15 x Bijzonder overnachten in Portugal: Onze favoriete verblijven van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

15 x Bijzonder overnachten in Portugal: Onze favoriete verblijven van goedkoop tot luxe

10 mei 2023 in Portugal0 reacties

Tijdens een bezoek aan Portugal, wil je natuurlijk overnachten in een aangenaam verblijf. Waar je ook gaat, Portugal heeft tal van mooie accommodaties in de aanbieding. Denk maar aan een boetiekhotel te midden van Lissabon, een gezellige glamping in de Algarve of een in een pousada, een voormalig landhuis.

Wil je ook bijzonder overnachten in Portugal? Bekijk dan zeker eens onze favoriete verblijven!

Inhoud artikel

  1. Quinta Alma

Quinta Alma ligt in Aljezur in het midden van de natuur. De prachtige luxetenten en rustige omgeving zijn de ideale combinatie voor een zalig verblijf. In de omgeving van deze accommodatie liggen heel wat fiets- en wandelpaden maar kan je ook windsurfen. Er is zelfs een privéstrand waar enkel gasten van Quinta Alma toegelaten zijn. Meer info en prijzen.

  1. Flamboyant Boutique B&B

Flamboyant Boutique B&B, deze hedendaagse accomodatie ligt vlakbij het middeleeuwse dorp Óbidos, aan de Zilverkust van Portugal. Verblij er in een gerenoveerde authentieke windmolen of in charmante suites rondom het zwembad. Alle accommodaties hebben een eigen badkamer met een douche en gratis toiletartikelen.

Je kan bij de bed & breakfast genieten van een biologisch ontbijt. Ga er zwemmen in het buitenzwembad, wandelen of fietsen, of ontspannen in de tuin. Op 20 minuten rijden ben je bij de stranden van Peniche en Nazaré. Meer info en boeken

  1. Cocoon Eco Design Lodges

Cocoon Eco Design Lodges is een privépark van 30 hectare ligt op 15 kilometer afstand van Comporta. De lodges zijn niet zomaar een verblijf, het is een milieuvriendelijke design accommodatie (geen zorgen, er is Wifi aanwezig) op een van de meeste rustige plekken die je zal treffen.

Hier slaap je in een van de lodges midden in een dennebos. Dankzij de vele, grote ramen heb je niet alleen een enorme lichtinval, je hebt ook continue het gevoel dat je je in de natuur bevindt. Deze lodges zijn een mooie combinatie van modern design, duurzaamheid, en ecologische bouw in harmonie met de natuur. Graag een duik nemen in de vijver? Dat kan! Meer info en boeken.

  1. Monte da Estrela - Country House & SPA

Als je op zoek bent naar rust, ontspanning en een plek ver weg van de drukte, dan ben je bij het Monte da Estrela Country House aan het juiste adres. De uitbaters verzorgen deze plek tot in de puntjes: ze planten er olijfbomen en bouwden zelfs een dam zodat ze voldoende water hebben. Je vertoeft in de sfeer van een warm landhuis en de spa met zwembad zorgt ervoor dat je volledig kan relaxen.

Leuk extraatje: er is een aparte plek voorzien waar je de sterrenhemel kan bewonderen met een telescoop! Ben je hier bij nieuwe maan dan heb je dubbel geluk, want dan kan je de Melkweg goed zien. Meer info & boeken.

  1. Ecorkhotel Evora

Het Ecorkhotel Evora is een uniek 4-sterrenhotel, waarvan het hoofdgebouw volledig bekleed werd met kurk. Daarmee is het het eerste kurkhotel ter wereld! Overal vind je kurkelementen terug. Het gecertificeerde ecohotel beschikt over een ultramodern spa & wellnesscentrum met binnen- en buitenzwembaden, een sauna, een Turks bad en massages. Het Ecorkhotel Evora heeft een gezellige restaurant, waar je kan genieten van zowel typisch Portugese gerechten als internationale smaken. Meer info en boeken.

  1. Conversas de Alpendre

In een landelijke, groene omgeving op enkele kilometers van de prachtigste zandstranden, ligt boetiekhotel Conversas de Alpendre verscholen. Verblijf in een van de sfeervolle, royale suites of in het familieappartement welke mooi en modern zijn ingericht. Verwacht je aan een verfijnd design, lokaal gemaakte meubels en typische Portugese tegeltjes.

Begin de dag met een royaal ontbijtje dat bestaat uit zelfgebakken brood, pannenkoekjes, een gebakken eitje, honing, lokale kazen en verse vruchtensappen uit de eigen boomgaard. Nadien kan je enkele uren vertoeven op de XL loungebedden bij het zwembad of in een hangmat in de tuin vol wilde bloemen en sinaasappelbomen. Mag het nog iets specialer zijn? Kies dan zeker voor de romantische boomhut met panoramisch uitzicht over de sinaasappelgaarden en de zee. Dat is pas bijzonder overnachten! Meer info en boeken.

  1. Montimerso Skyscape Country House

Montimerso Skyscape Country House is een prachtig boetiekhotel gelegen op het platteland van het Portugese Alentejo. Hier word je ondergedompeld in de natuur en geniet je van fantastische uitzichten op het Alqueva meer. De witgekalkte muren van het hotel zijn een ode aan de originele architectuur van Alentejo. Lokaal gemaakte keramiek en kleine details zoals geweven kleden, rieten manden en houten accessoires brengen een warme en Portugese sfeer.

Het hotel beschikt over moderne kamers en suites met een eigen plunge pool! Begin je dag met een heerlijk ontbijt, wandel over het landgoed, neem een yogales, of ga uit varen of suppen op het meer. Liever een dagje niets doen? Dat kan ook! Breng gerust een namiddagje door aan het overloopzwembad en sluit de dag af met een (privé) diner in het Skyscape restaurant. Meer info en boeken.

  1. Pedras Salgadas Spa & Nature Park

Ook in het Pedras Salgadas Spa & Nature Park kan je overnachten in een van de ecologische en modern ingerichte bungalows met eigen kookgelegenheid. Vanaf het houten terras heb je een prachtig uitzicht op de omringende natuur.

Wil je graag even volledig tot rust komen? Dan kan je altijd even terugtrekken in het aparte spa-centrum dat een verscheidenheid aan ontspannende behandelingen en massages biedt. Verder is er ook een binnenzwembad, een sauna, een stoombad en een kinderspeeltuin! Meer info en boeken.

  1. Casa Amora

Op stap in Lissabon en wil je wel eens wat anders dan een standaard viersterrenhotel? Dan raden we je Casa Amora aan, in Praça das Amoreiras. Dit gebouw is typisch voor de kleine burgerij van Lissabon in het begin van de 20e eeuw. De kamers van deze bed & breakfast zijn een eerbetoon aan een van de grote figuren uit de Portugese kunst. Na een dagje Lissabon verkennen, kan je even uitrusten op de gezellige binnentuin. Meer info en boeken.

  1. Torel Palace Porto

Het Torel Palace Hotel ligt in het centrum van Porto in een rustige straat. Het vijfsterrenhotel is gevestigd in een gerenoveerd historisch gebouw en heeft een buitenzwembad waar je kunt ontspannen na een dagje stappen in de stad. De luxueuze kamers zijn prachtig ingericht en zijn voorzien van een tweepersoonsbed en een uitgeruste badkamer. Meer info en boeken.

  1. Olissippo Lapa Palace

Het sprookjesachtige Olissippo Lapa Palace is een stukje hemel op aarde. In de 19de eeuw werd het gebouwd en het ligt in een subtropische tuin op een heuvel. Je vindt er uitgebreide spa en binnen- en buitenzwembaden.

Restaurant Lapa serveert heerlijke mediterrane gerechten en regionale wijnen. In de zomer kan je in Le Pavillion bij het zwembad genieten van cocktails, zelfgemaakte ijsthee en vruchtensappen. Op warmere dagen kan je ook dineren op het terras en in de avonduren is er livemuziek. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Herdade da Malhadinha Nova - Relais & Châteaux

Mag het al eens wat kosten? Dan moet je zeker een nachtje doorbrengen in Herdade da Malhadinha Nova - Relais & Châteaux! Dit is misschien wel de meest bekende wijnboerderij van Alentejo. Kijk uit over de uitgestrekte wijnvelden, geniet van de rustige omgeving en kom tot rust op je kamer met prachtig uitzicht. De inrichting van de kamers is een combinatie van designmeubels en een rustieke afwerking.

In het restaurant kan je genieten van traditionele gerechten uit de Alentejo regio terwijl je uitkijkt over het landschap. Het luxe verblijf biedt verder een panoramisch zwembad, een spa met een hot tub en een hamam en gratis fietsen zodat je de omgeving op eigen houtje kan verkennen. Meer info en boeken.

  1. Casa das Penhas Douradas

Casa das Penhas Douradas ligt in de bergen van natuurpark Serra Estrella. Dit designhotel biedt moderne kamers die voorzien zijn van houten lambrisering, grote ramen en een gemeubileerde veranda met uitzicht op de bergen. Hier kan je heerlijk vertoeven met een goed boek en een glaasje wijn! Je kan natuurlijk ook even genieten in het verwarmde zwembad of in de sauna.

In de bar van Casa das Penhas worden de hele dag door heerlijke drankjes en cocktails geserveerd en het restaurant maakt gebruik van lokale producten en serveert dagelijks een ontbijtbuffet, lunch en diner. Meer info en boeken.

  1. São Paulo Boutique Hotel

In het hart van het gezellige Tavira is het São Paulo Boutique Hotel gevestigd in een 18e eeuwse gebouw. Het boetiekhotel heeft ruime kamers met unieke inrichting geïnspireerd door de charme van de architectuur van de Algarve en hebben bijna allemaal een eigen balkon. Naast een heerlijk continentaal ontbijt of ontbijtbuffet biedt het hotel ook nog een zonneterras, een gezellige tuin en een zoutwater zwembad. Meer info en boeken.

  1. Herdade Do Sobroso Wine & Luxury Boutique Hotel

Ook deze accommodatie is een absolute topper! Dit charmante landhuis ligt tussen Alqueva en Pedrógão in Alentejo. Het Herdade Do Sobroso Wine & Luxury Boutique Hotel maakt deel uit van een uniek landschap en de kamers hebben een rustieke inrichting met exotische accenten. Wat deze accommodatie zo bijzonder maakt? De prachtige omgeving. Wil je deze schoonheid ontdekken? Maak dan zeker een wijn- of wildtocht!

Na een dagje verkennen van de omgeving, kan je een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad met zout water. Hier geniet je bovendien van een panoramisch uitzicht op de omliggende heuvels en wijngaarden. Vergeet ook zeker niet in de wijnmakerij van Herdade Do Sobroso van de heerlijke wijnen, olijfolie, honing en jam te proeven! Meer info en boeken.

  1. Download je gratis stadswandeling Lissabon + reisgids Portugal

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Lissabon. Ideaal om Lissabon volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Portugal met 4 stadswandelingen + een complete rondreis met meer dan 89 bezienswaardigheden en heel wat leuke adresjes (+ GPS coördinaten)! Download zeker ook de gratis preview reisgids Portugal en ga op pad!

Portugal

Gratis reisgids Portugal downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?