeker waard om een keer te bezoeken.

  1. Waar de goedkoopste vliegtickets vinden?

  1. Barajas Airport, Madrid, Spanje (MAD)

Niet alleen is dit vliegveld van Madrid redelijk oud (geopend in 1931), het is ook de grootste luchthaven ter wereld wat de bebouwde oppervlakte betreft. Daarnaast wordt het ook als één van de mooiste luchthavens ter wereld gezien door het indrukwekkende ontwerp. Lees hier hoe je best van de luchthaven in het centrum van Madrid komt.

  1. Copenhagen Airport, Denemarken (CPH)

Kopenhagen behoort tot de drukste luchthavens van Noord-Europa en is vooral zeer geliefd door de duidelijkheid van bewijzeringen en borden op het vliegveld. Naast alle winkels en eetgelegenheden biedt Kopenhagen ook de mogelijkheid om gebruik te maken van speciale werkruimtes, tot rust te komen met de Ni’mat spa, en kan je zelfs acupunctuur laten doen. Lees hier wat de beste manier is om van de luchthaven in het centrum van Kopenhagen te komen.

  1. Frankfurt International Airport, Duitsland (FRA)

Als één van de belangrijkste luchthavens van Europa én van de rest van de wereld wordt vooral het makkelijk overstappen en de goeie bewegwijzering geprezen op de luchthaven van Frankfurt. Daarnaast is ook de hoeveelheid eet-en winkelmogelijkheden erg fijn. Waar parkeren op de luchthaven van Frankfurt?

  1. Schiphol Airport, Amsterdam, Nederland (AMS)

Amsterdam Schiphol is één van de drukste vliegvelden van Europa en het is dan ook een behoorlijk grote luchthaven. Aan beide kanten van de douane zijn er veel winkeltjes, café en restaurants te vinden, en bij de vertrekruimtes zijn er speciale familieruimtes te vinden. Ook heeft Schiphol een eigen bibliotheek waar je even rustig kan lezen voor je je vlucht moet pakken. Waar parkeren bij Schiphol, en als je er eenmaal bent, wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Amsterdam?

  1. Central Japan International Airport, Nagoya, Japan (NGO)

Voor dit vliegveld is speciaal een klein eilandje vlak voor de kust bij Nagoya aangelegd, waardoor je op dit vliegveld vanaf het sky deck naar de boten in de haven kan kijken of even kan relaxen in het traditionele Japanse badhuis waarbij je ’s avonds mooi uitzicht hebt op de ondergaande zon.

  1. Chhatrapati Shivaji International Airport, Mumbai, India (BOM)

Met de grote hoeveelheid aan dineropties en winkelmogelijkheden, en een lounge voor de business-klas vliegers met een spa, douches en een maaltijdservice, kan je je hier goed vermaken tijdens een overstap, maar let ook vooral even op het geprezen moderne interieur. Wil je even slapen voor je volgende vlucht? Dan kan je gebruik maken van het hotel dat op de luchthaven zelf ligt om zo even uit te kunnen rusten.

  1. McCarran International Airport, Las Vegas, Verenigde Staten (LAS)

Dit vliegveld is niet heel erg groot, maar over de drie terminals zijn ruim 1200 gokautomaten verspreidt. Zelfs als je niet van plan bent Las Vegas zelf in te gaan kan je toch even de sfeer van Sin City mee krijgen en een gokje wagen tijdens het wachten.

  1. Vancouver International Airport, Canada (YVR)

De luchthaven van Vancouver staat vooral bekend om de uitgebreide kunstcollectie die op het vliegveld te vinden is, maar het is ook erg gemakkelijk vanuit het centrum van Vancouver te bereiken. Daarnaast is er een terminal voor watervliegtuigen, waar je leuk naar kan kijken als je nog wat tijd hebt.

  1. Helsinki Airport, Finland (HEL)

Ondanks dat dit vliegveld redelijk klein is heeft het meer dan genoeg te bieden, waaronder de premium lounges waar je terecht kan in een sauna of spa, en de Finse innovatie GoSleep pods, waarbij je gewoon te midden van de drukte kan slapen in je eigen afsluitbare ruimte. Daarnaast is er een luchtvaartmuseum in Helsinki dat je even kan bezoeken, een boekenruilstation als je iets nieuws te lezen zoekt, en worden er yoga en pilateslessen aangeboden.

  1. Wellington Airport, Nieuw-Zeeland (WLG)

Wellington is na Auckland de grootste stad van Nieuw-Zeeland en daarbij ook de grote filmstad van het land. De bewoners zijn hier dan ook zeer trots op en dit is dan ook goed te merken door alle Lord of the Rings en Hobbit beelden die je overal op het vliegveld tegenkomt, van een gigantische Gollum in de vertrekhal tot aan de draak Smaug die aan het plafond van een winkel vast zit.

  1. Munich Airport, Duitsland (MUC)

München heeft één van de grootste luchthavens van Europa en op Frankfurt na ook nog de grootste van Duitsland. Niet alleen kan je je binnen in de terminals vermaken met alle winkeltjes en restaurants, aan het vliegveld ligt ook nog een gigantisch bezoekerspark met een grote speeltuin, een minigolfpark en een uitkijkterras op de landingsbaan. In de zomer heb je daarnaast ook nog de mogelijkheid om gratis te surfen op de golfslagmachine.

  1. Abu Dhabi International Airport, Verenigde Arabische Emiraten (AUH)

Het vliegveld van Abu Dhabi wordt gezien als het beste vliegveld van het midden oosten. Vanaf Abu Dhabi International vlieg je naar maar liefst 94 verschillende bestemmingen over de hele wereld, en op het vliegveld heb je heel veel winkels en restaurants, maar kan je bijvoorbeeld ook even in de bibliotheek relaxen met een goed boek

  1. London Heathrow Airport, Verenigd Koninkrijk (LHR)

London Heathrow is het derde grootste vliegveld ter wereld en het grootste van de vijf vliegvelden van London. Op het vliegveld vind je een immense variatie aan eettenten. Van het traditionele fish-and-chips tot aan gastronomische topgerechten die door chefs als Gordon Ramsay zijn samengesteld en die je ook nog eens gewoon mee kan nemen bij tijdsnood. (en wees gerust: je bent niet je hele vakantiebudget kwijt als je hier een maaltijd aanschaft).

  1. Tokyo Haneda International, Japan (HND)

Ondanks dat dit niet het grootste vliegveld van Tokyo is, is het zeer geliefd. Zo ligt dit vliegveld maar liefst een kwartiertje van de stad verwijderd met de metro, zodat je bij een lange overstap ook nog gewoon wat van Tokyo mee kan pikken. Daarnaast zijn er douches beschikbaar waar je je even op kan frissen en ligt er een hotel aan de internationale terminal zodat je even kan slapen zonder eerst door de paspoort controle te gaan.

  1. Zurich Airport, Zwitserland (ZRH)

Zurich is één van de meest geliefde vliegvelden van Europa en dat is niet gek. Met meer dan tachtig verschillende winkeltjes en een behoorlijke variatie aan restaurants, bars en cafés is er genoeg te doen. Je kan er zelfs gewoon boodschappen doen in een supermarkt. Ook is het mogelijk om op het observatiedek de vliegtuigen in actie te zien als het weer dit toelaat, of kan je gebruik maken van de fietsverhuur of de indoor-skate baan. Ook is het mogelijk om een excursie naar het Luchtvaart museum te nemen, en voor de premium-reizigers zijn er maar liefst 9 lounges waar je champagne kan drinken of aan een whisky bar kan gaan zitten.

  1. Dubai International Airport, Verenigde Arabische Emiraten (DXB)

Dubai International is één van de drukst bezochte vliegvelden ter wereld, dus je kan je wel inbeelden hoe groot deze plek is. Zo heeft het dan ook één van de grootste duty-free winkelcentra ter wereld, maar je kan ook even tot rust komen in de ‘zen gardens’, genieten van alle verwennerijen die de acht lounges te bieden hebben, of even slapen in de zogenaamde ‘snoozecubes’. Ontdek hier alle top bezienswaardigheden in Dubai.

  1. Hamad International Airport, Doha, Qatar (DOH)

Het Hamad International Airport in Qatar is een zeer jong vliegveld dat pas in 2014 geopend is. In die korte tijd heeft het al een zeer goede reputatie verworven. Het vliegveld is maarliefst 22 vierkante kilometer groot, en er is dan ook genoeg te doen tijdens een overstap.

Zo is er een wellbeing en fitness centrum in het vliegveld, waar je niet alleen tussen twee vluchten in gebruik kan maken van de fitness ruimtes, maar je kan er evengoed squashen en zelfs zwemmen. Geen zin om te sporten? Dan kan je ook de kunsthal bezoeken en daar de tentoonstelling bekijken waar je onder andere een 7-meter hoge teddybeer en een robotdinosaurus tegen komt. En zelfs als je niet met kinderen reist is de prachtige speeltuin op het vliegveld bijzonder om te zien.

  1. Incheon International, Seoul, Zuid Korea (ICN)

Het vliegveld van Seoul is nog redelijk jong (geopend in 2001), maar het doet zeker niet onder aan zijn oudere collega's op deze lijst. De VIP lounges zijn zeer geliefd, maar daarnaast kan je hier ook gebruik maken van de spa of zelfs even de indoor skating baan op. Daarnaast kent dit vliegtuig een ‘Cultural Street’, waar je lokaal eten kan proeven, dansvoorstellingen kan bekijken, naar de lokaal populaire k-pop muziek kan luisteren of de trots van het vliegveld, het museum over Koreaanse cultuur, kan bezoeken.

  1. Hong Kong International Airport, Hong Kong (HKG)

Een food market met eten van over de hele wereld, een golf baan met 9 holes, een iSports centrum waar je computer-gesimuleerd basketbal kan spelen en een IMAX bioscoop. Je vind het allemaal op Hong Kong International Airport. Ook zijn er speciale ruimtes waar je even kan slapen als je niet in het Regal Airport Hotel aan de hoofdterminal terecht kan, en kan je de pop-art tentoonstelling bezoeken waar lokale legendes als Bruce Lee worden geëerd. Wanneer je lang genoeg de tijd hebt om je buiten het vliegveld te vermaken kan je ook al binnen een half uur vanaf de terminal in het centrum van Hong Kong zijn.

  1. Singapore Changi Airport, Singapore (SIN)

Singapore Changi Airport is niet zo maar een vliegveld met een paar winkeltjes en etenstentjes. Nee, dit vliegveld heeft gewoon alles wat je in een stad ook kan vinden, en het wordt dan ook niet voor niets steeds als het beste vliegveld ter wereld gezien.

Zo kan je van Changi Airport naar maar liefst ruim 200 luchthavens over de hele wereld vliegen, maar dat is niet alles. Op het vliegveld vind je bijvoorbeeld zelfs hotels waar je een kamer kan huren als je een lange overstap hebt. Daarnaast heeft het een bioscoop waar je gratis een film kan kijken, een zwembad op het dak, een spa, verschillende indoor tuinen en nog veel meer, zoals een eigen waterval en een gigantische glijbaan.

Ook is het mogelijk om een gratis tour van de stad te nemen als je langer dan zes uur de tijd hebt op het vliegveld. Voor mensen die met kinderen reizen zijn er genoeg speelruimtes, en het vliegveld loopt voor op andere luchthavens als het gaat om gates waar je zelf kan boarden en internetkwaliteit.

Inpaklijst + reisapotheek

Download de complete inpaklijst

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?