Wat is de beste periode om Parijs te bezoeken: info en tips voor je stedentrip Parijs

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Wat is de beste periode om Parijs te bezoeken: info en tips voor je stedentrip Parijs

25 januari 2023 in Parijs0 reacties

Wanneer kan je het beste Parijs bezoeken?

Parijs: de stad van de liefde, de stad van het licht en een van de beroemdste steden ter wereld. Er valt heel wat te zien en te beleven, maar wanneer zak je nu het beste af naar Parijs om al dat moois te bewonderen? We zochten uit wat de beste periode is om Parijs te bezoeken.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Reizen naar Parijs in de zomer

Het voordeel van reizen naar Parijs in de zomer is natuurlijk het mooie weer en de aangename temperaturen. Met een beetje geluk ontdek je Parijs onder een stralende zon en kan je van de vele leuke terrasjes genieten. Een zomerse picknick in Parijs? Klinkt als muziek in de oren!

Maar reizen naar Parijs in de zomer heeft ook zijn nadelen. Je kan bijvoorbeeld te maken krijgen met een hittegolf. Dat betekent ook broeierige metro’s en wandelen door de stad kan minder aangenaam zijn. Een voordeel is dat hotels in augustus het goedkoopst zijn in Parijs (boek alvast je hotel in Parijs)! De Franse hoofdstad trekt dan namelijk veel minder bezoekers dan de zuidelijke delen van Frankrijk.

TIP: Op stedentrip in Parijs en wil je graag zo weinig mogelijk aanschuiven bij de topbezienswaardigheden? Kies dan voor een Stadskaart Parijs. Hiermee geniet je van toegang tot de Eiffeltoren, het Louvre en een rondvaart op de Seine.
  1. Reizen naar Parijs in de winter

Parijs in de winter betekent veel regen, wind en wolken, maar misschien ook een laagje sneeuw. En dat zou je bezoekje aan Parijs natuurlijk extra bijzonder maken. Het weer zal dan waarschijnlijk tegenzitten, de magie van de kerstperiode maakt dat meer dan goed. De stad van de liefde wordt dan aangekleed met duizenden kerstlichtjes en ziet er fantastisch uit.

Reizen in de kerstperiode is natuurlijk wel duur, maar in december of januari zijn de prijzen van hotels gemiddeld en buiten de kerstperiode zijn er minder andere toeristen.

  1. Reizen naar Parijs in de herfst

Parijs is een romantische stad en dat komt misschien wel het beste tot zijn recht tijdens de herfst. De oranjegekleurde bomen, en ja, zelfs miezerige regen, geven Parijs een speciaal je-ne-sais-quoi. Maar een stad verkennen in de regen is natuurlijk minder aangenaam dan onder een helderblauwe hemel. De herfst is daarom niet de beste reisperiode voor Parijs.

Ben je in Parijs op een regenachtige dag? Dan valt er natuurlijk wel genoeg binnen te doen. De Franse hoofdstad is rijk aan musea zoals het Louvre, het Musée d’Orsay en het Musée du Quai Branley die waarschijnlijk sowieso op je lijstje staan. Zijn musea niet echt jouw ding? Dan kan je ook altijd een namiddagje shoppen in de Galeries Lafayette en Le Bon Marché.

REISGIDS: Wil je graag nog meer zien van Parijs? Download dan zeker onze reisgids Parijs inclusief stadswandelingen.

  1. Reizen naar Parijs in de lente

De lente is het hoogseizoen om Parijs te bezoeken. In mei en juni is het weer waarschijnlijk goed en Parijs is dan een populaire bestemming voor een korte citytrip. Dat geldt ook voor september. Het grote nadeel van reizen in die periode is dat hotels duurder zijn dan tijdens de rest van het jaar. Er zullen meer toeristen zijn en dat betekent wachtrijen en volle restaurants.

  1. Besluit: wat is de beste reistijd voor Parijs?

Parijs is dus eigenlijk het hele jaar door een leuke bestemming. Het is misschien wel de enige stad die ook in de regen een speciaal charme heeft. Wat ons betreft zijn de maanden mei, juni en september toch de beste reistijd voor Parijs. Het zijn ook de drukste maanden, maar daar is natuurlijk een reden voor. Het zal waarschijnlijk niet al te veel regenen en de temperaturen zijn aangenaam.

Het nadeel: veel volk, duurdere hotels en hier en daar lange wachtrijen. Wil je de druktes vermijden, maar toch nog enkele zonnestraaltjes meepikken? Dan kan je ook hopen op goed weer in april en oktober.

GOUDEN TIP: Wil je graag zoveel mogelijk wachtrijen vermijden bij je bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden in Parijs? Dan raden we aan om je tickets voor populaire bezienswaardigheden op voorhand online te reserveren. Met je ticket kan je de wachtrij gewoon overslaan en meteen naar binnen gaan. Bekijk het volledige aanbod tickets voor Parijs.

  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?