Rondreis Scandinavië: Noorwegen, Zweden en Denemarken, langs alle must-see's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Rondreis Scandinavië: Noorwegen, Zweden en Denemarken, langs alle must-see's

8 maart 2024 in Noorwegen1 reactie

Het noorden van Europa heeft heel veel pracht te bieden. Met een rondreis door Denemarken, Zweden en Noorwegen kom je dan ook heel veel bezienswaardigheden zoals kastelen, watervallen, natuurgebieden en meer tegen.

Lees ons uitgebreid artikel en ontdek alvast de mooiste plekjes en pittoreske steden die je tijdens de rondreis zal tegenkomen.

Inhoud artikel

Tours en excursies in Scandinavië

De mooiste bezienswaardigheden in Scandinavië bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet ten volle.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

  1. Odense, Denemarken

De eerste stop op onze route is het Deense Odense, de geboortestad van de bekende sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Odense is na Kopenhagen, Aarhus en Aalborg de grootste stad van Denemarken, en de belangrijkste stad op het eiland Funen.

Ontdek het charmante Odense met onze stadswandeling

Odense is maar een kleine stad dat je perfect in 1 à 2 dagen gezien kan hebben. De stad kent verschillende schitterende kerken, zoals de Sankt Knuds Kirke en de Sankt Albani Kirke, evenals andere prachtige historische gebouwen zoals het stadhuis van Odense, het Odense Teater en het Odense Slot.

Loop ook zeker door het oude centrum van Odense waar je een wandeling kan maken langs verschillende gebouwen en monumenten die Hans Christian Andersen herdenken. Zo kom je hier langs het kleine geel geschilderde huis waar Andersen in 1805 werd geboren en wat nu onderdeel is van het Hans Christian Andersen museum. Je loopt langs verschillende pittoreske gebouwen uit de 18de- en de 19de-eeuw en komt in het park langs verschillende beelden die karakters uit de sprookjes van Andersen uitbeelden.

Ontdek de verborgen pareltjes van Odense met onze uitgestippelde stadswandeling door de charmante stad Odense.

Hoe bereik je Odense?

  • Odense ligt op een kleine 900 km rijden vanuit Brussel en op zo’n 750 vanuit Utrecht.
  • Vanuit zowel België als Nederland is Odense dan ook in een stevige dag rijden (zo’n 9,5 uur vanuit Brussel en 7,5 vanuit Utrecht)
  1. Kopenhagen, Denemarken

Vanuit Odense is het nog maar een kleine 2 uur rijden naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Je rijdt via Nyborg, waar je de Sotrebæltsbroen neemt naar Halsskov om de Grote Belt over te kunnen steken naar het eiland Seeland. Deze brug is een tolbrug, en je betaalt hier €18 voor een auto tot 3 m lang om over te kunnen steken.

Hippe hoofdstad Kopenhagen

Eenmaal in Kopenhagen bevind je je in wat tegenwoordig de hipste stad van Denemarken is. Kopenhagen is de grootste stad van het land en zou hier in ieder geval twee dagen moeten verblijven, maar met 3 of 4 dagen kan je de stad nog net iets beter leren kennen. De stad kent vele schitterende paleizen, bijzondere panden, interessante musea en leuke panden. Of je kan ook onze uitgestippelde stadswandeling door Kopenhagen maken.

  • In Kopenhagen kan een bezoek aan Nyhavn natuurlijk niet missen. Dit is waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek van heel Denemarken en staat bekend om de gekleurde havengebouwen van ruim 300 jaar oud.
  • Tegenwoordig doen de meeste van deze panden dienst als restaurants waar je heerlijk kan eten terwijl je over de haven uitkijkt.
  • Verder zou je zeker een bezoek moeten brengen aan één of meerdere van de vele paleizen die te vinden zijn in de stad.
  • Het Rosenborg paleis is het oude koninklijke paleis waar je tegenwoordig de Kroonjuwelen kan aanschouwen, samen met tentoonstelling vol prachtige schilderkunst.
  • Bij het Amalienborg paleizencomplex, waarvan een deel nog steeds in gebruik is door de Deense koninklijke familie, kan je elke dag de wisseling van de wacht aanschouwen.

Andere bezienswaardigheden in Kopenhagen die je zeker niet zou mogen missen zijn de Rundetårn, de oude sterrenwacht waar je via een spiraalvormige, traploze gang naar boven klimt, het standbeeld van de Kleine Zeemeermin in de haven van Kopenhagen, en Tivoli, het amusementspark dat midden in de stad tegenover het centraal station gelegen is.

Wil je graag meer ontdekken over Kopenhagen? Lees ons artikel met mooiste bezienswaardigheden Kopenhagen.

In de buurt van Kopenhagen

Vanuit Kopenhagen kan je uitstapjes maken naar het sprookjespaleis Frederiksborg in Hillerød, ten noorden van Kopenhagen, of het slot Kronborg in Helsingør, dat gezien wordt als één van de mooiste kastelen van het land. Net boven Kopenhagen kan je ook een bezoek brengen aan het hertenpark van Klampenborg met daarnaast het oudste pretpark ter wereld, Bakken.

Maak je bezoek compleet door te overnachten in een van de sfeervolle accommodaties in deze stad. Verblijf net zoals ons in het Ascot Hotel en geniet. Bekijk ook onze favoriete hotels in Kopenhagen.
  1. Malmö, Zweden

Vervolgens rij je vanuit Kopenhagen naar het Zweedse Malmö. Hierbij steek je de beroemde Øresundsbrug over. Deze brug van bijna 8 km lang verbindt Denemarken met Zweden. De brug werkt tegelijkertijd als een tolbrug. Via deze website betaal je voor een auto tot 6m lang €58. Ter plekke betaal je €5 meer.

Malmö is na Stockholm en Göteborg de grootste stad van Zweden en de grootste stad van de regio Skåne. Het is een gezellige studentenstad waar je 1 à 2 dagen rond kan lopen. Je kan hier een bezoek brengen aan het oudste bewaarde kasteel uit de Zweedse Renaissance, het Malmöhus maar ook zeker de Konsthall moet je bezoeken: dit is één van de belangrijkste kunstgalerijen van Europa.

Wat moet je nog zien in Malmö?

  • De Sankt Petri kyrka is een andere bezienswaardigheid die je niet kan missen. Deze kerk is namelijk het oudste gebouw van de stad. Kom langs deze topper met onze stadswandeling Malmö.
  • Ook de Turning Torso mag zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan Malmö. Deze wolkenkrabber met een draaiende vorm is met een afmeting van 190 m het hoogste gebouw in Scandinavië.
  • Verblijf je wat langer in Malmö? Trek er dan een dagje op uit. De regio Skåne kent heel wat uitgestrekte natuurgebieden met parelwitte stranden en ongerepte natuurreservaten.
  • Het strand Ribersborg is een favoriet strand van de lokale bevolking, maar ook andere stranden die wat verder zijn gelegen van Malmö zou je zeker kunnen bezoeken.
  • Nog meer bezienswaardigheden in Malmö.
  1. Göteborg, Zweden

Vanuit Malmö rij je vervolgens door naar Göteborg, zo’n 270 km naar het noorden. Je doet hier zo’n 2 uur en 45 minuten over. Göteborg is na Stockholm de grootste stad van Zweden en staat bekend als de grootste studentenstad van Scandinavië.

De stad was in de 17de-eeuw een belangrijke handelsstad en kreeg hierdoor behoorlijk wat rijkdommen. Echter zijn er maar weinig gebouwen uit deze periode overgebleven en de stad heeft dan ook een meer industrieel uiterlijk. Net als in Malmö kan je hier prima 1 à 2 dagen rondlopen om de stad te leren kennen.

  • Een van de weinige overgebleven gebouwen van voor de 18de-eeuw is de Skansen Kronan. Een belangrijk onderdeel van de fortificatie van Göteborg.
  • Een van de meest opvallende gebouwen van Göteborg is echter de Skanskaskrapan, een gebouw van 86 m hoog dat door de wit met rode kleuring ook wel de bijnaam de Lippenstift heeft gekregen.
  • Verder kan je in Göteborg ook weer een aantal bijzondere musea bezoeken. Het Kunstmuseum om werken van Van Gogh, Rembrandt, Picasso en Carl Larsson te aanschouwen.
  • Ook heeft Göteborg een bijzonder wetenschapscentrum, Universeum, waar je verschillende tentoonstellingen kan bekijken, bijzondere dieren kan aanschouwen, en proefjes uit kan voeren.
  • Autoliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Volvo museum, over de auto die in deze stad werd ontworpen.
  • Ook vind je in de stad, net als in Kopenhagen, een oud amusementspark in het centrum van de stad, Liseberg.

Wil je graag nog meer ontdekken van Göteborg? Download onze reisgids Zweden!

Ontdek tours en excursies in Göteborg

  1. Vättern, Zweden

De rit van Göteborg naar de Zweedse hoofdstad Stockholm is redelijk lang en je doet een kleine 5 uur over de route van ruim 470 km. Onderweg kom je langs Vättern, het op één na grootste meer van Zweden. Als je de rit naar Stockholm wilt opbreken is het dan ook zeker aan te raden om even bij dit meer te stoppen.

Het meer heeft een oppervlakte van ruim 1900 km2 en een gemiddelde diepte van 41m. Het water in dit meer is erg schoon en wordt voor het drinkwater in de regio gebruikt, maar kan ook veilig gedronken worden vanuit het meer. Rondom het meer kan je heerlijk wandelen en fietsen, maar het is ook een geliefde plek voor vissers.

Aan het Vätternmeer kan je een bezoek brengen aan de stad Jönköping, een gezellig stadje waar je een paar uur kan rondlopen om de mooie bouwwerken te aanschouwen, en het middeleeuwse dorpje Vadstena, waar je zeker het Sint Brigitta klooster en het Vadstena slott zou moeten bezoeken.

Download onze reisgids Zweden en kom langs de mooiste plekjes van het land.
  1. Stockholm, Zweden

Eenmaal aangekomen in Stockholm is er ook weer meer dan genoeg te zien. Je kan hier dan ook zeker 2, 3 of meer dagen blijven rondwandelen. Stockholm wordt gezien als de hipste stad van Scandinavië maar kent tegelijkertijd ook heel veel historische monumenten. Stockholm is gebouwd op 14 eilanden binnen een grotere archipel en eigenlijk heeft elk eiland wel een andere sfeer. Bezoek deze stad met onze uitgestippelde stadswandeling Stockholm.

Verken de Gamla Stan-wijk

Gamla Stan is het historisch centrum van de stad en kent gebouwen die teruggaan tot in de 13de-eeuw. Hier vind je bijvoorbeeld de Storkyrkan, de oudste kerk van de stad, evenals de Riddarholmskyrkan, die uit dezelfde periode stamt. Verder kan je ook het Kungliga Slottet, het koninklijk paleis, aanschouwen. Dit is de officiële residentie van het Zweedse koninklijk huis maar een deel van het gebouw doet ook dienst als museum, waar je onder andere de Zweedse kroonjuwelen kan aanschouwen. Ook kan je bij het paleis de wisseling van de wacht meemaken.

Wat mag niet ontbreken op je lijstje 'must-do Stockholm'?

  • Natuurlijk kent ook Stockholm vele musea die zowel de geschiedenis als de cultuur van de stad weergeven.
  • Zo kan je een bezoek brengen aan het Vasamuseet, een museum dat een bijna geheel intact schip uit de 17de-eeuw weergeeft dat tijdens haar eerste vaart in 1628 is gezonken.
  • Op het Djurgården eiland kan je een bezoek brengen aan Skansen, een openluchtmuseum met dierentuin.
  • Een museum dat je in Stockholm echt niet kan missen is ABBA: The Museum, een interactief museum gericht op de bekende Zweedse popgroep.

Vanuit Stockholm is het ook zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan het Drottningholms Slott net buiten de stad in het plaatsje Drottningholm. Dit paleis werd gebouwd als privé residentie van de Zweedse koninklijke familie. Het kasteel werd geheel volgens de Franse en Italiaanse architectuurstijlen gebouwd en lijkt dan ook enigszins op het Paleis van Versailles. Later is er een prachtige barokke Engelse tuin rondom het paleis aangelegd waar je heerlijk door heen kan wandelen.

Nog op zoek naar een leuke verblijfplaats? Ontdek onze favoriete hotels in Stockholm van goedkoop tot luxe!

  1. Vänern, Zweden

Vanuit Uppsala rij je in een dikke 6 uur de 495 km naar het Noorse Oslo toe. Onderweg rijd je een stuk langs Vänern. Dit is niet alleen het grootste meer van Zweden maar binnen de gehele Europese Unie.

Het meer heeft dan ook een totaal oppervlak van 5650 km2, en op verschillende plekken aan het meer is de overkant dan ook niet te zien. Het meer wordt omringd door prachtige natuur, en in het noorden van Vänern bevind je je ook in Värmland, een regio vol ongerepte natuur.

Vissen, wandelen en fietsen rondom en op het meer

Langs de oever van Vänern zijn vele kleine eilandjes te vinden waar naartoe gevaren kan worden. In het meer wordt volop gevist, zowel vanaf de oevers als vanuit boten, en je kan hier onder andere zalm vangen. Rondom het meer kan je wandelen en fietsen door de uitgestrekte natuurgebieden. In deze gebieden loopt veel wild zoals elanden, beren en wolven ronden, en er zijn op meerdere plekken houten schuilhutten te vinden waarvandaan je de dieren kan spotten of kan overnachten.

Als je de reis naar Oslo in tweeën wilt delen is het aan te raden om in Karlstad te stoppen. Dit is de hoofdstad van de Värmland regio en is gelegen langs de Klarälven rivier, de langste rivier van Zweden. Karlstad staat bekend als één van de zonnigste steden van Zweden waarnaast de stad ook gekenmerkt wordt door het vele groen langs de straten. Je kan hier een paar uur ronddwalen om de verschillende bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Karlstad en het Värmland museum te aanschouwen.

Ontdek tours en excursies in Zweden

  1. Oslo, Noorwegen

Eenmaal in Oslo aangekomen bevind je je in de hoofdstad van Noorwegen. Oslo is een industriële stad en een handelsstad, waarnaast het al eeuwenlang een van de belangrijkste maritieme centra van Europa is. De architectuur in de stad is zeer divers maar de meeste gebouwen dateren uit de 19de- en 20ste-eeuw.

  • Oslo kent een aantal monumentale gebouwen die je bij een bezoek aan de stad zeker niet mag missen.
  • Zo is Det Kongelige slott zeker een bezoek waard. Dit koninklijke paleis werd aan het begin van de 19de-eeuw gebouwd en doet tegenwoordig nog steeds dienst als de residentie van het koninklijk huis.
  • Het kasteel wordt omgeven door één van de grootste publieke parken van de stad, en je kan hier dan ook heerlijk rondwandelen.
  • Verder kan je in Oslo ook een bezoek brengen aan het Akershus slott, één van de weinige overgebleven Middeleeuwse gebouwen. Het fort is gelegen aan de haven van de stad en doet tegenwoordig dienst als museum.
  • Maak een stadswandeling door Oslo, nog altijd de beste manier om de stad te verkennen.

Ook aan musea is er in Oslo geen gebrek. Zo kan je een bezoek brengen aan het Munch-museet, gericht op de Noorse kunstenaar Edvard Munch. Verder vind je ook het Vikingskipshuset in Oslo, waar je 3 begrafenisschepen uit de tijd van de Vikingen en andere archeologische vondsten uit deze periode kan aanschouwen. In het Vigelandmuseet kan je een groot aantal beelden terugvinden die de bekendste beeldhouwer van Noorwegen, Gustav Vigeland, heeft gemaakt.

Dit is nog lang niet alles van wat je kan bezoeken in Oslo. Download onze reisgids Noorwegen en ontdek alle must-see's.

  1. Hardangervidda, Noorwegen

Vanuit Oslo kan je vervolgens naar Bergen rijden. De route neemt je mee over de Norwegian National Road 7, 1 van de bekendste routes van Noorwegen. De gehele rit is zo’n 460 km lang waar je ruim 7 uur lang over doet. Halverwege rij je echter langs het Hardangervidda Nasjonalpark, het grootste nationale park van Noorwegen.

Omgeef je door de mooie natuur

  • Het park heeft een oppervlak van ruim 3400 km2 en is een geweldig gebied om door te wandelen, te fietsen of om te paard te leren kennen.
  • In het natuurgebied vind je arctische landschappen, enorme gletsjers zoals de Hardankerjøkulen en een aantal van de grootste kuddes rendieren ter wereld met groepen van zo’n 10.000 dieren.

Ten noorden van het park, dicht bij de weg, kan je de Vøringsfossen waterval vinden. Deze bekende waterval heeft een totale val van 182m, waarbij het water maar liefst 145 vrij naar beneden valt. De waterval is dan ook zeer indrukwekkend en is met een wandeling van een half uur te bereiken. In de buurt van het park, ligt ook de Trolltunga rotsformatie, één van de meest gefotografeerde plekjes van het land. Dit uitzichtpunt is te bereiken met een rondwandeling van 27 km.

Langs het natuurgebied kan je terecht in plaatjes zoals Geilo, een stadje dat in de winter een populair skioord is, en Eidfjord, een dorpje gelegen aan de oevers van de Eid Fjord. Iets verderop kan je ook terecht in Vossevangen, gelegen aan het Vangsvatnet meer. Hier kan je ook de 116m hoge Tvindefossen waterval bezoeken.

  1. Bergen, Noorwegen

Bergen is na Oslo de grootste stad van Noorwegen. De stad begon al in de 11de-eeuw met uitgebreide handel, maar in de 17de- en 18de-eeuw was het de belangrijkste handelsstad van Noorwegen. De rijkdom die de stad toentertijd heeft opgedaan is nog steeds te zien. Daarnaast is de haven van Bergen de drukste haven van het land en komen er onder andere jaarlijks ruim 300 cruiseschepen aan in de stad.

De wijk Bryggen is het oudste gedeelte van Bergen en beslaat een deel van de huidige haven. De gekleurde houten pakhuizen aan het water zijn een van de meest herkenbare plekken van Noorwegen. Dit deel van de stad staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en je vindt er vele terrasjes terug, evenals de dagelijkse vismarkt.

Lees onze uitgebreide blog over de mooiste bezienswaardigheden Bergen. Maak een stadswandeling door Bergen en ontdek deze Noorse stad vol cultuur en historiek.

Maak een ritje op de kabeltrein

In Bergen zou je ook zeker de Fløibanen kabeltrein naar de top van de Fløyen, één van de 7 bergen die rondom Bergen zijn gelegen, moeten nemen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Loop verder ook zeker door de straten van de stad op zoek naar de verschillende kunstwerken die op de muren zijn geschilderd, en breng een bezoekje aan KODE, het grootste kunstmuseum van Scandinavië. Onze reisgids Noorwegen bevat een complete stadswandeling door Bergen.

  1. Alternatief: Via Trondheim naar Bergen

Als je wat langer de tijd hebt is het aan te raden om niet via Geilo en Eidfjord naar Bergen te rijden, maar om eerst meer naar het noorden naar Trondheim te reizen en vervolgens via de Geirangerfjord en Sognefjord weer naar het zuiden. Trondheim is na Oslo en Bergen de derde stad van Noorwegen, al is het qua aantal inwoners na Stavanger de vierde stad van het land.

Het oude deel van de stad is net als Bergen getekend met oude kleurrijke panden. Ook kan je hier de Nidaros Domkirke, het belangrijkste gotische monument van Noorwegen, aanschouwen, of een bezoek brengen aan het Rockheim muziekcentrum. Vanuit Oslo ben je zo’n 6,5 uur onderweg om de bijna 500 km naar Trondheim te rijden.

Vanuit Trondheim kan je vervolgens in 3,5 uur de 200 km naar Kristiansund overbruggen. Vanaf hier kan je de 65 km lange Atlantic Road naar Bud rijden langs de westkust van Noorwegen. Dit wordt als één van de mooiste routes ter wereld gezien en brengt je over verschillende eilanden en langs meerdere fjordmondingen. Vanuit Bud is het vervolgens nog eens 570 km naar Bergen via de Geirgangerfjord en de Sognefjord, een route waar je zo’n 10 uur over doet maar zeker meerdere dagen de tijd voor moet nemen.

Geirangerfjord

De Geirangerfjord is een UNESCO beschermde fjord waar je bij de Dalsnibbaberg op 1,5 km hoogte het hoogste viewpoint over een fjord in Noorwegen hebt. Ook kan je bij deze fjord de Syv Søstre bergen en watervallen aanschouwen. Iets verder naar het zuiden rij je vervolgens langs de Sognefjord, die met een lengte van 204 km 1 van de grootste fjorden ter wereld is. In de buurt kan je de Borgund staafkerk aanschouwen, 1 van de weinige staafkerken van het land die bewaard is gebleven. Bij Stegastein heb je vervolgens een prachtig uitzichtpunt.

Eenmaal in Bergen is het mogelijk om weer een stukje binnenlandwaards te rijden om het Hardangervidda Nationaal Park, de Vøringsfossen en de Trolltunga op te zoeken.

  1. Kristiansand, Noorwegen

Vanuit Bergen is het 8 uur rijden naar Kristiansand in het zuiden van Noorwegen. Hierbij rij je langs nog meer prachtige fjorden, die na Stavanger overgaan in uitgestrekte zandstranden. Stavanger ligt ongeveer halverwege op deze route en is dan ook de perfecte plek voor een stop. De stad heeft een mooi historisch centrum met verschillende bezienswaardigheden en interessante musea, zoals de Domkirke en het Stavanger Museum.

Echter trekken de meeste mensen de natuur rondom Stavanger in om daar de Preikestolen, de 604m hoge klif vanwaar je een bijzonder uitzicht hebt over de Lysefjorden, en de Kjeragbolten, de rots die op zo’n 1000 meter boven de fjord vastzit in de klif, op te zoeken.

Kristiansand

Eenmaal in Kristiansand zou je een dag de tijd kunnen nemen om door de stad te lopen, aan het strand tot rust te komen, of een bezoek te brengen aan het Kristiansand Dyrepark, de grootste dierentuin en amusementspark van Noorwegen.

  1. Op de terugweg

  • Vanuit Kristiansand kan je de boot nemen naar Hirtshals in het noorden van Denemarken. Er varen dagelijks 2 boten van Color Line en van Fjord Line over deze route, die tussen de 2 en 3,5 uur over de overtocht doen.
  • In Denemarken kan je vervolgens nog plaatsen als Aalborg, Aarhus en Esbjerg aandoen. In Aalborg kan je bijvoorbeeld het Aalborghus kasteel bezoeken, dat in de 16de-eeuw gebouwd was, of langs het KUNSTEN Museum of Modern Art gaan. In Aarhus is de Domkirke de moeite waard, evenals het Marselisborg Slot en het Tivoli Friheden. Ook vind je hier vele musea zoals het openluchtmuseum Den Gamle By en het ARoS Aarhus Kunstmuseum. Esbjerg is een stukje kleiner en heeft onder andere een historische watertoren en de 9-meter hoge Mennesket ved Havet als bekende monumenten.
  • Vanuit Esbjerg rij je vervolgens in iets meer dan 7 uur de 700 km terug naar Utrecht en in een kleine 9 uur weer terug naar Brussel, een route van zo’n 850 km.
  1. Waar overnachten tijdens je rondreis Scandinavië?

Ben je nog op zoek naar een leuke verblijfplaats tijdens je rondreis Scandinavië? In onderstaande blogartikels vind je alvast onze favoriete hotels en B&B's, van goedkoop tot luxe.

  1. Download onze gratis reisgidsen Scandinavië

Onderweg naar het Hoge Noorden? Hier vind je onze reisgidsen om je route uit te te stippelen met leuke stops voor onderweg.

NoorwegenLofotenDenemarkenZuid-ZwedenHelsinkiSprookjesroute DuitslandMecklenburg-VorpommernSpelletjes voor in de wagen
Reisgids NoorwegenReisgids LofotenReisgids DenemarkenReisgids Zuid-ZwedenStadsgids HelsinkiReisgids Sprookjesroute DuitslandReisgids Mecklenburg-VorpommernSpelletjes voor in de wagen

Op reis naar Scandinavië? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van dez prachtige regio.

Noorwegen

Gratis reisgids Noorwegen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 20 februari 2023 - Martine De Meyer

Prima reisgids : zeer duidelijke en volledige informatie. Nuttige tips voor reservaties logies, bezienswaardigheden etc. Je krijgt meteen zin om te vertrekken ...

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?