Parijs verkennen met de Hop on Hop off bussen: welke kiezen? Info & tickets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Parijs verkennen met de Hop on Hop off bussen: welke kiezen? Info & tickets

25 januari 2023 in Parijs1 reactie

Overzicht van de verschillende Hop-on Hop-off bussen in Parijs + waar tickets kopen?

De iconische hop on hop off bussen, je kent ze vast wel. Ook in Parijs zijn ze een vaste waarde. Ze zien er natuurlijk ontzettend toeristisch uit, maar ze zijn wel heel erg handig. Je hoeft de metro niet in, ziet extra veel van de stad en je wordt afgezet bij de ingang van de bekendste bezienswaardigheden.

In Parijs rijden er verschillende soorten hop-on hop-off bussen, zelfs boten die je de mooiste bezienswaardigheden in Parijs laat zien vanaf de Seine. Ontdek hier de verschillende routes + bestel je tickets op voorhand.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

 1. Waarom kiezen voor een hop on hop off bus in Parijs?

Parijs is een grote stad die kan uitpakken met tientallen beroemde bezienswaardigheden. Er valt dus heel wat te zien en te doen in de Franse hoofdstad. Je kan hier makkelijk twee weken verblijven en nog steeds niet alles gezien hebben. Plan je een citytrip naar Parijs en wil je je tijd efficiënt inzetten? Dan is de hop on hop off bus in Parijs een uitstekend idee.

De beroemde hop on hop off bussen leggen een route af die alle belangrijke bezienswaardigheden verbindt. Je hoeft dus geen metro te nemen of lange afstanden te voet af te leggen. Stap op bij een van de haltes van de hop on hop off bus en laat je rondvoeren door de stad. Je wordt afgezet vlak aan de beroemdste trekpleisters en onderweg kan je je de ogen uitkijken.

Bekijk het volledige aanbod hop-on hop-off bussen Parijs

 1. Hoe werkt een hop on hop off bus?

 • Een hop on hop off bus is een dubbeldekker waarvan de bovenste verdieping geen dak heeft.
 • De bus legt een traject af langs de bekendste bezienswaardigheden in Parijs.
 • Er zijn verschillende haltes waar je kan op- en afstappen. Het is dus een erg goede manier om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te reizen.
 • Onderweg krijg je uitleg over de stad Parijs en de bezienswaardigheden die je passeert. Dat gebeurt via een audiogids die in meerdere talen beschikbaar is.
 • De hop on hop off bussen zijn ook uitgerust met wifi.

Er zijn verschillende tickets voor de hop on hop off bussen in Parijs

Je kan een dagpas kopen of een pasje voor 2 of 3 dagen en daarmee kan je onbeperkt gebruik maken van de hop on hop off bussen. Je wacht gewoon even aan de halte tot er een bus komt en je kan opstappen met je pasje. Je stapt af waar je wil en kan daarna terug opstappen om een andere bezienswaardigheid te bezoeken. Erg handig! In Parijs zijn er twee grote bedrijven die hop on hop off bussen aanbieden: Tootbus en Big Bus.

 1. Tootbus

Tootbus biedt het grootste netwerk van hop on hop off bussen aan

 • De bussen rijden elke dag tussen 9u30 en 18u30.
 • Er vertrekt een bus om het kwartier.
 • Je kan een ticket kopen voor 1 dag, 2 dagen of 3 dagen. Daarmee kan je dus onbeperkt gebruik maken van de hop on hop off bus en zo vaak op- en afstappen als je maar wil.
 • In totaal zijn er 10 haltes. De route van de hop on hop off Tootbus in Parijs is als volgt: Haussmann – grands magasins, Opéra Garnier, Musée du Louvre, Notre-Dame, Musée d’Orsay, Concorde, Champs-Élysées, Trocadéro, Tour Eiffel en Pont Alexandre III. Alle bekende plekjes van Parijs dus!

TICKETS: Tickets voor de hop on hop off bus van Tootbus in Parijs boek je hier makkelijk online.

Hop-on Hop-off-bus + rondvaart Seine

Ook een leuke manier om aan sightseeing Parijs te doen is door een rondvaart op de Seine te maken. Je kan een ticket voor de hop on hop off bus kopen in Parijs gecombineerd met een rondvaart op de Seine. Je kan met je ticket dan ook één uurtje rondvaren op de Seine en al die beroemde bezienswaardigheden vanop het water bewonderen. Boek je combiticket hier.

 1. Big Bus

De andere grote busmaatschappij die een hop on hop off bustour aanbiedt, Big Bus

 • Deze bussen rijden dagelijks van 9u45 tot 19u10.
 • Om de 10 minuten vertrekt er een bus.
 • In totaal duurt het hele traject iets meer dan 2 uur.
 • Je kan kiezen uit een dagpas of een pas voor twee dagen.
 • Ook de hop on hop off bus van Big Bus heeft 10 haltes. Je stopt op deze plekken: Tour Eiffel, Champs de Mars, Opéra Garnier Louvre-Pyramide, Louvre-Pont des Arts, Notre Dame, Musée d’Orsay, Champs-Élysées, Grand Palais en Trocadéro. De route is heel gelijkaardig aan die van Tootbus.

TICKETS: Ook tickets voor de hop on hop off bus van Big Bus koop je gemakkelijk en snel online.

 1. Welke hop on hop off bus in Parijs is het beste?

Beide busmaatschappijen bieden erg gelijkaardige services aan. Ook de routes zijn zo goed als identiek. Welke je kiest, maakt dus eigenlijk niet veel uit. Wij kozen tijdens onze citytrip naar Parijs voor Tootbus en hadden een goed ervaring. Een voordeel van Tootbus is dat je een pasje voor drie dagen kan kopen, bij Big Bus is dat niet mogelijk.

 1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

 1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 10 oktober 2022 - Alexandra Hadermann

Toffe, uitgebreide reisgids. Veel extra informatie en leuke wandelroutes. Ben al verschillende keren naar Parijs geweest maar heb met de reisgids dingen ontdekt die ik nog niet gezien had. Bedankt!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?