10 x mooiste vakantieparken in Oostenrijk: welk park kiezen? Alle info + boeken

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste vakantieparken in Oostenrijk: welk park kiezen? Alle info + boeken

20 februari 2023 in Oostenrijk0 reacties

Op vakantie in Oostenrijk? Ontdek hier de 10 mooiste vakantieparken in Oostenrijk

Vertrek je binnenkort op vakantie naar Oostenrijk? Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats voor het hele gezin? Er zijn ook heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 10 leukste en mooiste vakantieparken in Oostenrijk.

Overzicht mooiste vakantieparken Oostenrijk

VakantieparkBestemming
1. Ferienparadies Natterer SeeInnsbruck - TirolBekijk prijzen
2. Bergeralm ChaletsSteinach am Brenner - TirolBekijk prijzen
3. Alpencamping NenzingNenzing - VorarlbergBekijk prijzen
4. Alpen Chalets BrandnertalBürserberg - VorarlbergBekijk prijzen
5. Almdorf SeinerzeitPatergassen - KarinthiëBekijk prijzen
6. Landal KatschbergRennweg - KarinthiëBekijk prijzen
7. Landal Resort Maria AlmMaria Alm - SalzburgerlandBekijk prijzen
8. IKUNA NaturresortNatternbach - Opper-OostenrijkBekijk prijzen
9. Ferienpark KreischparkSt. Lorenzen Ob Murau - SteiermarkBekijk prijzen
10. MarktlAlm Turracher HöheTurracher Höhe - SteiermarkBekijk prijzen
  1. Ferienparadies Natterer See (Tirol)

Ferienparadies Natterer See ligt te midden van een campingresort aan de schilderachtige Natterer See, dicht bij Innsbruck en biedt een verscheidenheid aan accommodaties. Je hebt er de keuze om te overnachten in een slaapvat, een blokhut, een safaritent, een stacaravan of een appartement. Vooral de overnachtingen in het slaapvat en de safaritent zorgen voor een unieke ervaring!

Neem een verfrissende duik in het eigen zwemmeer of maak gratis gebruik van de vele sport- en recreatiefaciliteiten. Daarnaast kan je aan het water ook genieten van heerlijke gerechten en drankjes in het Seerestaurant met specialiteiten uit Tirol, de pizzeria of de bistrobar. Meer info en boeken.

  1. Bergeralm Chalets (Tirol)

In het hart van Tirol ligt het typische bergstadje Steinach am Brenner, waar je kan overnachten in de appartementen van Bergeralm Chalets. Het vakantiepark biedt luxe en vrijstaande chalets voorzien van veel glas en een schitterend uitzicht op het indrukwekkende bergpanorama en het Bergeralm skigebied. In de buurt van je appartement kan je prachtige wandelingen maken, skiën of gewoon lekker genieten in de tuin van het zonnetje. Meer info en boeken.

  1. Alpencamping Nenzing (Vorarlberg)

Alpencamping Nenzing is een luxe terrascamping aan de voet van Natuurpark Nenzinger Himmel. Het plaatsje Nenzing ligt middenin de bergen, richting de grens met Lichtenstein. Op 45 kilometer ten zuiden van Bregenz aan de Bodensee.

Je hebt de mogelijkheid om luxe chalets met whirpool, panoramalodges of appartementen te huren voor je verblijf. Geniet van een lekkere maaltijd in het traditioneel Oostenrijkse stijl gebouwd restaurant. Verder beschikt dit verblijf ook over zwembaden, wellness-centrum en een campingwinkel. Meer info en boeken.

  1. Alpen Chalets Brandnertal (Vorarlberg)

Alpen Chalets Brandnertal bevindt zich op het hoogplateau Tschengla in Bürserberg. Door zijn natuurlijke pracht en adembenemende uitzicht is dit een geliefde bestemming voor de actieve vakantieganger. Je overnacht in een van de moderne, gezellig ingerichte chalets met een prachtig panorama over de bergen. Het appartement is gebouwd in traditioneel Oostenrijkse stijl en beschikt over een eigen terrasje.

In de omgeving kan je naast wandelen en mountainbiken ook diverse sportieve activiteiten ondernemen. In de winterperiode kan je vanuit je appartement meteen naar de skipiste om het skigebied Brandnertal te verkennen. Na een dag bewegen in de buitenlucht kan je ontspannen in het wellnesscomplex of in het zwembad. Meer info en boeken.

  1. Almdorf Seinerzeit (Karinthië)

Het schilderachtige Almdorf Seinerzeit bevindt zich in de Nockberge in Karinthië en beschikt over traditionele cottages in alpine stijl op 1.400 meter hoogte. Het chaletdorpje werd in 2014 volledig gerenoveerd en biedt twee mooie vijvers en een badhuis met 2 sauna's en een panoramisch uitzicht op de bergen. Alle cottages hebben een eigen balkon, een terras en een historische houtkachel voor de gezelligheid.

Het rustieke restaurant met terras biedt traditioneel Karinthische specialiteiten en een breed scala aan exclusieve wijnen. Meer info en boeken.

  1. Landal Katschberg (Karinthië)

Landal Katschberg is gelegen op 1.650 meter hoogte, op de grens van Karinthië en het Salzburgerland. Het vakantiepark biedt modern ingerichte appartementen en vrijstaande chalets. Tijdens je verblijf zal je je hier geen moment vervelen. Het park biedt een zwembad, welnesscentrum en is gelegen het is bovendien gelegen aan de Hohen Tauern waar je heerlijk kan wandelen langs de eindeloze bergroutes.

Verder ligt het vakantiepark direct aan de skipistes van het skigebied Katschberg-Aineck waar je tijdens skivakantie behalve skiën ook een ritje met de koets of een winterwandelingen kan maken. Meer info en boeken.

  1. Landal Resort Maria Alm (Salzburgerland)

Landal Resort Maria Alm is gelegen aan de rand van Maria Alm in Salzburgerland. De chalets zijn smaakvol en knus ingericht en voorzien gezellige woonkamer met open haard, ruime slaapkamers en een balkon vanwaar je uitzicht hebt op de prachtige omgeving.

Vervelen zal je hier zeker niet. Het vakantiepark beschikt over een fitnesscentrum, een beautysalon, een zwembad en een speelclub voor de kleinsten. In de omgeving kan je uitstekend skiën. De accommodatie biedt skiverhuur aan en directe toegang tot de skipistes. Meer info en boeken.

  1. IKUNA Naturresort (Opper-Oostenrijk)

IKUNA Naturresort is een prachtig 4-sterren vakantiepark in Natternbach en wordt omgeven door weilanden en bossen. Het vakantiedorpje biedt accommodatie in gezellige tipi-suites voorzien van alle comfort dat je kan wensen. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven aan de natuurlijke zwemvijver. 's Avonds kan je gezellig samen genieten van het kampvuurtje op het terras. In de zomerperiode kan je leuke activiteiten ondernemen zoals boogschieten, klimmen en raften. Meer info en boeken.

  1. Ferienpark Kreischpark (Steiermark)

Ferienpark Kreischpark is een vakantiepark gelegen in St. Lorenzen ob Murau in de Oostenrijkse deelstaat Steiermark. Het vakantiepark biedt ruime, volledig ingerichte appartementen en rustieke houten bungalows in alpine stijl. Op vakantie met de hele familie? Er zijn ook bungalows die ruimte bieden tot wel 10 personen! Vanaf je accommodatie geniet je van een schitterend uitzicht op de omliggende bergen.

Verder beschikt het vakantiedorpje over een eigen spa met een binnenzwembad waar even kan ontspannen na een dagje skiën. Voor kinderen is er een klein zwembad, een tafeltennistafel, een speelkamer en een speeltuin in de tuin. Meer info en boeken.

  1. MarktlAlm Turracher Höhe (Steiermark)

Aan de rand van de Turracherhöhe bevindt zich het gezellig alpenhuttendorp MarktlAlm Turracher Höhe met moderne chalets en lodges omgeven door een idyllisch berglandschap. Alle hutten zijn voorzien van een gezellige inrichting, moderne faciliteiten, een eigen sauna en, afhankelijk van de categorie, een buitenbubbelbad of whirlpool.

Geen zin om te koken? Dan kan je terecht bij het Almgasthof MarktlHütte waar je kan proeven van traditionele Oostenrijkse specialiteiten. Verder vind je op het park ook een kinderspeelplaats, een dierenverblijf, fitness- en ontspanningsmogelijkheden en een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Het gezinsvriendelijke skigebied Turracherhöhe is te bereiken via een skipiste of de gratis skibus. Het vakantiepark ligt op de grens met Karinthië en Steiermark. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?