10 x bijzonder overnachten in de mooiste Trullo van Puglia: onze favoriete trulli-huisjes

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x bijzonder overnachten in de mooiste Trullo van Puglia: onze favoriete trulli-huisjes

28 november 2022 in Puglia0 reacties

Uniek in Puglia (Valle d’Itria in het bijzonder) zijn de trulli, een gebouw met een cilindervormige basis en een ongewoon, kegelvormig dak van kalkstenen tegels. Trulli werden reeds eeuwenlang gebouwd, maar de oudste die hier nog staan, dateren uit de 16de eeuw. Hoewel de meeste trulli nog steeds door de lokale bevolking bewoond worden, staan er vandaag de dag heel wat te huur als vakantiewoning.

Wil jij ook graag overnachten in zo'n trulli-huisje? Ontdek hier alvast onze selectie favoriete trulli-huisjes in Puglia.

Inhoud artikel

  1. Nina Trulli Resort in Monopoli

In Monopoli, ligt het Nina Trulli Resort. Deze masserie bestaat uit 11 trulli, die als een klein dorpje bij elkaar staan. Het resort heeft heel wat fruitbomen (mandarijntjes, citroenen, pruimen, kersen) en een moestuin.

In het restaurant kan je traditionele Pugliaanse smaken proeven, of zelf ook een kookworkshop volgen. Vanuit het resort kan je de streek per fiets of Vespa verkennen, of een wijntour maken. Meer info en boeken.

  1. B&B Leonardo Trulli Resort (Locorotondo)

Liever verblijven in een gezellige Bed & Breakfast? Verblijf dan in het Leonardo Trulli Resort. Leonardo Trulli Resort ligt in Locorotondo en biedt de mogelijkheid om in een typisch Zuid-Italiaanse Trullo te slapen. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een uitgebreid continentaal ontbijt om nadien de omgeving van het Resort te verkennen. Zo kan je 's avonds nog een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad ondergedompeld in de stilte van het omliggende platteland.

Bovendien kan je hier iedere dag genieten van gerechten die bereid worden met de biologische producten van de accommodatie en vergezeld van uitstekende Apulische wijnen. Meer info en boeken.

  1. Trullo Santangelo (Ceglie Messapica)

Trullo Santangelo is rustig gelegen op het platteland van Puglia en op slechts 5 minuten rijden van Ceglie Messapica. Sommige accommodaties zijn traditionele stenen Trullo terwijl andere kamers of appartementen zijn (kijk dus goed welke accommodatie je boekt) Na een heerlijke nachtrust kan je bij Sant'Angelo Le Trullo terecht voor een zoet Italiaans ontbijt. Verder beschikt de accommodatie ook nog over een buitenzwembad. Meer info en boeken.

  1. Trulli Terra Magica (Putignano)

Trulli Terra Magica wordt omgeven door prachtige tuinen en biedt zowel gewone kamers ingericht in een rustiek-elegante stijl als trullo's. Vanuit sommige accommodaties heb je zicht op de omliggende tuin. 's Ochtends geniet je van een lekker uitgebreid ontbijt voorzien van zoete en hartige producten, alvorens je de omgeving gaat verkennen. Verder beschikt de gezellige B&B ook over een gratis parkeergelegenheid. Meer info en boeken.

  1. Le Dieci Porte (Martina Franca)

Op 10 minuten rijden van Alberobello ligt het Aparthotel Le Dieci Porte. Deze 3* accommodatie biedt trulli voorzien van een gezellige slaapkamer en woonkamer, uitgerust keuken met vaatwasser en koelkast. Na een vermoeiende dag kan je nog even genieten van de zonsondergang in de aangename tuin of enkele baantjes trekken in het buitenzwembad. Bij mooi weer kan je gezellig samen barbecueën en iedere ochtend verzorgt Le Dieci Porte een heerlijk à-la-carte- of Italiaans ontbijt. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je bij de receptie fietsen huren. Meer info en boeken.

  1. Trulli Family (Alberobello)

Of verblijf in de gezellige Trulli Family, een complex met verschillende traditionele woningen aan een gedeelde patio nabij het historische centrum van Alberobello. Ontbijt is inclusief in je verblijf en wordt geserveerd in een bar vlakbij de accommodatie. Meer info en boeken.

  1. Trulli Holiday Albergo Diffuso (Alberobello)

Trulli Holiday Albergo Diffuso biedt unieke accommodatie in de traditionele stenen trulli op verschillende locaties in het centrum van Alberobello. Elke trullo heeft een gewelfd plafond, antiek meubilair en een eigen badkamer. Ook de kamers zijn voorzien van een gewelfd plafond en originele elementen van natuursteen. Sommige units beschikken ook over een gezellige woonruimte met een kitchenette.

's Ochtends kan je tegen een vergoeding genieten van een continentaal ontbijt dat geserveerd wordt in de ontbijtruimte. Heb je eens zin in een leuke daguitstap? Dan kan je altijd aan het personeel vragen om te helpen bij het boeken van een excursie naar Puglia en Matera. Meer info en boeken.

  1. Trullo Essenza-Trulli Antì Charme & Relax (Alberobello)

Overnacht tijdens je bezoek aan Alberobello in Trullo Essenza, een charmante B&B en een absolute aanrader. Trullo Essenza-Trulli Antì ligt op wandelafstand van de Trullokerk Chiesa di Sant'Antonio en biedt ruime kamers die modern zijn ingericht en voorzien zijn van een patio. Iedere ochtend geniet je van een heerlijk continentaal of Italiaans ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Le Alcove-Luxury Hotel nei Trulli (Alberobello)

Mag het net iets luxueuzer zijn? Dan is Le Alcove-Luxury Hotel nei Trulli misschien iets voor jou. Le Alcove-Luxury Hotel nei Trulli is een 5* accommodatie en biedt een ongewone combinatie van modern comfort in een aantal traditionele Trulli-huisjes in het hart van Alberobello. Le Alcove is bovendien het eerste hotel in Alberobello die de Trulli heeft uitgerust met de nieuwste voorzieningen. Zo beschikken sommige accommodaties over een eigen bubbelbad. Meer info en boeken.

  1. Casa Vacanze Riposo Del Vento (Cisternino)

Last but not least, Casa Vacanze Riposo Del Vento op het platteland van Casalini, in het hart van de Itria Vallei. Het pand bevindt zich in een gehucht uit de late 18e eeuw en beschikt over traditionele Apulische accommodatie. Je verblijft in een van de ruime kamers of appartementen voorzien van originele meubels en stenen muren. Iedere kamer beschikt ook over een eigen badkamer, gratis WiFi en een patio.

Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een lekker ontbijtje. Nadien kan je een wandeling maken door de aangename tuin met eeuwenoude olijfbomen of paardijlessen volgen. Wil je liever de omgeving van de accommodatie verkennen? De zee en Ostuni bereikt je in 10 minuten rijden. 's Avonds kan je dan weer de dag afsluiten met een heerlijk aperitief zoals limoncello en andere traditionele specialiteiten. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Puglia met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Puglia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Puglia met meer dan 134 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Puglia.

Puglia

Gratis reisgids Puglia downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?