Dit zijn dé 8 x leukste activiteiten, excursies en tours in Parijs

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Dit zijn dé 8 x leukste activiteiten, excursies en tours in Parijs

25 januari 2023 in Parijs0 reacties

Overzicht met de leukste excursies en tours in Parijs + waar tickets boeken?

In Parijs kan je je makkelijk weken vermaken en nog niet de helft van de bezienswaardigheden bezocht hebben. Parijs is een bruisende stad waar heel wat te zien, te doen en te beleven valt.

Er worden dan ook heel wat leuke activiteiten en tours georganiseerd die Parijs op originele manieren belichten. We geven je daarom een overzicht van onze favoriete activiteiten en tours in Parijs.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Maak een boottochtje op de Seine

Geen Parijs zonder de Seine. De mythische rivier die zich een weg door Parijs meandert, leent zich uitstekend voor een romantisch boottochtje. Het is een van de populairste activiteiten die je in Parijs kan doen. Vanop het water zie je de beroemdste bezienswaardigheden van de stad voorbij glijden. Een magische ervaring die je niet mag missen!

Er zijn verschillende boottochten over de Seine:

  1. Volg een kookworkshop in Parijs

Wie Frankrijk zegt, zegt ook stokbrood, gebakjes en pain au chocolat. Wil je leren hoe je die culinaire specialiteiten zelf kan maken? Doe dan de Behind the Scenes Bakery Tour.

Je brengt 2 uur achter de schermen van een echte Franse bakkerij in Parijs door en leert hoe je een perfect stokbrood bakt. Natuurlijk krijg je als ontbijt croissants en pain au chocolat. Een enthousiaste Franse topbakker verklapt je al zijn keukengeheimen. Boek hier je bakkersworkshop in Parijs online.

Of leer de enige echte Macarons maken

Het allerbekendste Franse dessert is natuurlijk de macaron. En ook die kan je in Parijs leren maken in een leuke kookles. En dat in de Galeries Lafayette. Je leert de kneepjes van het vak van een echte banketbakker en, als alles goed gaat, heb je op het einde 4 heerlijke macarons gemaakt. De kookles duurt anderhalf uur. Boek je kookles macarons maken makkelijk vooraf online.

  1. Kaas- en wijnproeverij in Parijs

Een absolute aanrader? Een wijnproeverij in Parijs. Leer wijn proeven en smaken identificeren met een professionele sommelier in Parijs. Je leert de unieke kenmerken van elke wijnregio in Frankrijk kennen en leert de verschillen onderscheiden. De wijnproeverijen worden georganiseerd vlakbij het Louvre. Boek je tickets voor een wijnproeverij in Parijs online.

Wil je niet alleen meer leren over wijn, maar ook over kazen?

Dan kan je de kaas- en wijntour in Parijs uitproberen. Je maakt een reis door Frankrijk en proeft enkele kenmerkende kazen én wijnen. Je leert heel wat bij en vertrekt met je buikje vol. Een win-win als je het ons vraagt. Boek je kaas- en wijnproeverij in Parijs online.

  1. Culinaire tour in Le Marais

Wil je de echte Franse keuken leren kennen, ga dan op de culinaire tour door Le Marais. Deze bijzondere wijk heeft een middeleeuws karakter en was ooit het hart van de Joodse gemeenschap in Parijs. Maar je eet er ook heel lekker.

Op het programma van deze drie uur durende tour: het lekkerste stokbrood van Parijs, fantastische macarons, wijnen, likeuren en Franse charcuterie en kazen. Boek je culinaire tour hier.

  1. Voorstellingen in Parijs

Voorstelling bijwonen in de Moulin Rouge

Je kan niet naar Parijs zonder een bezoekje te brengen aan de Moulin Rouge. Het gebouw ziet er langs buiten speciaal uit, maar het echte spektakel gebeurt natuurlijk binnen. Ga naar het wereldberoemde cabaret Moulin Rouge en laat je vervoeren door de show vol glitters en veren. Met een glas bruisende champagne in de hand, zoals dat hoort in de Moulin Rouge. Reserveer via deze link je ticket voor een show in de Moulin Rouge, zo ben je zeker van je plekje.

EXTRA TIP: Je kan je voorstelling in de Moulin Rouge ook combineren met een boottochtje op de Seine. Die combitickets Moulin Rouge en boottocht op de Seine reserveer je online.

Voorstelling in de Opéra Garnier

Een van de beroemdste operagebouwen ter wereld is de Opéra Garnier. Het interieur is rijkelijk versierd en er worden nog steeds voorstellingen georganiseerd. Vooral ballet- en operavoorstellingen staan op de agenda. Controleer zeker wat er op het programma staat tijdens je bezoek aan Parijs, want een opvoering in de Opéra Garnier is een aanrader. Info op de website.

  1. Paris by night

Parijs is de stad van het licht. Na zonsondergang worden alle bekende bouwwerken op een mooie manier verlicht. We raden je daarom zeker aan om de stad ook ’s avonds laat te verkennen. En dat kan op verschillende manieren.

Maak bijvoorbeeld een avondwandeling met een gids. Hij of zij brengt je bij bekende gebouwen en vertelt je onderweg mysterieuze verhalen over Parijs. Je leert over historische moorden, misdaden en vreemde legendes die zich in Parijs hebben afgespeeld. Het is een originele manier om Parijs beter te leren kennen. Boek je avondwandeling door Parijs hier.

Fietstour door Parijs

Wil je de bekendste bezienswaardigheden mooi verlicht zien? Dan raden we je deze fietstour van drie uur aan. Je fietst onder begeleiding van een gids langs de beroemdste bouwwerken in de hoofdstad en krijgt een leuke uitleg onderweg. Boek je fietstour hier.

Busrit door Parijs

Is fietsen je ding niet? Dan kan je ook een busrit met open dak maken door de mooie verlichte Parijse straten. Tickets voor een busrit by night door Parijs boek je makkelijk online.

  1. Bezoek de populairste bezienswaardigheden met een gids

Parijs barst van de kunst- en geschiedenismusea en imposante monumenten. Je kan die in je eentje bezoeken, maar met een gids leer je veel meer over alles wat je ziet. We raden kunstliefhebbers daarom aan om grote musea zoals het Louvre, het Musée d’Orsay en het Musée du Quai Branly met een gids te bezoeken.

Tickets voor een gegidst bezoek aan de kunstmusea reserveer je beter vooraf. Een bijkomend voordeel is dat je niet in de wachtrij hoeft te staan en de gids gewoon naar binnen mag volgen. En dat bespaart je heel wat tijd!

Boek je tickets voor een rondleiding met gids in Parijs online:

  1. Daguitstappen vanuit Parijs

Ook in de buurt van Parijs valt heel wat te beleven

Je kan verschillende activiteiten en tours vanuit Parijs reserveren die je mooie plekken in de buurt van de Franse hoofdstad leren kennen. We hebben een uitgebreid artikel over de leukste daguitstappen vanuit Parijs geschreven.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een tripje naar Giverny, de stad van Monet? Of maak een tour naar de kastelen van de Loirestreek. Of misschien is de excursie naar de Mont-Saint-Michel iets voor jou? Mogelijkheden genoeg voor een leuke excursie vanuit Parijs!

  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?