10 x mooiste glampings in Portugal? Onze 10 favorieten van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste glampings in Portugal? Onze 10 favorieten van goedkoop tot luxe

8 oktober 2021 in Portugal0 reacties

Zin om middenin de natuur te slapen, maar dan wel met de nodige luxe die je gewoon bent? Dan is glamping iets voor jou!

Glamping, dat is het vrije gevoel van kamperen met de luxe en het comfort van een hotelkamer of een vakantiehuisje. En ook in Portugal zijn er verschillende plekken waar je kan overnachten in een unieke glamping.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor glamping in Portugal? Wij zetten alvast onze favoriete, mooiste glampings op een rijtje.

Inhoud artikel

  1. Quinta Alma

Quinta Alma ligt in Aljezur in het midden van de natuur. De prachtige luxetenten en rustige omgeving zijn de ideale combinatie voor een zalig verblijf. In de omgeving van deze accommodatie liggen heel wat fiets- en wandelpaden maar kan je ook windsurfen. Er is zelfs een privéstrand waar enkel gasten van Quinta Alma toegelaten zijn. Meer info en prijzen.

  1. Coral Musa

Coral Musa is een campingresort in de open natuur van Aljezur. Er zijn tenten voor 2 tot 3 personen, uitgerust met een eigen terras, gedeelde keuken en badkamer. Deze accommodatie heeft een prachtig uitzicht op de bergen en ligt op 20 minuten rijden van de surfstranden Canal Beach en Arrifana. Meer info en boeken.

  1. Tipi Algarve

Altijd al eens willen overnachten in een echte tipi? In Aljezur kan het! Deze omgeving heeft alles wat je nodig hebt voor een eerste glamping-ervaring in Portugal. Je krijgt een eigen tipi met een tweepersoonsbed in de vrije natuur.

Reizigers die graag surfen, kunnen zich op Arrifana Beach uitleven, het strand ligt op amper 20 minuten rijden. Meer info en boeken.

  1. Ohai Nazaré Outdoor Resort

Het Ohai Nazaré Outdoor Resort is gelegen op het platteland, op 3 km afstand van het strand van Nazaré. De accommodatie biedt luxe lodgetenten en appartementen te midden van wilde pijnbomen. Iedere charmant ingerichte tent beschikt over een eigen patio. Verder beschikt het resort ook nog over een verwarmd buitenzwembad, een waterpark, een hot tub, een fitnessruimte en een padel- en volleybalveld. Voor de kinderen is er een kinderclub en speelkamer aanwezig waar ze kunnen biljarten en videospelletjes spelen. Meer info en boeken.

  1. Cocoon Eco Design Lodges

Cocoon Eco Design Lodges is een privépark van 30 hectare ligt op 15 kilometer afstand van Comporta. De lodges zijn niet zomaar een verblijf, het is een milieuvriendelijke design accommodatie (geen zorgen, er is Wifi aanwezig) op een van de meeste rustige plekken die je zal treffen.

Hier slaap je in een van de lodges midden in een dennebos. Dankzij de vele, grote ramen heb je niet alleen een enorme lichtinval, je hebt ook continue het gevoel dat je je in de natuur bevindt. Deze lodges zijn een mooie combinatie van modern design, duurzaamheid, en ecologische bouw in harmonie met de natuur. Graag een duik nemen in de vijver? Dat kan! Meer info en boeken.

  1. Goodmuda Tipi's

De tipi's van Goodmuda liggen in Vale da Cobra, Grândola in de regio Alentejo. De tipi's zijn voorzien van al het nodige comfort en luxe en bieden een kans om onder de sterren te slapen. Iedere tent beschikt over een zithoek en toegang tot een externe douche met warm water en een composttoilet. 's Ochtends kan je genieten van een continentaal ontbijtje en nadien kan je de omgeving verkennen met de fiets. Meer info en boeken.

  1. Calheta Glamping Pods (Madeira)

Verblijf je een paar dagen op Madeira? Dan raden we deze glamping zeker aan. Calheta Glamping Pods - Nature Retreat biedt milieuvriendelijke glamping pods die gemaakt zijn van hout, natuurlijke of gerecyclede bronnen en een uitstekende bescherming bieden tegen wind en regen. Verder beschikt het tentenkamp over een gezellig terras waar je kan genieten van het mooie weer. Heb je het te warm? Neem dan even een frisse duik in het buitenzwembad! Meer info en boeken.

  1. Quinta O Ninho

Quinta O Ninho bevindt zich in de bergen van Monchique op een heel rustige locatie. Deze accommodatie is ideaal voor gezinnen of groepsreizigers. De luxetent en het zwembad staan al klaar, gasten krijgen bij aankomst zelfs een welkomstdrankje aangeboden. De ideale start van een leuke vakantie!

De prijs voor 4 personen en 3 nachten start vanaf €420. Meer info en boeken.

  1. Natura Glamping

Natura Glamping is een luxe tentenkamp in Alcongosta en biedt zeven verschillende soorten koepels. De ene heeft al wat meer luxe (jacuzzi die uitkijkt op de omgeving) dan de andere. Iedere koepel beschikt telkens over een eigen zithoek, badkamer en gratis toiletartikelen. En vanuit de accommodaties heb je prachtig zicht op de bergen. Neem even een frisse duik in het overloopzwembad of ga lekker wandelen in de mooie omgeving. Meer info en boeken.

  1. Relaxing Yurt Lisboa

De Relaxing Yurt Lisboa is omgeven door de natuur en biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Taag en de rijstvelden van Ribatejo. Na een heerlijke nachtrust kan je lekker chillen onder een oude olieboom of een dutje doen naast de grote vijgenboom. Er is ook een trampoline voor de kinderen! Verder kan je iedere ochtend genieten van een continentaal ontbijt en een ontbijtbuffet in het tentenkamp. Meer info en boeken.

  1. Mis niets met onze reisgids Portugal

Wil je nog meer info over wat je kan zien en doen in Portugal? Koop onze reisgids Portugal met 4 stadswandelingen + een complete rondreis met meer dan 89 bezienswaardigheden en heel wat leuke adresjes (+ GPS coördinaten)! Download zeker ook de gratis reisgids preview Portugal en ga op pad!

Portugal

Gratis reisgids Portugal downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?