10 x mooiste vakantieparken in Salzburgerland: welk park kiezen? Alle info + boeken

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste vakantieparken in Salzburgerland: welk park kiezen? Alle info + boeken

17 februari 2023 in Oostenrijk0 reacties

Op vakantie in Salzburgerland? Ontdek hier de 10 mooiste vakantieparken in Salzburgerland

Vertrek je binnenkort op vakantie naar Salzburgerland in het noorden van Oostenrijk? Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats voor het hele gezin? Er zijn heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 10 leukste en mooiste vakantieparken in Salzburgerland.

Inhoud artikel

  1. Landal Resort Maria Alm

Landal Resort Maria Alm is gelegen aan de rand van Maria Alm in Salzburgerland. De chalets zijn smaakvol en knus ingericht en voorzien gezellige woonkamer met open haard, ruime slaapkamers en een balkon vanwaar je uitzicht hebt op de prachtige omgeving.

Vervelen zal je hier zeker niet. Het vakantiepark beschikt over een fitnesscentrum, een beautysalon, een zwembad en een speelclub voor de kleinsten. In de omgeving kan je uitstekend skiën. De accommodatie biedt skiverhuur aan en directe toegang tot de skipistes. Meer info en boeken.

  1. Nationalpark Chalets Neukirchen

Nationalpark Chalets Neukirchen is een dorpje met vrijstaande chalets, gelegen in Neukirchen am Großvenediger. Je kan de gezellig ingerichte chalets huren voor een onbezorgde vakantie met het hele gezin. Vanaf je terras geniet je van een fantastisch uitzicht op de Großvenediger, de hoofdberg van de Venedigergruppe. De chalets zijn voorzien van alle luxe en comfort.

Verder biedt de accommodatie ook een seizoensgebonden buitenzwembad, een fitnesscentrum, een sfeervol restaurant, een bar en directe toegang tot de skipistes. Je kan ook gratis gebruikmaken de privéparkeergelegenheid. Meer info en boeken.

  1. Alpenparks Appartementen en Ferienresort Rehrenberg

Het Alpenparks Appartementen en Ferienresort Rehrenberg is rustig gelegen en biedt volledig uitgeruste appartementen met een mooie woonkeuken en een woonkamer met open haard waar je kan genieten van een warme chocomelk. Daarnaast beschikken alle appartementen ook over een balkon of terrasje vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de omgeving.

In de buurt van de appartementen kan je prachtige wandelingen maken. Heb je liever zin om te gaan skiën? Op wandelafstand van de accommodatie vind je de skilift die je in enkele minuten naar het hart van het skigebied van Zell am See brengt. Meer info en boeken.

  1. Ferienpark Schöneben

Ferienpark Schöneben bevindt zich in het knusse bergdorp Wald im Pinzgau. Dit familiepark biedt zowel chalets als volledig ingerichte appartementen voorzien van een woonkamer met flatscreen-tv, een volledig uitgeruste keuken en een eigen badkamer met een douche. Geniet 's avonds van de zonsondergang op je terras met een glaasje wijn en wat hapjes.

Tijdens je verblijf heb je gratis toegang tot het naastgelegen Kristall(zwem)bad en met de skibus sta je binnen de 15 minuten bij één van de twee naastgelegen skigebieden. Zowel de Zillertal Arena als de Wildkogel Arena hebben skipistes voor de beginnende én gevorderde wintersporter. Ook in de zomerperiode zijn er talloze activiteiten zoals kanoën die je in de omgeving kan ondernemen. Meer info en boeken.

  1. Dormio Resort Obertraun

In een idyllische omgeving, aan de betoverende Hallstättersee ligt het Dormio Resort Obertraun. Het resort beschikt over luxe chalets voorzien van alle moderne faciliteiten. Na een heerlijke nachtrust kan je een duik nemen in het binnenzwembad of even lekker ontspannen in het wellnessgedeelte. Ook kinderen zullen zich hier prima vermaken op de speeltoestellen en in de kinderanimatieruimte.

Heb je geen zin om zelf achter het fornuis te staan? Schuif dan gerust je voeten onder tafel in het restaurant van Resort Obertraun en laat je verwennen. Voor een kleine snack of andere boodschappen kan je terecht in de minimarkt. Meer info en boeken.

  1. Feriendorf Holzlebn

Feriendorf Holzlebn ligt in het hart van het oorspronkelijke landschap van het Grossarltal in Salzburg. Het vakantiedorpje beschikt over volledig ingerichte chalets met houten meubels, een ruime woonkamer met open haard en een eigen sauna, evenals appartementen met een keuken, woonkamer en kabel-tv. Sommige appartementen hebben ook een eigen balkon vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt.

Het park wordt omringd door bossen en weilanden met hier en daar klaterende beekjes. Een ideale uitvalbasis voor mooie wandelingen. Na een stevige wandeling kan je ontspannen in het welnesscentrum met hot tub en massagebehandelingen. Verder vind je op het complex ook een speeltuin en een kinderboerderij. Meer info en boeken.

  1. Alpenchalets Flachauer Gutshof

De Alpenchalets Flachauer Gutshof vormen samen een knus dorpje naast het bruisende centrum van Flachau. De luxe chalets zijn voorzien van traditionele Oostenrijkse stijl en een eigen sauna. Vanaf je balkon geniet je ook van een prachtig zicht op de hoge bergtoppen in de omgeving.

Tijdens je verblijf kan je een speciale zomerkaart ter plaatse bijboeken waarmee je enkele voordelen hebt als een gratis rit met de gondel en een gegidste wandeling. Je hebt hier een geweldige uitvalsbasis voor een ontspannende, actieve vakantie in de bergen. De gastvrije familie staat ook altijd klaar om je enkele tips te geven om de omgeving te verkennen. Meer info en boeken.

  1. Sonnberg Ferienanlage

Sonnberg Ferienanlage ligt op een rustige locatie, te midden van een groot park in Reitdorf. Je verblijft in het skigebied Salzburger Sportwelt, nabij het levendige dorpje Flachau. De accommodatie biedt chalet-appartementen met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Er is ook een speelzaal en kinderbioscoop aanwezig zodat kinderen zich geen moment hoeven te vervelen.

Wie toe is aan ontspanning kan terecht in de gemeenschappelijke welnessruimte met sauna en stoombad. Bij de receptie kan je de Salzburgerland Card aankopen, waarmee je diverse kortingen en voordelen hebt zoals toegang tot openbare zwembaden, meren en lokale kabelbanen. Meer info en boeken.

  1. Alpendorf Dachstein-West

Alpendorf Dachstein-West biedt mooie vakantiewoningen in Annaberg im Lammertal met een gunstige ligging naast de skipistes van het skigebied Dachstein West. Na een heerlijke nachtrust in je gezellig ingerichte chalet, kan je heerlijk wandelen in de directe omgeving. Wandelkaarten en skipassen zijn te verkrijgen bij de receptie. Na een dagje skiën of wandelen kan je nog even ontspannen in het binnenzwembad of de sauna. Meer info en boeken.

  1. Landal Katschberg

Landal Katschberg is gelegen op 1.650 meter hoogte, op de grens van Karinthië en het Salzburgerland. Het vakantiepark biedt modern ingerichte appartementen en vrijstaande chalets. Tijdens je verblijf zal je je hier geen moment vervelen. Het park biedt een zwembad, welnesscentrum en is gelegen het is bovendien gelegen aan de Hohen Tauern waar je heerlijk kan wandelen langs de eindeloze bergroutes.

Verder ligt het vakantiepark direct aan de skipistes van het skigebied Katschberg-Aineck waar je tijdens skivakantie behalve skiën ook een ritje met de koets of een winterwandelingen kan maken. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?