Onze 10 mooiste agriturismo in Piëmont: Ga uniek overnachten

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onze 10 mooiste agriturismo in Piëmont: Ga uniek overnachten

20 december 2022 in Piëmonte0 reacties

Op zoek naar een rustig plekjes in Piëmont? Ontdek hier de mooiste agriturismo in Piemonte

Geen zin om te overnachten in een hedendaags hotel of romantische B&B tijdens je vakantie Piëmont? Verblijf dan eens in een authentieke vakantieboerderij. Verspreid over de regio zijn er verschillende agriturismo te vinden waar je een onvergetelijk verblijf tegemoet gaat. Kom tot rust in de prachtige natuur van Piëmont en maak kennis met het lokale leven op het Italiaanse platteland.

Ontdek hier alvast onze selectie favoriete agriturismo in Piëmont.

Inhoud artikel

  1. Villa La Favorita (Alba - Cuneo)

Vakantieboerderij Villa La Favorita bevindt zich nabij het gezellige Alba en wordt omgeven door wijngaarden en fruitboomgaarden. Deze accommodatie biedt elegante kamers waarvan sommige uitzicht bieden op de wijngaarden en boomgaarden, een grote tuin en een terras.

Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een lekker ontbijtje bestaande uit lokale vleeswaren, kazen en vers geperst sinaasappelsap en druivensap. Bij mooi weer is het mogelijk om buiten te ontbijten. Verder produceert men hier heerlijke Nebbiolo-wijn en biedt een grote verscheidenheid aan biologisch fruit, zoals kersen, vijgen en granaatappel, die je tijdens je verblijf kan proeven. Je kan bij Villa La Favorita ook kooklessen volgen, fietstochten boeken en deelnemen aan een wijnproeverij. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo San Martino (Clavesana - Cuneo)

Agriturismo San Martino is gevestigd in een een 13e-eeuws klooster met aangrenzende kerk, ondergedompeld in de prachtige omgeving van de Tanaro-vallei. De accommodatie wordt omringd door wijngaarden, hazelnootboomgaarden en bossen. Deze agriturismo produceert biologische wijn, hazelnoten en fruit en beschikt over een sfeervolle bar, een restaurant waar je heerlijk kan dineren.

Je verblijft in charmant ingerichte kamers met uitzicht op de bergen en de rivier. Iedere kamer is ook voorzien van een eigen patio en een flatscreen-tv. 's Ochtends kan je je laten verwennen door het ontbijt met zowel zoete als hartige producten. Meer info en boeken.

  1. Locanda Dell' Orso Bevitore (Verduno - Cuneo)

Locanda Dell' Orso Bevitore is een traditionele boerderij op vijf minuten wandelen van het stadscentrum Verduno. De bed en breakfast biedt ruime kamers met een persoonlijke touch, antieke meubels en een eigen badkamer. 's Ochtends geniet je nog van een lekker ontbijtje voorzien met lokale producten alvorens je de omgeving gaat verkennen. Meer info en boeken.

  1. I Tre Poggi Dimora di Charme (Canelli - Asti)

I Tre Poggi Dimora di Charme is gelegen op een rustige locatie in de prachtige heuvels van het Langhe gebied. Deze vakantieboerderij biedt een verblijf in een van hun elegante kamers voorzien van parketvloeren. Sommige kamers hebben tevens een open haard of een balkon. Verder kan je enkele uurtjes ontspannen in het wellnesscentrum (met Turks bad en hot tub) of een frisse duik nemen in een van de twee zwembaden.

Het ontbijt in I Tre Poggi bestaat onder meer uit zelfgemaakt gebakjes en verse eieren. In het restaurant kan je dan weer proeven van de typische Piemontese gerechten, bereid met lokale, seizoensgebonden ingrediënten. Proef tijdens je verblijf ook zeker eens van de eigen biologische wijn van het landgoed. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Tenuta La Romana (Nizza Monferrato - Asti)

Agriturismo Tenuta La Romana is een historische boerderij, omgeven door wijn- en boomaarden in de heuvels van Langhe en Monferrato. De charmante hoeve behoorde oorspronkelijk toe aan adellijke families uit de regio maar is inmiddels volledig gerenoveerd met behoud van de 18e-eeuwse architectuur.

Dit kleine paradijs biedt ruime accommodatie, een panoramisch zwembad en een gezellig restaurant waar regionale specialiteiten geserveerd worden. Verder leent de omgeving van deze vakantieboerderij zich uitstekend voor lange wandelingen of tochtjes met de mountainbike. Meer info en boeken.

  1. Tenuta Montemagno (Montemagno - Asti)

Tenuta Montemagno bevindt zich in de prachtige heuvels van Monferrato en deed ooit dienst als adellijke residentie. Vandaag de dag kan ook jij overnachten in deze prachtige accommodatie waar ook rode wijnen geproduceerd worden. Het historische pand dateert uit 1563 en heeft bij de verbouwingen heel wat van zijn originele elementen behouden. Zo zie je vandaag nog steeds de gewelfde plafonds, houten balken en parketvloeren.

Je kan de dag beginnen met een heerlijk ontbijtbuffet dat bestaat uit zoete en hartige producten. In de zomerperiode wordt het ontbijt geserveerd op het buitenterras. Verder is er ook een buitenbad en een spa met sauna aanwezig. Nog meer ontspannen? Dan kan je ook nog schoonheidsbehandelingen en massages bijboeken. Meer info en boeken.

  1. Cascina Papa Mora (Cellarengo - Asti)

Cascina Papa Mora is een aangenaam verblijf in een rustige, groene omgeving in Cellarengo. Deze vakantieboerderij beschikt over ruime kamers in rustieke stijl met een eigen badkamer en een grote tuin met buitenzwembad. Iedere ochtend word je wakker met een continentaal ontbijtbuffet.

Vervelen zal je hier ook zeker niet. Daag elkaar uit voor een potje pingpong of verken de prachtig omgeving te paard of met de fiets. Daarnaast produceert Cascina Papa Mora ook zelf wijn en verschillende groenten, fruit en jam. Meer info en boeken.

  1. Eco Bio Agriturismo La Bella Vite (Carpeneto - Alessandria)

Of wat dacht je er van om te overnachten middenin de wijngaarden? Dan is Eco Bio Agriturismo La Bella Vite in Carpeneto misschien wel iets voor jou. Deze ecolodges zijn voorzien van alle luxe en comfort dat je maar kan wensen en bieden zicht op de prachtige omgeving. Wat een onbeschrijflijk gevoel zo wakker worden met zicht op de wijngaarden en de opkomende zon op de achtergrond.

Verder biedt de accommodatie ook nog wijnproeverijen, een wellnesscentrum en een zwembad waar je 's ochtends voor het ontbijt enkele baantjes kan trekken. Het biologische ontbijt bestaat voornamelijk uit zoete en hartige producten. Meer info en boeken.

  1. Cascina Bertolotto Wine Resort (Spigno Monferrato - Alessandria)

Cascina Bertolotto Wine Resort is gelegen in een natuurlijk amfitheater op heuvelhellingen die bedekt zijn met glooiende wijngaarden. De vakantieboerderij in Spigno Monferrato biedt rustieke kamers voorzien van terracotta vloeren en een eigen badkamer. Sommige kamers bieden prachtig uitzicht op de heuvels van Langhe.

Verder wordt er iedere ochtend een continentaal ontbijt geserveerd (in de zomerperiode op het zonneterras) en kan je een bezoekje brengen aan de wijnkelder, waar je de zelfgemaakte wijn van het Cascina Bertolotto Wine Resort kan proeven en/of kopen. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Nonna Du (Gavi - Alessandria)

Agriturismo Nonna Du wordt door een familie beheerd en is gevestigd in een prachtig landhuis midden op het platteland van Piemonte. De viersterrenaccommodatie biedt eenvoudig ingerichte kamers met antiek meubilair en die uitkijken over de heuvels. Verder is er een buitenzwembad, een gemeubileerde tuin en een gevarieerd ontbijt met zelfgemaakt gebak, vers fruit en yoghurt. Meer info en boeken

  1. Download onze reisgids door Piëmonte en Ligurië

We hebben een unieke rondreis uitgestippeld die je door Piëmonte en Ligurië. De twee regio's hebben elk hun eigen troeven die je in deze 14-daagse autoreis zal leren kennen. Download hier onze gratis reisgids Piëmonte - Ligurië, of koop de volledige reisgids Piëmonte en Ligurië hier online.

Ligurië & Piëmonte

Gratis reisgids Ligurië & Piëmont downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?