Waar overnachten in Albufeira 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Albufeira 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

11 april 2022 in Portugal0 reacties

Tijdens je bezoek aan Albufeira heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Albufeira. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. 3HB Falésia Garden

Gelegen aan het idyllische strand van Falésia, vind je het prachtige 3HB Falésia Garden. In dit indrukwekkende complex boek je perfect afgewerkte appartementen met eigen moderne kitchenette, woonkamer en badkamer. Wie zich toch liever laat bedienen kan er ook voor kiezen om te proeven van heerlijke bereide gerechten en drankjes in het buffetrestaurant en de bars.

Voor extra ontspanning kan je als gast ook gebruik maken van het tennisveld, de videospelletjesruimte, het prachtige zwembad of de kinderspeeltuin. Wie wil kan er ook een fiets huren. Bovendien heeft het resort ook een uitstekende ligging, vlakbij het centrum van de stad Albufeira en het pittoreske stadje Olhos d’Agua. Meer info en boeken.

  1. Salgados Beach Villas

Voor een echt vakantiegevoel moet je bij Salgados beach Villas zijn. Hier kan je zeer stijlvolle villa’s voor 4 tot 8 personen boeken aan het strand. De moderne villa’s beschikken over een eigen luxueus zwembad, een mooi houten zonneterras, perfect uitgeruste keuken, ruime woonkamer en badkamers.

Elke villa is modern maar warm ingericht en voorzien van alles wat je nodig hebt. Een echte aanrader dus! Het centrum van Albufeira is vanuit dit verblijf makkelijk bereikbaar met de auto en ook Salgados Golf ligt dichtbij. Meer info en boeken.

  1. The Patio Suite Hotel

In het prachtige The Patio Suite Hotel, gelegen op loopafstand van het Falésia strand, overnacht je in elegant ingerichte appartementen. Elk appartement is perfect uitgerust met een eigen keuken, zitkamer, badkamer en balkon waarop je volledig tot rust kan komen.

In the Patio Suite Hotel vind je ook een restaurant waar je onder andere kan kiezen voor een all inclusive formule zodanig dat je van een zorgeloze vakantie kan genieten. Gasten kunnen er tevens ook verfrissing zoeken in een van de 4 zwembaden en kinderen kunnen zich uitleven in de speelruimte. Het aparthotel ligt tussen verschillende tuinen met pijnbomen op enkele kilometers van de binnenstad van Albufeira. Meer info en boeken.

  1. Villa Mar Ali

Altijd al eens willen overnachten in een indrukwekkende villa? Neem dan zeker eens een kijkje bij Villa Mar Ali. In deze villa kan je overnachten met maximaal 8 personen en beschik je over 4 slaapkamers met badkamer, een eethoek en perfect uitgeruste keuken.

De villa is zeer sfeervol ingericht met verschillende klassieke elementen en lichte kleuren waardoor er een zeer warme en Zuiderse sfeer wordt gecreëerd. Buiten vind je een leuk privézwembad en een terras waar je rustig kan genieten van de zon. Wie liever de buurt gaat verkennen kan vanuit de villa prachtig gaan wandelen op het strand. Meer info en boeken.

  1. Eden Resort

Eden Resort is een modern 4-sterrenresort waar je overnachtingen kan boeken die geschikt zijn voor jong en oud. Het resort ligt in een rustige omgeving, iets verder van het strand. Elke kamer is er uitgerust met eigen kookfaciliteiten, balkon met uitzicht op de natuurlijke omgeving of het zwembad en een ruime woonkamer. De zandstranden en golfbanen van Albufeira liggen vlakbij, ideaal dus voor wie op zoek is naar wat actie.

Gasten die liever in het hotel zelf tot rust komen kunnen een duik nemen in een van de ruime zwembaden, met de kinderen deelnemen aan het uitgebreid animatieprogramma of zich laten masseren in de spa. Na een lange dag kan je bovendien genieten van internationale gerechten met seizoensgebonden producten in het restaurant. Meer info en boeken.

  1. VidaMar Resort Hotel Algarve

Ben je op zoek naar een luxueuze verblijfplaats? Bij VidaMar Resort Hotel Algarve overnacht je in prachtige moderne kamers met stijlvol interieur en ontspannende regendouche. In het hotel kan je kiezen tussen verschillende activiteiten. Zo kan je ervoor kiezen om te relaxen aan het zwembad, een wandeling te gaan maken in de prachtige tuinen of te zonnen aan het strand van Salgados. Ook etensliefhebberskomen hier niks tekort want het hotel beschikt over 2 restaurants met een zeer gevarieerd menu. Meer info en boeken.

  1. Hotel California Urban Beach

Hotel California Urban beach biedt enkel overnachtingen aan voor volwassenen. Ideaal dus voor wie volledig tot rust wilt komen! Het recent gerenoveerde hotel ligt op loopafstand van een rustig strandje en beschikt over een heel mooi zwembad met bar en terras van waarop je uitzicht hebt op de stad.

Binnen vind je een solarium en verscheidene wellnessfaciliteiten. Het hotel ligt in een levendige omgeving met veel restaurantjes en bars. Wie echter liever rustig op hotel blijft kan ook overheerlijke maaltijden bestellen in het restaurant. Meer info en boeken.

  1. Passion CIP

Passion CIP is een witte strakke villa met een zeer moderne uitstraling. Al van bij het binnenwandelen krijg je een echt vakantiegevoel dankzij het mooie interieur met leuke details. De villa is geschikt voor 8 personen en is goed uitgerust. Zo vind je er onder andere een elegant buitenzwembad, een kickertafel en een sfeervol terras met barbecuefaciliteiten.

De villa heeft een uitstekende ligging op loopafstand van een strandje en op enkele kilometers van de jachthaven van Albufeira. Wie op verkenningstocht wilt gaan in de omgeving kan bovendien zelfs fietsen huren bij het vriendelijke personeel. Meer info en boeken.

  1. Beach House Apartment & Pool View

In dit Beach House Apartment & Pool View & Golf & Tennis Court & Beach & Albufeira kom je terecht in een leuk ingericht appartement met 2 slaapkamers, 2 badkamers en goed uitgeruste keuken. Het knusse appartement heeft een Zuiders interieur waarin de traditionele maritieme kleuren sterk naar voren komen.

Bij het appartement vind je een kinderspeelplaats, een bar, een tuin en een zwembad. Sportliefhebbers kunnen in de buurt prachtige fietstochten maken en ook het strand Maria Luísa ligt op wandelafstand. Meer info en boeken.

  1. Casa dos Arcos - Charm Guesthouse

Casa dos Arcos – Charm Guesthouse is dé verblijfplaats bij uitstek voor echte interieurliefhebbers. Dit hotel met authentiek interieur is gevestigd in een 18de -eeuws paleis in het historisch centrum van Albufeira. De kamers met eigen badkamer hebben een opvallend interieur met vele klassieke details.

In de gemeenschappelijke woonruimtes van het hotel en de loungebar in de tuin kan je heerlijk ontspannen. Niet enkel de binnenstad van Albufeira maar ook het strand ligt vlakbij. Het hotel is dus perfect gelegen voor wie op zoek is naar een gevarieerde vakantie! Meer info en boeken.

  1. Mis niets met onze reisgids Portugal

Wil je nog meer info over wat je kan zien en doen in Portugal? Koop onze reisgids Portugal met 4 stadswandelingen + een complete rondreis met meer dan 89 bezienswaardigheden en heel wat leuke adresjes (+ GPS coördinaten)! Download zeker ook de gratis reisgids preview Portugal en ga op pad!

Portugal

Gratis reisgids Portugal downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?