Waar shoppen in Parijs? Alle info over de beste winkelstraten en winkelcentra van Parijs

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar shoppen in Parijs? Alle info over de beste winkelstraten en winkelcentra van Parijs

25 januari 2023 in Parijs1 reactie

Waar shoppen in winkelstad Parijs? Ontdek de beste winkelstraten & winkelcentra

Parijs is de stad van het licht, de liefde, maar ook van de mode. Shoppers zullen hun hart kunnen ophalen in Parijs. Er zijn heel wat winkelcentra en nog meer winkelstraten in de Franse hoofdstad. Parijs is de thuis van grote modemerken als Louis Vuitton, Mugler, Dior en Saint-Laurent. Maar geen nood, je kan ook voordeligere kledij van internationale modeketens shoppen. Voor elk wat wils dus in Parijs.

Maar wat zijn de beste winkelstraten en winkelcentra van Parijs? Je komt het hieronder te weten.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. De Champs-Élysées

De allerbekendste winkelstraat van Parijs is natuurlijk de Champs-Élysées

Of je nu wil komen winkelen of niet, de Champs-Élysées is eigenlijk een must-see. Je vindt hier vooral designer winkels van grote merken als Louis Vuitton, maar er zijn ook enkele filialen van modeketens. H&M zal je hier niet vinden, want de aanvraag van de keten om hier een vestiging te openen werd afgewezen door het Parijse stadsbestuur om het imago van de Champs-Élysées te behouden. Opmerkelijk: alle merken hebben hier witte logo’s, die moesten ze ook aanpassen op vraag van het stadsbestuur.

De Champs-Élysées maakt deel uit van de zogenaamde Gouden Driehoek, die gevormd wordt door de Avenue Montaigne en de Avenue Georges V. In die straten vind je nog vestigingen van grote merken als Gucci, Prada, Chanel, Dior, Valentino en noem maar op. Het is leuk om hier even te komen windowshoppen.

TIP: Op stedentrip in Parijs en wil je graag zo weinig mogelijk aanschuiven bij de topbezienswaardigheden? Kies dan voor een Stadskaart Parijs. Hiermee geniet je van toegang tot de Eiffeltoren, het Louvre en een rondvaart op de Seine.
  1. Galeries Lafayette

De Galeries Lafayette is een van de bekendste winkelcentra ter wereld. Het bevindt zich in de Boulevard Haussmann, een straat van 2,5 kilometer lang die bekend staat om de winkels en vooral winkelcentra die er zich gevestigd hebben.

De Galeries Lafayette opende zijn deuren in 1893. Het enorme winkelcentrum telt maar liefst 10 verdiepingen en helemaal bovenaan kan je gratis van het uitzicht op Parijs genieten vanop het dakterras. Het bouwwerk is bekend omwille van de grote, kleurrijke koepel met glas-in-loodramen. In dit winkelcentrum vind je vestigingen van dure designers, maar ook voordeligere kledij en parfumeries. Er wordt ook wekelijks een gratis modeshow georganiseerd.

Een leuk weetje: in de Galeries Lafayette vind je de grootste afdeling mannenmode onder één dak van Europa.

Ga ook even shoppen bij de grote concurrent van de Galeries Lafayette: het warenhuis Au Printemps. Je vindt er alle grote namen uit de Franse mode en ook schoenenwinkels, parfumeries en cosmeticawinkels. Ook dit winkelcentrum is opgetrokken in de typische 19e-eeuwse belle-époque-architectuur.

Shoppers met een bescheidener budget kunnen ook even door de nabijgelegen winkelstraten Rue Tronchet en Boulevard des Capucines wandelen.

  1. Rue du Faubourg-Saint-Honoré

Nog meer luxe? Dan moet je naar de Rue du Faubourg-Saint-Honoré. Hier vind je een concentratie van grote namen als Gucci, Louis Vuitton en meer. Ook heel wat ambassades hebben zich in deze straat gevestigd. Wandel ook even rond in de omliggende straten Rue Saint-Honoré, Rue de la Paix en de Place Vendôme. Daar zal je heel wat juweliers tegenkomen zoals Cartier en Bulgari.

REISGIDS: Wil je graag nog meer zien van Parijs? Download dan zeker onze reisgids Parijs inclusief stadswandelingen.

  1. Rue des Abesses in Montmartre

Je kan natuurlijk geen bezoek brengen aan Parijs zonder ook even rondgewandeld te hebben in Montmartre. Deze wijk, gelegen op een heuvel, biedt prachtige uitzichten over de rest van de stad. Hier vind je de beroemde Moulin Rouge, maar het is ook bekend als hét kunstenaarsdistrict van Parijs.

Maar wat heeft dat met shoppen te maken? Wel, tussen alle kunstgalerijen vind je ook heel wat leuke boetiekjes. Op zoek naar originele kledij van Franse bodem? Dan moet je hier zijn. Je vindt ook enkele designermerken, maar er is iets te vinden voor elk budget. Op zoek naar designerkledij tegen een prikje? Dan moet je in de Rue des Martyr zijn. Daar zijn verschillende outletafdelingen van luxemerken gevestigd. Een walhalla voor shoppers dus.

  1. Place Saint-Germain-des-Près

Een laatste hotspot voor topmerken in de modewereld is de wijk Place Saint-Germain-des-Près, in het 6e arrondissement. Ook hier troepen heel wat grote modemerken samen. Elke grote naam in de Franse en Italiaanse mode heeft hier ergens een vestiging.

Toch hoef je hier niet alleen te komen om te shoppen. Want Place Saint-Germain-des-Près is gewoon een erg leuke wijk op zich. Er hangt een leuke, ontspannen en ietwat hippiesfeer. Er zijn heel wat kleinschalige boetiekjes, hippe restaurantjes en ook boekenwinkels en vooral interieurwinkels. De leukste straten zijn Rue de Baune, Rue des Beaux-Arts, Rue Jacob, Rue des Saints-Pères en Rue du Bac.

Je komt er makkelijk via de Pont des Arts vanaf het Louvre. Kom je met de metro? Dan zijn de haltes Saint-Germain-des-Près of Mabillon de beste opties.
  1. Winkelcentrum Beaugrenelle

Het winkelcentrum van Beaugrenelle is een van de nieuwste in Parijs. Het ligt in het 15e arrondissement, niet ver van de Eiffeltoren. Je kan hier shoppen bij typisch Franse modemerken voor elk budget. Er zijn ook filialen van grote modeketens. In Beaugrenelle vind je niet alleen kledij, maar ook interieurwinkels en restaurantjes. Een leuke plek om even te bezoeken en ideaal te combineren met de Eiffeltoren.

TICKETS: Wil je graag je bezoek aan dit winkelcentrum combineren met een een bezoekje aan de Eiffeltoren? Bestel je tickets voor de Eiffeltoren dan online op voorhand en vermijd wachtrijen aan de kassa.

  1. Les Halles

Op zoek naar een groot winkelcentrum waar de echte Parijzenaren ook naartoe gaan? Dan moet je absoluut naar Les Halles. Het bevindt zich in het centrum van historisch Parijs, tussen het Louvre en het Centre Pompidou. Les Halles was al in de 13e eeuw het commerciële hart van Parijs. Tot in de 20e eeuw was dit de place to be om vooral verse etenswaren te komen inslaan. De drukte werd te groot en de grote versmarkt werd verplaatst naar een buitenwijk. Het gebied werd verlaten en kreeg een slechte reputatie tot er in de jaren ’80 een nieuw groot winkelcentrum werd opgetrokken.

In 2016 onderging het bouwwerk een grootschalige renovatie en het resultaat mag er wezen. Les Halles is een groot, modern winkelcentrum vol afdelingen van internationale ketens dat populair is bij Parijse jongeren. Je shopt hier bij H&M, Adidas, Mango, Zara, Pull&Bear en andere bekende modeketens. Alles is overdekt, dus ook een ideale optie als het regent. En je kan hier ook terecht op zondag.

Nog een tip: in de Rue Montorgueil, vlakbij Les Halles, vind je heel wat leuke Franse patisserieën en koffiezaakjes.
  1. Le Marais

Le Marais is misschien wel de bekendste wijk van Parijs

Het was ooit de Jodenwijk van Parijs en staat vandaag bekend als de LGBT-wijk. In de 19de eeuw kreeg Parijs een heuse make-over door de architect Haussmann. Hij kreeg de opdracht van Napoleon III om Parijs te moderniseren door grote boulevards aan te leggen en de gebouwen een klassieker uiterlijk te geven. Één wijk bleef echter gespaard: Le Marais. Hier ontdek je een heel ander Parijs dat nog middeleeuws aanvoelt.

Je wandelt er rond in kleinere straten vol leuke winkeltjes en kleine boetiekjes. In die lokale winkels kan je hele leuke stukken op de kop tikken. Wandel hier dus vooral gewoon rond en ga binnen in de modeboetiekjes die je aandacht trekken. De mooiste straatjes zijn Rue des Rosiers, Rue Vieille du Temple en de grootste winkelstraat, Rue de Francs-Bourgeois.

  1. L’Avenue de l’Opéra

Nog een indrukwekkende winkelstraat is L’Avenue de l’opéra. Deze typische boulevard in Haussmann-stijl is niet alleen gewoon mooi om door te wandelen, maar zal ook shoppers aanspreken. De avenue verbindt de Opéra Garnier met het Louvre en het is er dus altijd gezellig druk; Je vindt hier naast modewinkels ook (dure) patisseriezaken.

  1. Rue de Rivoli

De Rue de Rivoli ligt tegen Le Marais en verdient een speciale vermelding. Het is een van de leukste winkelstraten van Parijs. Je wandelt er naast de typische Parijse gebouwen langs de ene kant en de Jardin des Tuileries aan de andere kant. Hier vind je vooral winkelketens, maar ook originele boetiekjes en enkele gezellige restaurantjes en cafeetjes.

Rue de Rivoli heeft naam en faam gemaakt en er komen dan ook heel wat toeristen op af. Er zijn daarom verschillende souvenirwinkeltjes, maar dat hoort er nu eenmaal bij in een toeristische stad als Parijs.

STADSWANDELING: Is het winkelaanbod te groot en weet je maar niet waar te beginnen? Download dan zeker onze stadswandeling langs de winkelstraten en centra van Parijs. De wandeling brengt je langs luxe designerwinkels, grote warenhuizen, mooie galerijen en passages, hét shoppingcenter van Les Halles, de trendy winkels van de Marais enzoverder.

  1. De Parijse passages

Alvorens de grote winkelcentra opende, had je in het 19e-eeuwse Parijs de "passages". Het waren smalle, overdekte straten waar je enkel en alleen winkels in terugvond. Zo konden Parijzenaren rustig shoppen zonder zich zorgen te moeten maken over het regenachtige weer. Er waren veel modezaken gevestigd, maar ook winkels die zich helemaal toespitsten op een bepaalde specialiteit zoals postzegels, lampenkappen of tapijten.

Toen supermarkten en winkelcentra volop in opmars waren, raakten de passages jammer genoeg verwaarloosd. Vandaag zijn er niet zo heel veel meer van over, maar ze zijn nog steeds een bezoekje waard. Je vindt er vooral boetiekjes, boekenwinkels en cafeetjes. De meeste passages liggen in het tweede arrondissement. Onze favorieten zijn Passage Verdeau, Passage Jouffroy, de Galerie Colbert en de Galerie Vivienne.

  1. Rondneuzen op de rommelmarkten in Parijs

Zoek je speciale items? Dan kan je misschien eens gaan rondneuzen op de vlooienmarkten van Parijs. Ze worden in de hele stad georganiseerd, maar de bekendste is die van Saint-Ouen, net ten noorden van Montmartre. Je kan er bijzondere antiekspullen kopen. Je kan er terecht op zaterdag, zondag en maandag. De dichtstbijzijnde metrohalte is Porte de Clignancourt.

Maar ook in en rond de Eiffeltoren en langs de Seine (waar je ook tweedehandsboeken kan kopen!) vind je van die rommelmarkten. Een mooi Parijs antiekstuk is een leuk souvenir voor in je thuis.

  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 10 januari 2023 - riet verheyen

we hadden een zeer aangename vijfdaagse trip naar Parijs... goede voorbereiding helpt: wat?Waar?Wanneer doen we dit of dat... waarbij gids erg behulpzaam...bijna bij elk museum was een scherpe controle, wat we niet meteen verwacht hadden: het leek wel telkens een controle op een luchthaven...scanners, zakken legen,jassen uit, rugzak door scan, geen drank mee binnen...

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?