Ballonvaart boven Parijs met Ballon Generali: alle info en tickets voor deze unieke ervaring

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Ballonvaart boven Parijs met Ballon Generali: alle info en tickets voor deze unieke ervaring

25 januari 2023 in Parijs0 reacties

Praktische info voor je ballonvaart boven Parijs + tickets kopen

Krijg je maar niet genoeg van die mooie uitzichten op de stad? Maak dan eens een ritje maken op de Ballon Generali. Een onvergetelijke ervaring tijdens je stedentrip in Parijs.

Ontdek hier alle info en tickets voor je ballonvaart boven Parijs.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Ballon de Paris Generali

Ballon de Paris Generali bestaat al sinds 1999 en bevindt zich in het Parc André-Citroën in het 15de arrondissement van Parijs. Het is een van de hoogst gelegen plekken van de stad. Ballon de Paris Generali is door de jaren heen een monument op zich geworden. De ballon is met zijn 32 meter hoogte de grootste heliumballon ter wereld.

Het is bovendien niet alleen een toeristische attractie maar ook een wetenschappelijke. Sinds 2008 meet het namelijk ook de luchtkwaliteit van de Franse hoofdstad. Daarbij kan de luchtballon ook van kleur veranderen. Wanneer de ballon groen kleurt, wilt dat zeggen dat de luchtkwaliteit in Parijs goed is. Bij slechte luchtkwaliteit zal de ballon rood kleuren.

TIP: Wil je graag zoveel mogelijk bezichtigen in Parijs en je stedentrip afsluiten met een prachtig zicht over de stad? Overweeg dan eens de Paris Stadskaart. Hiermee heb je toegang tot meer dan 80 attracties en tours waaronder de Ballon de Paris Generali.

  1. Geniet van het mooiste uitzicht over Parijs vanuit een luchtballon

Ballon de Paris Generali is een kabelballon die je tot 150 meter boven de mooiste bezienswaardigheden van Parijs brengt. Je geniet tijdens je prachtige ballonvaart van de mooiste uitzichten over de Franse hoofdstad. Je hebt onder meer adembenemend zicht over de Eiffeltoren, de Seine, Montmartre met de Sacré-Coeur en de Arc de Triomphe.

Deze bijzondere activiteit wordt vaak over het hoofd gezien bij de massa toeristen maar toch is een ritje boven Parijs met deze luchtballon de moeite waard. Het is een unieke belevenis tijdens je stedentrip Parijs.

Klik hier om je tickets te reserveren

  1. Waar tickets kopen voor de luchtballon?

  1. Openingsuren van de Ballon de Paris

  • Ballon de Paris is dagelijks geopend (tenzij het weer het niet toelaat) vanaf 9u tot 30 minuten voordat Parc André-Citroën sluit.
  • In de zomer vindt de laatste vlucht van de ballon rond 20u50 plaats.
  • Het is handig om van tevoren even op de website te kijken of de ballon omhoog gaat of gesloten is i.v.m. weersomstandigheden.
  1. Hoe bereik je de Ballon de Paris Generali?

  • Adres luchtballon Parijs: Parc André Citroën 75015 Parijs.
  • Je kan de metro nemen van station Javel-André Citroën (lijn 10) dat op 10 minuten wandelen ligt van de luchtballon.
  • Of neem de bus naar de halte Parc André-Citroën (lijn 88).
  • Kom je liever met de wagen? Dan kan je altijd in de buurt parkeren in Parking Indigo Citroën Cevennes.

Kaartje van de Ballon de Paris Generali op de kaart

  1. Praktische info voor je ritje met de luchtballon

  • De ballon vliegt meerdere keren per dag de lucht in.
  • Het beste tijdstip om de ballonvaart te maken is ’s ochtends wanneer het nog vrij rustig is.
  • De vlucht duurt ongeveer 10 minuten lang en brengt je naar een hoogte van 150 meter boven de grond.
  • Tijdens je ballonvaart geniet je van een panoramisch uitzicht over de historische monumenten, prachtige boulevards en de Haussmann-architectuur die zo typerend is voor de romantische lichtstad.
  • Er kunnen in totaal 30 passagiers aan boord.
  • Wanneer je in de lucht bent, kan het best winderig zijn. Neem dus voor alle zekerheid ook een pull of vestje mee.
  • Bij slecht weer kan de ballon zonder waarschuwing worden gesloten. Je raadpleegt dus best even de website of neem contact op met de organisatie.
  • Meer info op de website.
  1. Filmpje: Sfeerbeelden van een ritje met de Ballon Generali

Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten van je luchtballonvaart boven Parijs? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf van het beste zicht op Parijs wil genieten, zal je natuurlijk moeten afreizen naar Parijs.

  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?