Waar overnachten in de Oostenrijk? 20 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Blokhutten + B&B's & hotels

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in de Oostenrijk? 20 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Blokhutten + B&B's & hotels

20 februari 2023 in Oostenrijk0 reacties

Tijdens je vakantie in Oostenrijk heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Oostenrijk!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Baumhaus Lodge Schrems

Word wakker tussen de bomen in het moderne Baumhaus Lodge, in Schrems! Alle suites zijn voorzien van een gemeubileerd balkon of terras wat ideaal is om te genieten van de omgeving. Daarnaast is de boomhut ingericht met ookg voor detail, er is een zithoek, eethoek, uitgeruste keuken en eigen badkamer aanwezig. De omgeving rond de boomhut is perfect voor liefhebbers van wandelen en fietsen. De boomhut ligt ook op wandelafstand van een natuurpark met een onderwaterdierentuin. Meer info en boeken.

  1. Natürlich Hotel

Vlak naast het skigebied van Fiss, ligt het Natürlich Hotel. Dit hotel met een zowel moderne als ook traditionele stijl geeft je zonder enige twijfel het gewenste vakantiegevoel. Kwalitatief hoogwaardige materialen en veel hout zorgen voor een fijne, aangename uitstraling in het hotel. Daarnaast bieden ze ruime kamers met balkon die uitkijken op de bergen en zijn voorzien van alle nodige faciliteiten. Na een dagje hevig stappen, graag even ontspannen in de Spa? Je kan kiezen uit twee sauna's, een stoombad, een infraroodcabine en een Kneipp-bad. Of je kan lekker op het dakterras genieten van de zon. Meer info en boeken.

  1. Almdorf Seinerzeit

Het schilderachtige Almdorf Seinerzeit bevindt zich in de Nockberge in Karinthië en beschikt over traditionele cottages in alpine stijl op 1.400 meter hoogte. De accommodatie werd in 2014 gerenoveerd en biedt twee mooie vijvers en een badhuis met 2 sauna's en een panoramisch uitzicht op de bergen. Alle cottages hebben een eigen balkon, een terras en een historische houtkachel voor de gezelligheid.

Het rustieke restaurant met terras biedt traditioneel Karinthische specialiteiten en een breed scala aan exclusieve wijnen. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Bach

Dit knusse natuurhuisje in Bach geeft je onmiddellijk het gevoel van thuiskomen. Je wordt omringd door de schoonheid van de natuur en je hebt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het natuurhuisje is elegant en modern ingericht en is volledig uitgerust. 'S avonds kan je ontspannen aan de open haard en volledig tot rust komen. Meer info en boeken.

  1. B&B - Das Franzl

Bed & Breakfast Das Franzl is in 2015 geopend en ligt op 800 meter van de oever van de Wolfgangsee. Elke verdieping heeft zijn eigen thema en alle kamers en appartementen zijn liefdevol, fantasievol ingericht met vintage meubels en ongebruikelijke decoratieve verrassingen. De alpaca's en minipony's zijn een echt hoogtepunt voor jong en oud, ze zorgen altijd voor een goed humeur en heel bijzondere vakantiefoto's! Ook het nabije wandelpad leidt naar de prachtige Berau-baai aan de Wolfgangsee.

Graag de omgeving ontdekken op een bijzondere onvergetelijke manier? Huur een Vespa bij het hotel. Meer info en boeken.

  1. Landal Resort Maria Alm

Landal Resort Maria Alm is gelegen aan de rand van Maria Alm in Salzburgerland. De chalets zijn smaakvol en knus ingericht en voorzien gezellige woonkamer met open haard, ruime slaapkamers en een balkon vanwaar je uitzicht hebt op de prachtige omgeving.

Vervelen zal je hier zeker niet. Het vakantiepark beschikt over een fitnesscentrum, een beautysalon, een zwembad en een speelclub voor de kleinsten. In de omgeving kan je uitstekend skiën. De accommodatie biedt skiverhuur aan en directe toegang tot de skipistes. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Arnoldstein

Dit modern ingerichte vakantiehuisje in Arnoldstein bevindt zich in een klein, rustig dorp nabij de skilift. Deze lift brengt je van 650 meter naar 1550 meter, alwaar je een prachtig uitzicht hebt op de twee landen Italië en Slovenië. Vanaf daar starten vele wandelingen in de omgeving.

Het vakantiehuisje heeft een gezellig balkon en een zwembad. Ideaal voor een frisse duik vooraleer je aan de dag begint. Meer info en boeken.

  1. Mount74 Hotel

Midden in het centrum van Zürs am Arlberg ligt het Mount74 Hotel. De gezellig ingerichte chalet, gelegen op 1750m, direct aan de skipiste, biedt vier exclusieve, individueel ingerichte kamers met uitzicht op de bergen.

Na een heerlijke nachtrust geniet je van een heerlijk ontbijtje met uitzicht op de omgeving. Zürs am Arlberg is het paradijs voor wie houdt van langlaufen, skiën en snowboarden. Na een dagje skiën kan je tot rust komen in de barrelsauna met panoramische ramen die zicht bieden op het berglandschap. Meer info en boeken.

  1. Life Camp

Het hostel Life Camp in Hinterstoder biedt eenvoudige maar moderne accommodatie aan en heeft alles wat je maar kan wensen. Dit verblijf is voor zowel jong als oud en beschikt over tal van activiteiten. Je kan ook gratis fietsen benuttigen om de omgeving te verkennen en de accommodatie ligt op 10 km van de 2000-lift en de Schullift. 'S avonds kan je dan heerlijk relaxen bij het kampvuur of gebruik maken van de grillhut. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Ebene reichenau

Midden in het biosfeerreservaat Nockberge, vind je dit gezellige, alleenstaande natuurhuisje. Deze prachtige alpenhut ligt op 1500 meter boven de zeespiegel en heeft een groot terras, een gezellig balkon, een barbecue voor warme zomerdagen en een tegelkachel voor tijdens de koude winterdagen! De thermen Römerbad en St. Kathrein liggen op 15 minuten rijden met de auto in Bad Kleinkirchheim. Meer info en boeken.

  1. Baumhotel Styrassic Park

Baumhotel Styrassic Park ligt in Bernreith en biedt eenvoudige comfortkamers. Alle kamers zijn voorzien van alles wat je maar kan wensen tijdens je verblijf. Wanneer je verblijft in dit hotel, heb je toegang tot het Styrassic Park.

Daarnaast kan je tafeltennissen in het hotel en gratis gebruikmaken van de fietsen. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Längenfeld

Dit elegante natuurhuisje is gelegen in Längenfeld (regio Tirol) en biedt accommodatie voor 6 personen. De ideale verblijfplaats voor een gezin met kinderen of een vriendengroep. Het vakantiehuisje is smaakvol ingericht en biedt een comfortabele woonkeuken die van alle gemakken voorzien is. Vanop je balkon kan je uitkijken over de omgeving en genieten van de zon met een lekker glaasje wijn in de hand. Verder heeft het huisje een centrale locatie, naast het centrum van het langlaufparadijs. In de omgeving kan je ook prachtige wandelingen maken. Meer info en boeken.

  1. Schafberg Apartments

Schafberg Apartments ligt aan de voet van de Schafberg in de regio Salzkammergut, op 4 minuten lopen van de Wolfgangsee en op 10 minuten van het dorpscentrum. De kamers van het appartement zijn ruim en volledig uitgerust. Het gebied is ideaal voor buitenactiviteiten zoals wandelen, watersporten en fietsen. In de winter stopt de skibus naar Postalm en Dachstein West op 1 minuut lopen van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in St Lorenzen

Het natuurhuisje in regio Steiermark is een alleenstaande blokhut. De blokhut is voorzien van twee ruime slaapkamers, een gezellige open haard, een privéterras en een eigen barbecue. Je wordt omringd door de natuur en kan genieten van alle rust. Meer info en boeken.

  1. 25hours Hotel

25hours Hotel beim MuseumsQuartier is een viersterrenhotel dat onlangs gerenoveerd is. Het biedt een unieke hotelervaring in het levendige 7e district van Wenen, omgeven door vele musea. Elke stijlvolle kamer is uniek ingericht met vintage en moderne meubels, gecombineerd met circuselementen. Drankjes worden geserveerd bij de bar op het dak, waar je een panoramisch uitzicht hebt over de stad. Avondje dineren in het hotel? Geniet van de moderne Italiaanse gerechten in het restaurant. Meer info en boeken.

  1. Landal Katschberg

Landal Katschberg is gelegen op 1.650 meter hoogte, op de grens van Karinthië en het Salzburgerland. Het vakantiepark biedt modern ingerichte appartementen en vrijstaande chalets. Tijdens je verblijf zal je je hier geen moment vervelen. Het park biedt een zwembad, welnesscentrum en is gelegen het is bovendien gelegen aan de Hohen Tauern waar je heerlijk kan wandelen langs de eindeloze bergroutes.

Verder ligt het vakantiepark direct aan de skipistes van het skigebied Katschberg-Aineck waar je tijdens skivakantie behalve skiën ook een ritje met de koets of een winterwandelingen kan maken. Meer info en boeken.

  1. Aqua Dome Hotel & Tirol Therme Längenfeld

Het luxe superior 4-sterrenhotel Aqua Dome Hotel & Tirol Therme Längenfeld biedt een prachtig uitzicht op de Ötztaler Alpen, ruime en elegante kamers. Het hotel heeft de enige thermische bron in het westen van Oostenrijk. De spectaculaire architectuur van het Aqua Dome Hotel vormt een harmonieus geheel met de natuurlijke omgeving en als gast heb je gratis toegang tot het enorme wellnesscentrum van het hotel.

Het buiten gelegen wellnesscentrum, de grote ligweide, de sauna's, de schoonheidsbehandelingen, het fitnesscentrum en het waterparadijs Aplen Arche Noah, zowel voor kinderen als volwassenen, bieden meer dan genoeg mogelijkheden om te baden en tot rust te komen. Meer info en boeken.

  1. Hotel Imperial - A Luxury Collection Hotel

Mag het al eens wat luxueuzer zijn? Dan raden we je het luxe, gerenommeerde 5-sterrenhotel Imperial aan! Het hotel ligt direct aan de Ringstraße in het centrum van Wenen en neemt je terug mee naar de tijd van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk.

De exclusieve kamers en suites van Hotel Imperial - A Luxury Collection Hotel zijn ingericht met kostbaar antiek, zijden behang en historische details en de suites zijn inclusief een persoonlijke butlerservice. Of je kan dineren in het bekroonde gastronomische restaurant Opus of genieten van een klassieke Weense koffie en gebak, waaronder de beroemde Imperialtorte (cake), in Café Imperial. En het 1873 Hallensalon schenkt een breed scala aan cocktails en andere dranken, en verzorgt live pianomuziek. Heerlijke vakantie! Meer info en boeken.

Klein weetje: Het hotel werd in 1873 geopend door keizer Frans Jozef, als Palais Württemberg.
  1. Lakeside Petzen Glamping

Lakeside Petzen Glamping is gelegen in Unterlibitsch, middenin de natuur aan een prachtig meer. De glamping beschikt over moderne units voorzien van alle luxe en comfort. Je kan er kiezen om te overnachten in luxe mobile homes, boomhutten of safaritenten.

Na een dagje skiën of fietsen in de omgeving, kan je uitrusten in de sauna of lekker dineren in het aangename restaurant. Verder biedt het hotel ook nog een kinderspeelplaats, een bar, een terras met uitzicht op het meer en een privéstrand. 's Avonds kan je nog gezellig samen genieten van een heerlijk drankje aan het gezellige kampvuur. Meer info en boeken.

  1. Iglu-Dorf Kühtai

Heb je altijd al eens willen overnachten in een iglo? Je hoeft daarvoor niet helemaal tot het prachtige Ijsland, maar ook hier in Oostenrijk heb je zo'n bijzondere verblijfplaats. Het iglodorp Kühtai ligt op maar liefst 2.000 meter boven zeeniveau direct aan het begin van de piste. De kamers hebben elk hun unieke charme en een gedeelde badkamer. Er wordt elke dag een ontbijtbuffet voorzien en de accommodatie beschikt ook over een sauna. In en rondom Kühtai kan je diverse activiteiten ondernemen, waaronder uiteraard het skiën. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?