5 x waar gaan wandelen in en rond Innsbruck met het gezin?

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 x waar gaan wandelen in en rond Innsbruck met het gezin?

28 mei 2021 in Oostenrijk0 reacties

In het Oostenrijkse Innsbruck geniet je zowel van een levendige stedentrip als van adembenemende berguitzichten.

Als hoofdstad van het bruisende Tirol, biedt het veelzijdige Innsbruck het beste van twee werelden. Het wonderschone middeleeuwse stadscentrum aan de rivier de Inn wordt omringd door het prachtige bergmassief.

Inhoud artikel

Paradijs voor wandelaars

Innsbruck is een waar paradijs voor actieve vakantiegangers en wandelaars. De stad barst namelijk van de prachtige wandelroutes en spannende buitenactiviteiten. In en rond Innsbruck combineer je sightseeing, cultuur en culinaire hoogstandjes gemakkelijk met een intense natuurbeleving.

De hoofdstad van de Alpen biedt een verscheidenheid aan mooie wandelingen: Van gezinsvriendelijk met kinderen tot echte alpiene uitdagingen! Wij zetten de mooiste wandelroutes op een rijtje.

De Nordkette Almenweg (Arzler Alm - Hungerburg)

De alpenweiden van Innsbruck, niet ver boven de stad en aan de voet van de Nordkette, zijn een populaire wandellocatie voor het hele gezin. Deze gemakkelijke wandeling biedt gemakkelijke paden zodat je tegelijkertijd kunt genieten het landschap en de moderne huttenarchitectuur op de herbouwde Umbrüggler Alm.

  • Naar het bergkruis op de Hafelekar wandel je binnen 20 minuten.
  • Om van Hungerburg naar de Arzler Arm te wandelen neemt circa 45 minuten in beslag.

Rondwandeling Stöttlalm op het Mieminger Plateau

In het zonnige Mieminger Plateau vind je gemoedelijke wandelroutes waar je het ultieme zomergevoel ervaart. Deze gemakkelijke rondwandeling in het Tiroolse Wettersteingebergte en de Miemingerketen loopt van Obermieming naar de Stöttlalm en bewandel je in circa anderhalf uur.

Het fantastische panorama over het Mieminger Plateau en het hele Oberinntal tot aan Innsbruck maakt deze rondwandeling tot een ware belevenis. Het vertrekpunt is de parkeerplaats Lehnbach bij Obermiemng. Van daaruit loop je in de richting van Hotel Schwarz naar de Wildermieming en via de Rochuskapel naar de Stöttlalm. Terug in Obermieming loop je dan een rondje over de golfbaan.

Stadsroute door Innsbruck met een vleugje berg-flair

Sightseeing en berg flair in één tour? Dit is gemakkelijk mogelijk vanuit Innsbruck. Tijdens deze stadstour met een vleugje berg-flair ontdek je de belangrijkste hoogtepunten van Innsbruck terwijl je geniet van de frisse Alpengeur.

  • Vanaf het centraal station wandel je naar Landhausplatz met de direct naastgelegen Triumphbogen.
  • Volg de Maria-Theresienstraße tot aan de Goldenes Dachl.
  • Vanaf hier loop je langs de Hofburg naar de Hofgarten en met de Hungerburgbahn ga je omhoog naar de Nordkette.
  • Vervolgens wandel je vanaf het Congresstation langs de Inn naar de sfeervolle Marktplatz.
  • Tot slot keer je terug naar het centraal station.

Magische panorama's in de Nordkettenbahn

Een activiteit in Innsbruck die nooit zal tegenvallen is een ritje met de Nordkettenbahn. De Hafelekarbahn breng je naar de Hafelekar op een hoogte van 2.256 meter, waar je bij mooi weer kunt genieten van het uitzicht tot ver in het Karwendelgebergte.

De kleurrijke steegjes van Innsbruck, de drukte van de stad - dit alles ligt slechts een half uur van elkaar verwijderd. Eenmaal boven kun je naar het topkruis van de Hafelekarspitze lopen en word je beloond met een uniek 360-graden panoramisch uitzicht over de Tiroolse hoofdstad.

Op zoek naar verkoeling rondom Innsbruck

Op zoek naar wat verkoeling tijdens de warme zomerdagen? Rondom Innsbruck bieden de prachtige meren uitkomst. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik aan de voet van de Wilder Kaiser of plons in de Achensee - tussen de bergen liggen talrijke meren die uitnodigen om te zwemmen, uit te rusten of zelfs te vissen.

De waterkwaliteit is vergelijkbaar met die van drinkwater, de temperaturen variëren van sprankelend koel tot uitgesproken warm.

  • De Schwarzsee in Kitzbühel, bijvoorbeeld, heeft in de zomermaanden een temperatuur van 27 graden.
  • De Natterersee, daarentegen, warmt op tot zo'n 22 à 25 graden. Wat alle meren rondom Innsbruck gemeen hebben, is het spectaculaire panorama waarmee ze zijn geregend: ruige berghellingen, diepgroene bossen en weiden tegen een helderblauwe hemel vormen een prachtig plaatje.

Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?