20 x mooiste bezienswaardigheden in Noordwest-Engeland: wat zien & doen? + excursies

Volledige reisgids kopen voor € 10

20 x mooiste bezienswaardigheden in Noordwest-Engeland: wat zien & doen? + excursies

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Noordwest-Engeland

Het noordwesten van Engeland bevat enkele van de bekendste en meest bezochte delen van het land, zoals het Peak District, het Lake District en de Yorkshire Dales. Het is ook de thuisbasis van Liverpool - bezocht door talloze Beatles-fans uit de hele wereld. Naast Liverpool, zijn er genoeg verborgen plekjes te ontdekken in andere steden als Manchester en Leeds, evenals andere interessante bezienswaardigheden in de goed bezochte nationale parken.

Met een authentieke mix van artistieke, creatieve en bedrijvige steden en dramatische heidevelden en hoogvlakten heeft dit deel van Engeland zeker veel te ontdekken. Ruig, recht door zee en robuust, de mensen hier zijn vaak erg trots op hun plaats en hun erfgoed. Ontdek in deze blogpost de mooiste plekjes van Noordwest-Engeland.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Noordwest-Engeland

Duur10 - 15 dagen ()
Vliegtickets1u25 vliegen naar Manchester Airport (MAN), vliegtickets vergelijken bij Cheaptickets of Momondo
FerryMet de boot vanuit België of Nederland naar Noordwest-Engeland?
VerblijvenOvernachtingen voor je bezoek aan het Noordwest-Engeland:
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
HuurautoWil je graag een rondreis maken, dan is een auto onmisbaar, boek je huurauto bij SunnyCars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)

Inhoud artikel

 1. Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in Noordwest-Engeland

Noordwest-Engeland is een dynamische en gevarieerde regio die zich uitstrekt van de Pennines in het oosten tot de Ierse Zee in het westen, en omvat de graafschappen Cheshire, Cumbria, Greater Manchester, Lancashire en Merseyside. De bijzonder mooie regio kan uitpakken met zijn indrukwekkende natuurlijke landschappen, rijke industriële erfgoed en bruisende steden als Manchester en Liverpool.

Ontdek de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Noordwest-Engeland op de kaart

 1. Leeds

Leeds was oorspronkelijk een bescheiden gemeente in de 13e eeuw, maar groeide in de 16e eeuw uit tot een bruisende marktstad. Het ontwikkelde zich tot een belangrijk productiecentrum, vooral vanwege zijn rol in de wolhandel. Vandaag de dag heeft de Noord-Engelse stad een culturele dynamiek en kan ze uitpakken met indrukwekkende historische gebouwen, prachtige Victoriaanse architectuur en een bloeiende kunst- en cultuurscene.

Is het de eerste keer dat je Leeds bezoekt? Gebruik dan onze stadswandeling door Leeds en ontdek de hoogtepunten van de stad. Tijdens een wandeltocht door de stad krijg je een idee van de industrie die deze plaats gedurende een groot deel van haar geschiedenis heeft aangedreven. Wandel tijdens je bezoek zeker eens door de historische winkelgalerijen en bezoek het Leeds Industrial Museum.

 1. Manchester

Manchester, een bruisende stad met een rijke industriële geschiedenis en een dynamische moderne identiteit. Ooit het epicentrum van de Industriële Revolutie in de 19e eeuw, heeft Manchester zich ontwikkeld tot een bloeiend cultureel en economisch centrum dat bij de meesten bekendstaat om zijn invloed op muziek, sport, wetenschap en de kunsten.

De stad was een wereldleider in de textielindustrie en stond bekend als "Cottonopolis" vanwege de vele katoenfabrieken. De indrukwekkende industriële architectuur uit deze periode is tot op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar in het stadsbeeld, met de goed bewaard gebleven pakhuizen, fabrieken en kanalen die getuigen van een glorieus industrieel verleden. Inmiddels zijn deze plekken omgetoverd tot leuke hotspots waar vaak winkeltjes, cafeetjes en andere cultuurcentra gevestigd zitten.

STADSWANDELING: Is het de eerste keer dat je deze stad bezoekt? Maak het jezelf dan gemakkelijk en gebruik onze stadswandeling door het centrum van Manchester en ontdek alvast dé highlights van de stad.

Wat zeker zien & doen tijdens je bezoek aan Manchester?

 • Het St Peter's Square herbergt ook het oorlogsmonument, het stadhuis en een druk tramstation.
 • Nadien wandel je verder naar twee boeiende musea: Manchester's Science and Industry Museum (waar men de rol van wetenschap en innovatie onderzoekt) en het People's History Museum, gevestigd in een voormalig Edwardiaans pompstation, waar men zich verdiept in het lokale en nationale leven van de arbeidersklasse.
 • Deansgate, een levendige straat met verschillende architectuurstijlen en bezaaid met veel cafés en pop-ups.
 • Je wandelt ook langs de kathedraal van Manchester en het Manchester Museum.
 • Voetballiefhebbers moeten zeker het National Football Museum binnenwandelen (of eventueel een bezoekje brengen aan het Etihad Stadium van Manchester City).

OVERNACHTINGSTIP: Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Het Whitworth Locke Aparthotel zit gevestigd in een 19e-eeuws gebouw in de stadswijk van Manchester, op 400 meter van het St Peter's Square.

 1. Wentworth Woodhouse

Wentworth Woodhouse is de grootste privéresidentie in Europa. Dit grootse landgoed heeft barokke en Palladiaanse ontwerpen en wordt omringd door 50 hectare aan privétuinen. Wentworth Woodhouse, dat vaak over het hoofd wordt gezien tijdens een rondreis door Noordwest-Engeland, heeft een schat aan verhalen te delen. De Preservation Trust geeft rondleidingen door zowel het huis als de tuinen en biedt inzicht in de geschiedenis van het landgoed, hoewel niet alle kamers toegankelijk zijn voor het publiek. Meer info op de website.

 1. Sheffield

De naam van deze stad is afgeleid van de rivier de Sheaf die erdoorheen stroomt en het ontstaan van de stad gaat terug tot de tweede helft van het 1st millennium na Christus, toen er voor het eerst een nederzetting werd gesticht op een open plek in de buurt van deze rivier.

Sheffield is een industriële stad met twee gezichten: deels kijkt het terug naar zijn hoogdagen als het epicentrum van het Britse staal, deels kijkt het vooruit naar een bloeiende onafhankelijke scene en een zich steeds ontwikkelend stadscentrum en cultuur.

Kortom, een verrassende stad die veel meer te bieden heeft dan velen zich in eerste instantie voorstellen. Zowel gruizig als echt, en toch verrassend groen, met veel meer bomen per persoon dan welke andere stad in Europa ook. Enkele must-see bezienswaardigheden in Sheffield zijn de Peace Gardens bij het stadhuis, de kathedraal en het Kelham Island Museum. Voor sfeer en gezelligheid moet je naar de Victoria Quays aan de rand van het stadscentrum.

OVERNACHTINGSTIP: Vouspace @ The Bank zit gevestigd in een art-decogebouw uit de jaren dertig, stijlvol ingericht met een gezellig interieur. De appartementen liggen in het stadscentrum op wandelafstand van de kathedraal en de Victoria Quays.

 1. Formy en Crosby Beach

Formy Beach is een prachtig zandstrand dat veel mensen trekt, maar toch voldoende ruimte biedt om te ontspannen en te genieten van zon, zee en zand. Het gebied wordt beheerd door de National Trust en herbergt uitgestrekte stranden, duinen en dennenbossen die ideaal zijn voor prachtige wandelingen.

Vanaf hier kan je naar het zuiden lopen naar het Cabin Hill National Nature Reserve en verder naar Crosby Beach om het kunstwerk 'Another Place' van Antony Gormley te bekijken. Deze installatie bestaat uit 100 gietijzeren mannelijke figuren die zich uitstrekken over 1,5 mijl langs de riviermonding (bekijk ligging).

 1. Blackpool

Blackpool is een van die plaatsen waar mensen ofwel van houden ofwel verafschuwen. Deze badplaats, die het meest bekend staat om Blackpool Pleasure Beach en de beroemde Blackpool Tower, is een plek waar de ouderwetse vakantie aan zee en achtbaanattracties hand in hand gaan, met een ietwat vervallen maar opwindende sfeer waardoor je je weer tien jaar oud zou kunnen voelen. Nostalgie is hier in overvloed te vinden.

Als je niet van achtbanen houdt, geniet dan van een kopje koffie in de balzaal van de Blackpool Tower terwijl je naar de dansende koppels kijkt, of maak gewoon een wandeling langs het water en bezoek de pieren. Je kan zelfs een rondrit maken met een historische tram (meer info over de Blackpool Tramway). Met zijn ouderwetse en ietwat sjofele charme is Blackpool de perfecte plek om terug te denken aan vroegere vakanties en te genieten van eenvoudigere tijden.

Boek hier je tickets voor de Blackpool Tower Eye

 1. Isle of Man

Het Isle of Man, ook wel gewoon Mann genoemd, is een zelfbesturende entiteit onder de Britse kroon en ligt in de Ierse Zee, in het midden van Groot-Brittannië en Ierland. Het eiland wordt al sinds 6500 voor Christus bewoond en krijgt ieder jaar internationale aandacht vanwege de spannende TT Motorcycle Races en staat ook bekend om de unieke Manx kat, die zich onderscheidt door zijn korte of helemaal geen staart. In 2016 erkende UNESCO het Isle of Man als biosfeerreservaat. Daarnaast vind je hier ook prachtige natuur, een ruige kustlijn en charmante dorpjes. Bekijk hier onze autoroute op Isle of Man langs dé highlights.

Wat zeker zien & doen op Isle of Man?

 • Bezoek de hoofdstad Douglas gelegen aan de kust van de Ierse Zee.
 • Castletown waar je Castle Rushen, een prachtig bewaard gebleven middeleeuws kasteel kan bezoeken.
 • Port St Mary, van oudsher een bruisende haven voor vissers en handelaren. Hier kan je even genieten en ontspannen op Chapel Bay met zicht op de zee en de gekleurde huisjes.
 • Bezoek ook Port Erin met de Milner's Tower waar je geniet van een panoramisch uitzicht. Heb je last van hoogtevrees? Dan kan je een bezoek aan The Chasms meteen overslaan en de kasteelruïnes op St Patrick's Isle bekijken.

FERRY: Wanneer je Isle of Man bezoekt, dien je de ferry te nemen naar Douglas. Tickets voor je overzet met de ferry vanuit Liverpool boek je makkelijk online op voorhand.

 1. Liverpool

Liverpool, gelegen aan de westkust van Engeland aan de rivier de Mersey, is een stad met een rijke maritieme geschiedenis en een culturele scene en een unieke identiteit. Als de geboorteplaats van The Beatles en een belangrijke havenstad tijdens de hoogtijdagen van het Britse rijk, heeft Liverpool een erg indrukwekkende erfenis die tot op de dag van vandaag voortleeft.

Historisch gezien is Liverpool een van de belangrijkste havensteden van het Verenigd Koninkrijk. Gedurende de 18e en 19e eeuw floreerde de stad als centrum van de wereldhandel, met drukke scheepswerven en pakhuizen langs de rivier de Mersey. Het iconische Albert Dock, nu een UNESCO Werelderfgoed, herbergt musea, galerijen in prachtige Victoriaanse panden en restaurants en is een weerspiegeling aan het glorieuze maritieme verleden van Liverpool.

Treed in de voetsporen van The Beatles

Liverpool is wereldberoemd als de geboorteplaats van The Beatles, een van de meest invloedrijke bands aller tijden. Ben je een echte Beatles-fan? Maak dan tijdens je stedentrip Liverpool een wandeling door de straten van de stad en bezoek enkele iconische locaties uit de Beatles-geschiedenis, zoals The Cavern Club waar de band voor het eerst optrad, het Beatles Story museum waar je meer te weten komt over het leven en werk van de Fab Four en ga op de foto met het populaire standbeeld van The Beatles bij de dokken.

THE BEATLES TOUR: Treed in de voetsporen tijdens deze wandeltour door Liverpool in teken van The Beatles.

 1. Kendal

Kendal, een gezellig marktstadje, draait om een hoofdstraat met versterkte doorgangen die plaatselijk yards worden genoemd. In het verleden boden deze gangen een schuilplaats voor de Border Reivers tijdens perioden van strijd. De stad dankt zijn naam aan de rivier de Kent, die door de vallei stroomt.

Kendal Castle, een historisch fort, is het laatste in een reeks kastelen uit de late 12e eeuw en diende als kasteel van de Barony of Kendal, een administratief centrum van Westmorland. In het nabijgelegen Castle Howe vind je de overblijfselen van de oorspronkelijke vestingwerken van de stad.

Als je in Kendal bent, is het een aanrader om de beroemde Kendal mint cake te proberen, een suikerrijke lekkernij die wandelaars en bergbeklimmers energie geeft. Zorg er wel voor dat je een paar van de prachtige paden in de stad volgt om de verwennerij te compenseren.

 1. Sedbergh

Sedbergh ligt aan de poort van de Howgill Fells, langs de noordelijke oever van de rivier de Rawthey, die samenvloeit met de rivier de Lune op slechts twee mijl afstand. In het verleden maakte Sedbergh deel uit van de West Riding of Yorkshire, nu valt het onder het district Westmorland en Furness, maar het blijft binnen het Yorkshire Dales National Park.

Sedbergh is erkend als Engelands officiële boekenstad, vergelijkbaar met Hay-on-Wye en Wigtown, met een verzameling onafhankelijke boekwinkels en literaire handelaren.

LEESTIP: Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Noordwest-Engeland.

 1. Aysgarth watervallen

Aysgarth dient als toegangspoort tot de beroemde Aysgarth watervallen, die vooral magisch zijn na periodes van hevige regenval. Deze watervallen kregen bekendheid door hun verschijning in de film 'Robin Hood: Prince of Thieves'.

Er is voldoende parkeergelegenheid pal naast de watervallen (bekijk ligging) en er zijn faciliteiten die worden beheerd door de National Trust, maar het is een aanrader om ook de omgeving te verkennen. Maak een wandeling door Freeholders' Wood, waar je spechten kunt horen en slaapmuizen kunt zien. Bezoek St. Andrew's Church, een middeleeuws gebouw dat uitkijkt over de rivier de Ure, of maak een schilderachtige wandeling langs Bolton Castle.

 1. Lake District National Park

Het Lake District, ook de Lakes of Lakeland genoemd, is veruit het populairste nationale park van het Verenigd Koninkrijk. De naam "Lake District" verwijst naar de overtallige meren die een belangrijk onderdeel vormen van het landschap en bijdragen aan de unieke charme van deze regio. Naast het adembenemende landschap met idyllische meren en charmante dorpjes, heeft de regio historische banden met verschillende romantische dichters zoals William Wordsworth en kinderboekenschrijvers als Beatrix Potter en John Ruskin.

Wat zeker zien & doen in het Lake District?

 • Lake Windermere, het grootste natuurlijke meer van Engeland en een centrale trekpleister van het Lake District. Je kan er tal van activiteiten ondernemen: bootje varen op het meer, zeilen en wandelen langs de schilderachtige oevers. Breng zeker ook een bezoekje aan de charmante dorpjes die het meer omringen zoals Windermere en Bowness-on-Windermere.
 • Als de hoogste berg van Engeland, biedt Scafell Pike een uitdagende maar lonende wandelervaring. We moeten je niet vertellen dat het uitzicht vanaf de uitzicht vanaf de 978 meter hoge top werkelijk spectaculaire is.
 • Keswick, aan de oevers van Derwentwater. Bezoek de Moot Hall, het potlodenmuseum of wandel naar Friar's Crag waar je volgens John Ruskin het mooiste uitzicht van Europa hebt. Of trek het prachtige meer op met een kajak en geniet van het uitzicht op de heuvels en bossen die het meer omringen.
 • Grasmere, een schilderachtig dorp dat bekend staat als de woonplaats van de dichter William Wordsworth. Bezoek er zeker Dove Cottage, het voormalige huis van Wordsworth en het nabijgelegen Wordsworth Museum.
 • Uiteraard kan je tijdens je verblijf zoveel mogelijk meren in het Lake District bezichtigen waaronder het Ullswater (met de nabijgelegen Aira Force), Buttermere en Coniston Water.

DAGTOUR: Maak het jezelf gemakkelijk en ontdek de absolute hoogtepunten van het Lake District tijdens een georganiseerde dagtour. Bekijk hier het volledige aanbod tours en excursies naar het Lake District.

 1. Grassington

Grassington, gelegen in het kalkstenen landschap van Wharfedale, heeft de uitstraling van een historisch dorp in Yorkshire, hoewel het officieel de status van marktstad heeft. Het centrale geplaveide plein is de belangrijkste toeristische trekpleister in Upper Wharfedale en wordt omzoomd door opvallende gebouwen en een mooi folkmuseum.

Het informatiecentrum van het Yorkshire Dales National Park aan Hebden Road biedt inzicht in plaatselijke wandelingen en attracties. Iets meer dan drie mijl ten noordwesten van Grassington ligt Grass Wood, een stuk oud bos met Fort Gregory, een fort uit de IJzertijd dat ook bekend staat als Gregory's Fort.

Grassington heeft verschillende jaarlijkse evenementen die veel mensen trekken: het Grassington Festival, een Dickensiaans festival elke winter om het Victoriaanse tijdperk te vieren, en een 1940s themaweekend elk jaar in september. Als je bezoek in de periode van deze festivals valt, raden we je aan om er samen met de plaatselijke bevolking aan deel te nemen

 1. Bolton Abbey

Bolton Abbey in Wharfedale is vernoemd naar de overblijfselen van een 12e-eeuws augustijnenklooster, dat nu Bolton Priory wordt genoemd. De religieuze instelling werd in eerste instantie opgericht in Embsay in 1120 en later verplaatst naar de huidige locatie langs de rivier Wharfe in 1154. Hoewel het vaak een abdij wordt genoemd, was het formeel een priorij en werd het geleid door een prior. De abdij werd in 1539 gesloten tijdens de opheffing van de kloosters onder koning Henry VIII.

 • Het uitgestrekte landgoed rond Bolton Abbey beslaat 33.000 hectare en omvat zes gebieden van bijzonder wetenschappelijk belang. Hiertoe behoort Strid Wood, een oud eikenbos met een stuk van de rivier Wharfe dat bekend staat als The Strid en een vindplaats van fossielen uit de zee.
 • Het landgoed heeft ook 13 km rivieroever, 84 boerderijen en 84 architectonische structuren, waaronder vier Grade I gebouwen die op de monumentenlijst staan.
 • Op dit moment ondersteunt het 27 lokale ondernemingen, variërend van tearooms tot boekwinkels.
 • Opmerkelijk zijn ook de iconische stapstenen die de rivier Wharfe bij de ruïnes van de abdij oversteken.
 1. Chester

Chester is een kleine, charmante stad aan de rivier Dee, ten zuidoosten van Liverpool en combineert historische charme met moderne musea en winkels. Ondanks zijn compacte omvang, is de vestingstad wereldberoemd vanwege The Rows, ook wel bekend als de overdekte winkelgalerijen met twee verdiepingen gevestigd in oude vakwerkhuizen. Deze gebouwen dateren uit de middeleeuwen en de Victoriaanse tijd en zijn een streling voor het oog.

Chester biedt natuurlijk veel meer dan enkel en alleen de pittoreske vakwerkhuizen. Lang geleden was dit een Romeinse nederzetting en vandaag de dag vind je nog enkele overblijfselen zoals het Romeinse amfitheater (het grootste van Groot-Brittanië) en het Dewa Roman Experience museum. Verder kan je er ook wandelen over de stadsmuren wandelen, de kathedraal en de East Gate bezoeken en een namiddag doorbrengen in de dierentuin (Chester Zoo), een van de best bezochte dierentuinen van Groot-Brittanië. Kortom, er is voor ieder wat wils.

BOOTTOCHT: Boek hier je rondvaart door Chester en geniet van een prachtig uitzicht over de stad en het platteland vanaf het water.

 1. Little Moreton Hall

Een mooi voorbeeld van prachtige Tudor-architectuur is Little Moreton Hall, een goed bewaard gebleven vakwerkhuis op een uurtje rijden van Chester. De tudorstijl is een stijl die gangbaar was in de Engelse architectuur ten tijde van de heerschappij van het Huis Tudor, dat regeerde van 1485 tot 1603.

Het huis werd gebouwd in verschillende fasen tussen het midden van de 15e en het begin van de 17e eeuw door de familie Moreton, een welvarende lokale familie. De oudste delen van het huis – de grote zaal en de kamers dateren uit 1450. Later werden er nog twee grote erkers toegevoegd en de Lange Galerij. Wanneer je voor het gebouw staat, lijkt het wel alsof je een sprookje bent binnen gewandeld.

 1. Peak District National Park

Het Peak District werd opgericht in 1951 en is het eerste nationale park in Engeland en Wales. Het park is verdeeld in twee verschillende regio's: de Dark Peak, bekend om zijn ruige, door zandsteen gedomineerde heidevelden, en de White Peak, gekenmerkt door kalkstenen valleien en kloven.

Er zijn talloze dingen te zien en te beleven in het park, van statige huizen en belangrijke historische locaties tot prachtige kleine dorpjes. Het park heeft ook verschillende natuurlijke wonderen, waaronder toegankelijke grotten en spelonken naast uitgebreide paden voor schilderachtige wandelingen.

Boek hier je daguitstap naar het Peak District

Enkele must-see plekken in het Peak District National Park

 • Het Chatsworth House, een van de meest spectaculaire landhuizen in Engeland. Het 17e-eeuwse paleis is de thuisbasis van de hertog en hertogin van Devonshire en biedt weelderige interieurs, prachtige tuinen en een fascinerende kunstcollectie.
 • Mam Tor, ook wel bekend als de "Shivering Mountain," biedt een van de meest iconische uitzichten in het Peak District. Eenmaal je de top bereikt hebt, geniet je van panoramische uitzichten over de Hope Valley en Edale.
 • Het charmante Bakewell, bekend om zijn heerlijke Bakewell Pudding. Wandel door het historische centrum en bezoek het nabijgelegen Bakewell Old House Museum dat inzicht biedt in de lokale geschiedenis en cultuur.
 • Dovedale, een schilderachtige vallei die bekend staat om zijn kalkstenen rotsformaties en de beroemde stepping stones over de rivier de Dove.
 • Een van de meest fascinerende aspecten van het Peak District is het uitgebreide grottenstelsel. In het gebied bij Castleton vind je vier intrigerende grotten: Blue John Cavern, Peak Cavern, Treak Cliff Cavern en Speedwell Cavern, waar je onder andere een ondergrondse boottocht kunnen maken.

OVERNACHTINGSTIP: Old Hall Hotel ligt in het centrum van het pittoreske Buxton en biedt royale kamers, een klassiek restaurant, een wijnbar en gratis WiFi.

 1. Bezoek de mooiste kastelen

Noordwest-Engeland is rijk aan historische kastelen, elk met zijn eigen unieke charme en geschiedenis. Deze kastelen zijn verspreid over de verschillende graafschappen van de regio en bieden een fascinerend inzicht in het verleden van Engeland. Enkele van de meest opvallende kastelen die een bezoek waard zijn:

 • Wray Castle, een imposant bouwwerk in gotische stijl aan de oevers van Windermere, voorzien van torentjes en omgeven door een uitgestrekt terrein.
 • Lancaster Castle, die de gelijknamige stad domineert vanaf zijn verhoogde positie, onthult zijn gelaagde geschiedenis met zijn collectie antiek meubilair en 19e-eeuwse gevangeniscellen, én een prachtig uitzicht over de rivier de Lune.
 • Het Sizergh Castle beschikt over een uitzonderlijke Elizabethaanse kunst en een uitgebreide collectie van meer dan 2400 historische voorwerpen. Het prachtige landgoed beschikt ook over de Nederlandse tuin, een moestuin en prachtige borders met kruiden.
 • Niet ver van het dorpje Ravenglass ligt het Muncaster Castle te midden van een 37 hectare tuin. Dit kasteel was meer dan 800 jaar het voorouderlijk huis van de familie Pennington. Naar verluidt is het kasteel, meer bepaald de Tapestry Room, een van de meest spookachtige gebouwen in Engeland.
 • Appleby Castle, een Normandisch fort dat later in de 17e eeuw in het bezit kwam van Lady Anne Clifford en een prachtige locatie met blijvende culturele tradities. Hier vind jaarlijks het Appleby Horse Fair plaats.

BIJZONDER OVERNACHTEN: Altijd al eens willen overnachten in een kasteel? Boek dan nu je verblijf bij Appleby Castle, royale kamers met prachtig uitzicht op de Eden Valley, dineren bij kaarslicht in de 15e-eeuwse eetzaal en een scala aan activiteiten als paardrijen en valkerij.

 1. Vermijd roaming kosten met een eSIM

Opgelet, in het Verenigd Koninkrijk betaal je roaming kosten als je met je smartphone wil surfen of bellen. Hoe kan je dit het best vermijden? Koop een eSIM voor slechts € 6,50 (30 dagen geldig) voor directe toegang tot het lokale hogesnelheids datanetwerk met uw eSIM-compatibele apparaat, waar en wanneer je ook bent. Koop je eSIM kaart - Verenigd Koninkrijk online.

Wil je graag wat meer info over een SIM, hoe het werkt en of het compatibel is voor jouw telefoon? Lees dan zeker ons blogartikel over eSIM op vakantie.

 1. Waar overnachten in Noordwest-Engeland?

Ben je van plan meerdere dagen te verblijven in Noordwest-Engeland en ben je nog op zoek naar een leuke verblijfplaats? Hieronder alvast enkele inspiratieblogs voor je volgende vakantie in het noordwesten van Engeland of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en B&B's in Noordwest-Engeland.

 1. Mis niets tijdens je bezoek aan Noordwest-Engeland met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door Noordwest-Engeland? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Noordwest-Engeland en laat je verbazen met onze uitgestippelde rondreis langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden in deze regio in Noordwest-Engeland (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Noordwest Engeland hier.

Noordwest-Engeland

Gratis reisgids Noordwest-Engeland downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?