Dé 21 top bezienswaardigheden & dorpen in Puglia: wat zeker zien?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 21 top bezienswaardigheden & dorpen in Puglia: wat zeker zien?

23 december 2023 in Puglia42 reacties

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden en dorpen in de hak van Italië: Puglia

Buitenlandse toeristen hebben Puglia zeer lang over het hoofd gezien als mogelijke vakantiebestemming. Dat is nu helemaal anders. Tegenwoordig staat Puglia bekend als zowel een strand- als culturele vakantiebestemming, en een ideal om als auto rondreis te doen (bekijk hier onze volledig uitgewerkte route door Puglia).

Puglia bevindt zich in de hiel van de Italiaanse laars en je vindt er alles wat je zou verwachten van een Italiaanse regio: eeuwenoude dorpjes die trots hun geschiedenis dragen, idyllische landschappen bezaaid met olijfbomen, een keuken die niet moet onderdoen voor andere regio’s in Italië, de zee en prachtige stranden…

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Puglia

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u45 vliegen naar Bari of Brindisi, richtprijs € 99 vergelijk prijzen bij TUIFly of Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Brindisi naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 265), Eliza was here (va.€ 770) of Euroreizen (va. € 649)
HuurautoIn Puglia is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. De rotsen van Vieste

Vieste ligt op een bescheiden wit schiereiland dat door de kliffen wordt gevormd. De oude stad is een sfeervol doolhof van steile trappen en eenvoudige witte huizen. Aan de rand van de stad vind je meerdere lange zandstranden waar je te voet naartoe kan. Je kunt ook een prachtige boottocht langs de kust maken om de kliffen en de grotten in de buurt op hun mooist te zien. Er is ook een ferry naar de Tremitische eilanden (boek je ticket hier online) als je wat verder op zee wilt. Vieste is een perfecte uitvalsbasis om de Gargano te verkennen.

Het openbaar vervoer is hier vrij goed geregeld, dus ook als je zonder auto op vakantie bent, kan je vanuit Vieste wel wat andere plaatsen gaan ontdekken.

  1. Het Parco Nazionale dell'Alta Murgia met het Castel del Monte

Het Parco Nazionale dell'Alta Murgia is een prachtig natuurgebied dat gevormd werd door eeuwenlange erosie. Hoewel de mens ook wel een zekere invloed op het gebied heeft gehad, is het toch vooral een plek waar de natuur de baas is. Je kan er genieten van fauna, flora en bijzondere grotformaties.

In het park bevindt zich ook het Castel del Monte, één van de bekendste kastelen van Italië. Zo belangrijk, dat het zelfs op de munten van 1 eurocent prijkt. Deze citadel dateert uit de 13de eeuw en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Overal in het kasteel werd het nummer 8 verwerkt: het werd gebouwd volgens een perfect achthoekige vorm, met 8 torens die ook elk octogonaal zijn.

Wil jij ook graag Castel del Monte bezoeken? Met deze tour door Castel del Monte wandel je door de geplaveide straten en verken je het achthoekige kasteel. Kijk toe terwijl de zon ondergaat over de kasteelmuren en leer meer over de fascinerende geschiedenis!

  1. Geschiedenis en nachtleven in het levendige Bari

Het historische hart van Bari, de hoofdstad van de regio Puglia, lijkt wel een doolhof waar je telkens opnieuw op een bijzondere plek botst.

Er is echter niet alleen veel te zien in Bari, maar ook veel te doen. De stad heeft meer nachtleven dan de meeste andere steden van Puglia. Een groot aantal jonge mensen en migranten maken deze stad wat levendiger, alsook het feit dat Bari een transportknooppunt naar andere locaties in Europa is.

Onze favoriete bezienswaardigheden in Bari hebben we opgelijst in een apart blogbericht. En met deze tips kan je de ruime omgeving van Bari verder verkennen.

  1. Verdwalen in de straten van Polignano a Mare

"Volare, ooh oooh! Cantare, ohohoho!" Domenico Modugno (1928-1994) werd met het liedje Dipinto nel blu (beter bekend als Volare) wereldberoemd. De zanger is geboren in het mooie kuststadje Polignano a Mare, dat bovenop een glanzende klif uit kalksteen ligt.

Je kan er heerlijk ronddwalen in de smalle straatjes, genietend van een heerlijk roomijsje. Of turen over de Adriatische kust, terwijl je sipt van een fris drankje op één van de vele terrasjes. Of waarom niet afkoelen in het helderblauwe water aan het strand?

  1. Trulli-hoofdstad Alberobello

1500! Zoveel trulli kan je vinden in het historische centrum van Alberobello, dat hiermee zowat de "hoofdstad" van deze bijzondere, kleine gebouwen wordt beschouwd. Het is dus niet zonder reden dat dit dorp prijkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Enkele bijzondere trulli die je zeker moet bezoeken, zijn de Trullo Sovrano (1785), de enige trullo met twee verdiepingen, de trullo-Kerk van Sint-Antonius (1926) of het Museo del Territorio 'Casa Pezzolla', waar 2 trulli met elkaar verbonden zijn, en zo bekend staan als de "tweeling trulli". Ontdek nog meer mooi dorpjes en trulli in de Valle D'Itria.

Onze tip: Wil je graag meer achtergrond info over Alberobello? Ga mee met een lokale gids, in 2 uur tijd laat hij je alle verborgen plekjes zien en laat je kennis maken met het bekende en minder bekende Alberobello. Meer info en boeken kan hier.
  1. Wijnen in pittoresk en charmant Locorotondo

Locorotondo is de tweede meest populaire stad in de Valle D’Itria en, net als Alberobello, slaagt ze erin om de bezoekers te betoveren. Deze stad wordt vaak beschouwd als een van de mooiste stadjes in Italië. Locorotondo is niet alleen bekend omdat het er zo pittoresk uitziet, maar ook voor haar wijnproductie, dus het is misschien geen slecht idee om hier een fles mee te nemen voor deze avond of als souvenir.

Locorotondo barst niet alleen van de bezienswaardigheden, maar ook het stadje zelf met haar charmante setting, lokt aan. Neem wat tijd om het heerlijke Centro Storico met zijn nauwe, rechthoekige huizen te verkennen, een witgewassen doolhof bovenop een groene heuvel. Het centrum biedt tal van prachtige hoekjes en is goed onderhouden, met bloempotten en nette straten. Wandel langs de straat die het centrum op de heuveltop omringt. Van hieruit heb je prachtige uitzichten over de groene en mooie Valle D’Itria.

Ga er wijnen proeven bij I Pastini, een gids maakt met jou een fietstocht door de vallei van het beroemde Locorotondo.
  1. De prachtige grotten van Grotte di Castellana

De Grotte di Castellana zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Puglia. Deze prachtige grotten begonnen zich meer dan 90 miljoen jaar geleden te vormen tijdens het Krijttijdperk. Alles wat we nu kennen als Puglia lag toen onder water, overspoeld door een oude zee. De schelpen en karkassen van de reusachtige kolonies schelpdieren en andere onderwaterflora- en fauna die hier hun habitat hadden, zorgden voor de voorraad kalksteen die nu zo karakteristiek is voor de regio.

Mettertijd ontstond er een ondergrondse rivier die de kalksteen vormgaf en erodeerde. Het was tijdens het Kwartair, zo’n 2,5 miljoen jaar geleden, dat de grotten hun huidige schoonheid begonnen te vertonen.

Sinds de grotten geopend werden voor het publiek, zijn er al meer dan 15 miljoen bezoekers gepasseerd om zich te vergapen aan de wonderbaarlijke collectie stalactieten, stalagmieten en andere formaties, met hun verbazingwekkende kleuren en vormen. In de grotten heerst het hele jaar door een constante temperatuur van zo’n 16-18 graden en de rondleiding neemt je mee tot een diepte van ongeveer 60 meter.

  1. Het sierlijke Martina Franca

Martina Franca is de grootste stad in de Valle d'Itria. Deze stad wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen, waardoor je er minder souvenirwinkels en andere toeristische zaken vindt. De oude stad bestaat uit een interessante mix van barok en Griekse witte architectuur met veel grote palazzi en kerken.

De Basilica di San Martino is de blikvanger van de stad. De kerk werd gebouwd in de 18e eeuw in Rococo-stijl. Vlakbij vind je het mooie halfronde plein Piazza Maria Immacolata met een reeks barokke gebouwen met smeedijzeren balkons en portici die naar de zijstraten leiden.

Het doolhof van smalle zijstraatjes is perfect om even in te verdwalen. De potten met geraniums en levendige blauwe deuren geven de overwegend witte huizen hun kleur.

  1. Het pelgrimsoord van Santuario di San Michele Arcangelo

Monte Sant’Angelo is een van de belangrijkste pelgrimsoorden in Europa. Als UNESCO Werelderfgoedsite sinds 2011, geniet deze stad, gelegen op een bergtop, van een unieke sfeer. Ze trekt al eeuwenlang van heinde en ver pelgrims aan.

De belangrijkste bezienswaardigheid is het Santuario di San Michele Arcangelo. In het jaar 490 zou hier in een grot de Aartsengel Michaël verschenen zijn voor de Bisschop van Siponto. In de middeleeuwen was dit het eindpunt van de Route van de Engel, die startte bij de Mont-Saint-Michel in Normandië, Frankrijk, en passeerde langs Rome. In het jaar 999 kwam de Heilige Roomse Keizer, Otto III, naar het heiligdom om te bidden dat het voorspelde einde van de wereld in het jaar 1000 niet zou plaatsvinden. Blijkbaar werden zijn gebeden verhoord, en de faam van het heiligdom bleef groeien.

Naast het Heiligdom van Monte Sant'Angelo zijn er ook enkele andere historische gebouwen die een bezoekje waard zijn:

  • Zo is er bijvoorbeeld de Torre dei Giganti (Reuzentoren), het oudste gedeelte van het kasteel, met stukken uit verschillende periodes van de geschiedenis.
  • In de stad vind je ook de Doopkapel van San Giovanni in Tumba, die dateert uit de 12de eeuw.
  • Tevens kan je een bezoekje brengen aan de 11-12de-eeuwse Santa Maria Maggiore.
  1. De witte huizen en steegjes van Ostuni

Ostuni ligt op een heuveltop op 8 km van de Adriatische Zee en op een steenworp van enkele van de meest exclusieve resorts en zandstranden van Puglia. Het stadje is bekend van de schilderachtige witte huizen en steegjes en daarom een van de populairste toeristische trekpleisters in de regio. De centrumstraten zijn druk en staan vol met souvernirwinkels, maar die kan je wat ontlopen door de vele steegjes, trappen en bogen in de zijstraten te verkennen. Op zaterdag is er ook een charmante markt met lokale producten.

De witte huizen van de stad vallen nog extra op door hun groene en blauwe houten deuren, of bloempotten met rode geraniums en cactussen.

De witte huizen als bescherming tegen ziekten

Er is ook een historische reden waarom de huizen hier massaal wit zijn geverfd. In de 17e eeuw maakte de pest miljoenen slachtoffers in de regio. De besmette huizen werden wit geverfd met een mengsel van kalksteen en water. De lokale bevolking merkte op dat er rond de witte huizen veel minder zieken vielen en dachten daarom aan een wonder. Meer waarschijnlijk lag het aan de antibacteriële werking van het calciumcarbonaat in het verfmiddel.

Elke jaar wordt er daarom eind augustus het Cavalcata di Sant'Oronzo gehouden, een processie waarbij een zilveren beeld van de heilige Oronzo door Ostuni wordt gedragen, en dit ter herdenking van het verdrijven van de pest uit de stad.

Vandaag trekken de witte huizen heel wat toeristen aan. De lokale overheid geeft daarom zelfs premies aan de inwoners om elke twee jaar hun huis opnieuw te schilderen.

TIP: Op autovakantie door Puglia? Lees onze blogpost met een volledig reisschema of download onze reisgids Puglia en ontdek de mooiste plekjes van Puglia.

  1. Romeinen en barok in Lecce

Lecce is één van de mooiste plekken van Puglia, en dit vooral dankzij haar architectuur, die zelfs een eigen naam heeft gekregen! De barocco leccese-stijl vind je in heel wat plekken van de stad terug, en vormt een mooi homogeen geheel, iets dat niet zoveel voorkomt in andere steden van Zuid-Italië. Deze barokstijl is expressief en sierlijk, en incorporeert tal van opvallende figuren, zoals waterspuwers. Daarnaast verbergt Lecce ook heel wat oude Romeinse restanten.

VERBLIJFTIP: Waar overnachten in Lecce? Verblijf in he Hotel Dimora Storica Torre Del Parco 1419. Hier overnacht je in een middeleeuwse burcht, in het centrum van Lecce, inclusief originele fresco's,.. zeg nu zelf unieker zal het niet worden. Meer info en boeken.

  1. Torre Sant’Andrea, een natuurlijk paradijs

Torre Sant’Andrea is een prachtige plek gelegen aan de kust in Melendugno op een half uurtje rijden van Lecce vandaan. Het water is hier blauwer dan blauw en nodigt uit voor een verfrissende duik te nemen tussen de indrukwekkende rotsen! Het kustgedeelte is grotendeels ongerept en ideaal voor een rustige middagwandeling of een gezellige picknick terwijl je kan genieten van het adembenemende uitzicht! Verder kan je er ook snorkelen, kanovaren en de echte waaghalzen kunnen zich wagen aan een gedurfde klifsprong. Zie ligging hier

  1. Grotta della Poesia, 'de Grot van de Poëzie'

Langs de rotsachtige kustlijn in het zuiden van Italië vind je een van de mooiste plekjes in Puglia: Grotta della Poesia. Een door de zee gevormde inham in de rotsen dat een natuurlijk zwembad creëert met turquoise water. Vanaf de rosten spring je zo in het glinsterende heldere water. Een magische plek en een ervaring die je niet snel zal vergeten. De grot werd niet voor niets volgens National Geographic benoemd tot één van de 10 mooiste natuurbassins ter wereld.

  • Wil je graag de grot bezoeken? Dan dien je €3,- entree te betalen en kan je parkeren voor €1,80 per uur.
  • Tip: wil je graag deze wondermooie plek bezoeken wanneer er niet veel volk is? Dan ga je best voor 10uur, na de middag kan het redelijk druk worden.
  • Let bij binnenkomst goed op de bordjes wat je wel en niet mag op de site.
  1. Terug naar het oude Griekenland in Corigliano d'Otranto

Corigliano d'Otranto is een van de dorpen van de zogenoemde "Grecia Salentina". Een reeks dorpen waar het Oud-Griekse erfgoed uit de Byzantijnse periode bijzonder goed bewaard is gebleven. Je vindt er ook nog mensen die het oude Griko-dialect spreken, een opvallend Grieks dialect dat je alleen in het zuiden van Italië aantreft. Het is een klein stadje dat niet al te toeristisch is, maar met het opvallende kasteel De'Monti wel wat te bieden heeft. Het complex bestaat eigenlijk uit twee kastelen.

Het middeleeuwse kasteel werd gebouwd in 1465 met vier rechthoekige torens en was sterk genoeg om de Turkse invasie te weerstaan toen ze hier kwamen na het vernietigen van Otranto. Het kasteel werd verder versterkt in de 17e eeuw met vier ronde torens en een gracht die het binnenste kasteel omringt. Later veranderde een rijke familie het van een fort in een luxueus paleis en werden barokke elementen aan de architectuur toegevoegd.

Het dorp is niet te verwarren met de stad Otranto, die elders in Puglia ligt. De bezienswaardigheden van Otranto en de mogelijkheden voor daguitstappen vanuit Otranto hebben we ook in onze Puglia-blog verzameld.

  1. Olijfolie en heel wat geschiedenis in Gallipoli

Gallipoli was eerst een nederzetting van de Grieken, en werd toen een Romeinse kolonie. De stad werd doorheen haar geschiedenis geplunderd door de Vandalen en de Goten, maar uiteindelijk heropgebouwd door de Byzantijnen. In de loop van de 18de eeuw zette de stad zich op de kaart als de grootste olijfoliemarkt van het middellandse zeegebied. Lees ook onze blogpost met tips in de buurt van Gallipoli.

VERBLIJFTIP: Waar overnachten in Gallipoli? Verblijf in het charmante Casa Galateo 20. Een prachtig ingerichte B&B met een geweldige ligging. Meer info en boeken.

  1. Vissershaven & kerken in Monopoli

Monopoli is een middelgroot stadje waar het toerisme nog niet volledig ingeworteld zit, ideaal dus als jij deze plek wel wil ontdekken. Het is gelegen aan de Adriatische kust langs Polignano A Mare. Het stadje heeft een erg leuke vissershaven die je zeker eens moet bezoeken. Verken ook het oude stadscentrum waar je bijna 20 middeleeuwse kerken vindt!

Daarnaast kan je de Madonna della Madia bewonderen in de kathedraal. Deze kathedraal staat pal in het centrum van Monopoli, dus je kan er niet naast kijken. Wat verderop kan je de mummies van Monopoli eren in de Santa Maria del Suffragio kerk. Tot slot kan je ontspannen op het stadsstrandje Cala Porta Vecchia. Vanaf hier kijk je ook uit op de oude stadsmuur met kanonnen van Monopoli.

Nog op zoek naar een aangename verblijfplaats tijdens je bezoek aan Monopoli? Dan raden we je een nachtje in het Nina Trulli Resort aan! Deze masserie bestaat uit 11 trulli, die als een klein dorpje bij elkaar staan. Het resort heeft heel wat fruitbomen en een moestuin. Kan je haast niet wachten? Meer info en boek je verblijf!

  1. Terug naar de middeleeuwen in Conversano

Op ongeveer 20 minuutjes rijden van Monopoli vind je het charmante stadje Conversano. Verken al wandelend het mooie, oude centrum van Conversano en je zal je snel in de Italiaanse middeleeuwen wanen. De vele oude gebouwen - die ondertussen beetje per beetje afbrokkelen - geven je het gevoel dat de tijd hier even stilgestaan heeft.

Het bekendste gebouw en een echte aanrader is het Siciliaanse middeleeuwse kasteel. Breng ook een bezoek aan de oude stadsmuren en bezichtig één of meerdere kerken, er zijn er zeker genoeg.

  1. De Oud-Griekse geschiedenis in Taranto

Taranto stond in de klassieke wereld bekend als de machtige Grieks-Spartaanse kolonie van Taras, maar is nu een beetje in de vergetelheid geraakt. Deze plaats wordt meestal overgeslagen door toeristen, maar beloont bezoekers met haar rijkdom aan historische sites en artefacten, en toont een glimp van een ‘echte’ stad, die niet opgesmukt is voor het toerisme. Taranto wordt verdeeld in twee zeer verschillende secties: een ietwat verloederde oude stad rond een oud stadscentrum, en een netter, levendig nieuw stadscentrum. Wij houden vooral van de oude stad, omdat ze pretentieloos is en je inzicht geeft in de fascinerende geschiedenis van de stad.

Het Castel Sant'Angelo in Taranto

Breng zeker een bezoekje aan het Kasteel van Taranto, ook bekend als Castel Sant'Angelo, geeft de grens aan tussen de nieuwe en de oude stad. Er is de mogelijkheid om het kasteel te bezoeken, er lopen tijdelijke en permanente tentoonstellingen en evenementen worden gehouden.

De Dorische Tempel van Taranto

De Dorische Tempel van Taranto, ook bekend als de Tempel van Poseidon, is het enige overblijfsel uit de Griekse tijd in Taranto, en de oudste tempel in Magna Graecia. De tempel dateert van het eerste kwart van de 6de eeuw v.C.

Waar overnachten in Taranto? Onze tip is B&B La Terrazza di NonnAnna , je kan hier overnachten vlakbij het centrum van Taranto. Geniet er van het prachtig uitzicht en het heerlijke ontbijt. Meer info en boeken.
  1. Tremiti Eilanden

In het noorden van Puglia brengt onze Puglia rondreis je naar het Gargano Nationaal Park. Dit is zonder twijfel een van de mooiste natuurgebieden van Puglia. Het park omvat ook het Foresta Umbra, een groot beschermd bosgebied dat enkele van de oudste bomen van het land telt, alsook de oogverblindende archipel van de Tremiti Eilanden met een paar uitstekende stranden zoals Cala delle arene en Cala Matano, zie ligging hier.

  1. Archeologische site van Egnazia

De archeologische site van Egnazia wordt ook wel eens omschreven als Pompeii in het klein en is een van de meest interessante plaatsen om te bezoeken in Puglia, hier zijn restanten te zien van de Bronstijd tot de Middeleeuwen. Archeologische opgravingen begonnen hier in 1912 en nog steeds worden er in dit gebied nieuwe vondsten gedaan.

Egnazia bloeide tijdens de Romeinse periode en groeide uit tot een belangrijke handelspost en een centrum van economische activiteit. Het had een haven, waar schepen uit verschillende delen van het Middellandse Zeegebied aankwamen en vertrokken. Er zijn overblijfselen van de oude stadsmuren, een amfitheater, een forum, badhuizen, tempels en huizen. Het amfitheater van Egnazia was een van de grootste in de regio en bood plaats aan ongeveer 20.000 toeschouwers.

National Archaeological Museum van Egnazia

  • Een van de must-see stukken is het "Banket", het beeldt de lunch uit die, volgens de traditie, altijd werd gemaakt tijdens en na de begrafenis. Er is ook een collectie van trozzella-potten, deze hebben op hun handvatten bijzondere rondellen, die "trozze" worden genoemd.
  • Een bijzonder standbeeld is dat van Demetra. Volgens een legende verloor Demetra, de Griekse godin van de landbouw, haar dochter Persephone die was gestolen door Hades, de god van de dood. Demetra werd gek om haar dochter terug te vinden, dat ze letterlijk haar hoofd verloor (daarom heeft het beeld geen hoofd).
  • Verder is er ook het hoofd van Attis en de Mozaëk van de drie Gratiën.
  • Het museum is elke dag open van 8u30 - 19u30; De archeologische site is open van 8u30 - 13u30. Kom vroeg, het kan er snel warm worden in de zomer en er is weinig schaduw.
  • Meer info op de website
  1. Extra: de grotwoningen van Matera

Matera is een dorpje gelegen aan de rand van een ravijn in de regio Basilicata. Strikt gesproken ligt het dus niet in Puglia, maar toch nemen we Matera graag op in de lijst voor haar uitzonderlijk erfgoed, waaronder haar vele grotwoningen en grotkerken.

Je leest in 2 aparte blogposten meer over de bijzondere bezienswaardigheden van Matera, en de leuke daguitstappen die je vanuit Matera kan maken. In 2019 is Matera Culturele Hoodstad van Europa.

VERBLIJFTIP: Wij verbleven zelf in Palazzotto Residence&Winery, woorden schieten te kort om deze "luxueuze grotwoning" te beschrijven. Een verblijf dat ons nog lang zal bijblijven op een top locatie in het historische centrum van Matera. Een echte aanrader, wacht niet te lang want deze topper is snel volboekt. Meer info en boeken.

  1. Kaartje met de mooiste dorpen en bezienswaardigheden in Puglia

Mooiste dorpen en bezienswaardigheden in Puglia op de kaart:

Wat is de beste reistijd voor Puglia?

Puglia heeft een typisch mediterraans klimaat. De zomers zijn warm en droog en er zijn zachte winters. Daardoor kan je Puglia vrijwel het hele jaar door bezoeken. Zelfs in oktober lopen de temperaturen nog vlotjes op tot 25 graden. De zon schijnt er in alle seizoenen volop. In de winter wordt het wel wat kouder, maar zelfs dan zakt het kwik maar sporadisch onder de 16 graden.

De beste reistijd voor zonnekloppers is van april tot en met september. Door het zeeklimaat word je er in volle zomer bovendien niet zo vaak geconfronteerd met temperaturen boven de 40 graden. In tegenstelling tot vele andere zuiderse bestemmingen die verder landinwaarts liggen.

  1. Waar overnachten in Puglia?

Een gouden tip: zoek een verblijf buiten de toeristische steden. Daar vind je vaak uitstekende mogelijkheden om te overnachten voor democratische prijzen. Als je met de auto op vakantie gaat, kan je perfect verblijven in de charmante kleinere dorpjes. Sommige onbekende dorpen liggen zelfs maar op een steenworp van de populaire plaatsen.

Wil jij ook graag authentiek overnachten in Puglia? Wel dan hebben we enkele leuke suggesties voor jou. Geniet van het authentieke Italië in een typische masserie trulli of agritourismo. We maakten een lijstje van de verblijven die we ten zeerste kunnen aanbevelen (zelf getest en goedgekeurd !).

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Puglia met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Puglia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Puglia met meer dan 134 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Puglia.

Puglia

Gratis reisgids Puglia downloaden


Geschreven door

Davy Haegeman
Marie-Lise Van Wassenhove

- 2 maart 2024 - Aerts Lut

We hebben met de gids alles op en top voorbereid om de eerste twee weken te vertrekken

- 23 oktober 2023 - Monica

De gidsen van reisroutes zijn altijd fijn. We hebben er al meerdere gebruikt. De gids van Sardinie vind ik tot nu toe het beste. Deze gids vond ik iets minder maar dat kan ook komen omdat wij Puglia echt minder vonden tov andere plekken in Italie.

- 16 augustus 2023 - Lewyllie Nancy

Top site! Al meerdere keren beroep gedaan op de reisgidsen.

- 20 juli 2023 - Daniela

Binnenkort naar Puglia ! Ik kijk naar uit!

- 21 mei 2023 - Danny Haegeman

Onze uitvalsbasis was Torre Canne. Een klein kuststadje dat goed gelegen is om de wijde omgeving te verkennen. Wat ons zeker kon bekoren waren Alberobello met het Truli-dorp, Monopoli en Polignano a Mare met de zeer fotogenieke inham. Matera was voor ons een hoogtepunt met de vele witte woningen tegen en in de rotsen. Ook de Castellana Grotten waren zeker ook de moeite waard met een ondergrondse wandeling van iets meer dan twee uur met als hoogtepunt de witte grot. In het hoogseizoen kan het wel zeer druk zijn dus vroeg inplannen is de boodschap. Een verborgen pareltje voor de historici is Egnazia, het wordt omschreven als "klein Pompeï". Het historisch museum is prachtig. Een korte Engelstalige beschrijving maar het is zeer aanschouwelijk voorgesteld zodat het zeer goed te begrijpen is. Er is ook een buitengedeelte, bij warm weer bezoek je dit best in de vroege ochtend. Voorzie toch een 3-tal uur voor een uitgebreid bezoek.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?