7 x tours en daguitstappen vanuit New York? Overzicht + prijzen

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

7 x tours en daguitstappen vanuit New York? Overzicht + prijzen

2 februari 2024 in New York0 reacties

New York heeft veel te bieden, je kan makkelijk verschillende dagen rondlopen in deze wereldstad zonder je te vervelen. Wil je net dat ietsje meer uit je citytrip halen? Ontdek hieronder onze tips voor spectaculaire tours en verschillende daguitstappen die je kan maken vanuit NYC!

Praktische info & tickets voor je bezoek aan New York City

Duur3 - 7 dagen ()
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Vergelijk prijzen bij TUI.nl (va € 703), Prijsvrij (va. € 843), Stedentrips (va. € 798)
Verblijven
Excursies boekenBestel hier je New York: CityPASS®
HuurautoTijdens je bezoek aan New York ook Washington en Boston zien? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)

Inhoud artikel

  1. Bezoek de Niagara Watervallen

Vliegen van New York City naar de Niagara Falls voor de ultieme dagtocht naar de majestueuze watervallen. Neem een 60-minuten durende vlucht over de staat New York, en te genieten van een leuke dag sightseeing, winkelen en dineren. Vaar onder de Niagarawatervallen aan boord van de Maid of the Mist en breng een bezoek de musea van Niagara, zoals het Wax Museum of Science Museum. Boek je daguitstap online.

Nog meer aanbiedingen naar de Niagara watervallen? Zoals een 2-daagse tour of een uitstap met de trein naar de watervallen, bekijk alle tours hier vanaf € 350.

Je kan je tour ook combineren met een bezoek aan Washington en Philadelphia.

  1. Daguitstap naar Boston

Ontdek de rijke Europese geschiedenis in Boston met een daguitstap. Ervaar de diversiteit van Boston: van Boston Common tot Harvard Universitiy en MIT. Wandel over de Freedom Trail en leer de haven kennen, de plaats waar de Amerikaanse revolutie begon met de Boston Tea Party.

TIP: Ga mee met een daguitstap vanuit New York naar Boston, dit kan al vanaf € 95

  1. Daguitstap Washington DC

Vanuit New York kan je makkelijk een daguitstap maken naar de hoofdstad van de VS, Washington. Deze stad heeft uiteraard een rijke geschiedenis en is hét strijdtoneel van de Amerikaanse politiek. Vanuit New York ben je ongeveer een 3 uur onderweg!

Breng een bezoek aan het Capitool

Het Capitool is de zetel van de volksvertegenwoordiging in de VS, hier zetelt namelijk het United States Congres. De koepel is ongetwijfeld het opvallendste aan het gebouw, die is ca. 30 meter diameter! Entree tot het Visitor Centre is gratis, voor een rondleiding in het Capitool moet je echter op voorhand een tour boeken. De veiligheidscontrole is hier wel erg streng, zo mag je bijvoorbeeld geen eten of drinken meenemen tijdens je bezoek!

Verken de National Mall

De National Mall is de benaming voor het park tussen het Lincoln Memorial enerzijds en het Capitool anderzijds. Het Washington Monument, een gigantische obelisk, bevindt zich ongeveer in het midden van de National Mall. In de National Mall vind je verschillende musea zoals het National Museum of American History, National Air & Space Museum en United States Holocaust Memorial Museum. Een wandeling door dit park is zeker de moeite, en onderweg zal je ook verschillende monumenten zien die gewijd zijn aan voormalige presidenten van de VS, of aan slachtoffers van oorlogen. Of ontdek de National Mall met de fiets €46!

Onze tip: met een hop-on hop-off bustour vanaf €46 verplaats je je gemakkelijk tussen de verschillende bezienswaardigheden in Washington DC!

Het Witte Huis

Het Witte Huis is ongetwijfeld waar Washington het meest bekend voor staat. De woonplaats van Donald Trump vanbinnen ontdekken is wellicht niet echt haalbaar, hiervoor moet je namelijk maanden voor je bezoek een verzoek indienen bij de ambassade van je land in Washington. Je kan natuurlijk wel langs de voorkant lopen voor een leuke foto! De beste spots hiervoor zijn Pennsylvania Avenue, de top van het Washington Monument (tickets hier!) of The Old Post Office.

Hoe bereik je Washington?

Met de trein

Met de trein ben je ongeveer 3 uur onderweg naar Washington. Je betaalt ongeveer €90 voor een retourkaartje, hoe meer je op voorhand boekt hoe goedkoper dus het is aan te raden om je tickets op voorhand te boeken.

Met de auto

Met de auto ben je 4 uur onderweg, maar door het drukke verkeer kan het wel eens een stuk langer duren. Volg de I-95 zuidwaarts. Als je met de auto gaat raden we je aan om langer dan 1 dag in Washington te blijven. Bekijk hier de accommodaties in Washington.

Met een georganiseerde tour

Een georganiseerde tour is misschien wel de makkelijkste optie voor een daguitstap naar DC. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het vervoer en word je bovendien begeleid door een ervaren gids. Bekijk hier de mogelijke trips bij GetYourGuide!

  1. Daguitstap naar Philadelphia & het land van de Amish

Bezoek historisch Philadelphia en het land van de Amish in Pennsylvania op een tour vanuit New York. Zie de Liberty Bell, Constitution Hall, de beroemde Rocky Steps en meer, voordat je naar Lancaster County reist om Amish cultuur te ervaren.

  • Zie de wereldberoemde Liberty Bell in Philadelphia
  • Bezoek de Constitution Hall en Independence Square
  • Ren de "Rocky Steps" op
  • Neem een authentieke Amish koetsrit en bezoek een traditionele markt

Je gaat met minibusje vanuit New York op tour en professionele gids, boek deze tour online vanaf € 160. Nog meer tips of tours naar Philidelphia? Bekijk hier het volledige aanbod.

  1. Helikoptervlucht over de skyline van New York

De skyline van New York is waarschijnlijk de bekendste ter wereld, met uiteraard het Vrijheidsbeeld, skyscrapers als de Empire State Building, Rockefeller Center en uiteraard de bekende Brooklyn Bridge. Het meest indrukwekkende uitzicht op die skyline heb je ongetwijfeld vanuit de lucht, en daarom is een helikoptervlucht boven New York dan ook een echte aanrader!

Je hebt hiervoor verschillende mogelijkheden, je kan in groep of individueel een vlucht doen of zelf achter het stuur kruipen. Ook de duur en prijs van de vlucht verschillen per tour, maar beginnen rond €220 per persoon.

Bekijk hier bij GetYourGuide de verschillende mogelijkheden en kies de helikoptervlucht die bij jou past. Eén ding is zeker: het uitzicht zal fenomenaal zijn!

  1. Coney Island

Coney Island is een leuk eiland dat ideaal is voor een daguitstap dichtbij New York! Het is een geliefkoosde plek voor zowel New Yorkers als toeristen, die al sinds de 19e eeuw een toeristische badplaats is. Coney Island ligt in het zuidwestelijke deel van Brooklyn. De wijk wordt begrensd door Gravesend in het noorden, Brighton Beach en Manhattan Beach in het oosten, Sea Gate in het westen en Lower New York Bay in het zuiden. Je geraakt er door de F, Q of D naar het eindstation Coney Island-Stillwell Av te nemen, je bent ongeveer een uurtje onderweg vanuit Manhattan.

  • Je kan het strand bezoeken of naar het bekende Luna Park gaan, dit pretpark staat bekend voor de Coney Island Cyclone, een houten achtbaan die door de New Yorkers ook wel de "big momma" genoemd wordt.
  • Ook Dino’s Wonder Wheel is een bekend beeld van Coney Island.
  • Het New York Aquarium is een toffe uitstap, vooral als je met het hele gezin op stap bent.
  • Daarna kan je naar Nathan’s Famous Hot Dogs gaan voor een echte Amerikaanse hodog. Dit is het originele Nathan’s restaurant dat het begin was van de populaire hotdogketen.
  • Boek je daguitstap naar Coney Island hier.
  1. Central Park

Central Park is de ideale plek om even van New York te ontsnappen, in NYC zelf! Het park is erg groot en je kan er makkelijk enkele uren in rondwandelen. Central Park is het meest bezochte stadspark van de Verenigde Staten. Je zult echter ontdekken dat het nog steeds verrassend gemakkelijk is om de drukte te vermijden en een groen hoekje te vinden om te ontspannen en even tot rust te komen. De beste manier om het park te ontdekken is door een wandeling of fietstocht, ontdek hier onze uitgestipelde wandeling door Central Park! Bij GetYourGuide kan je ook een begeleide tour boeken waarbij je gids je rondleidt door het park.

Naast genieten van de natuur zijn er ook heel wat bezienswaardigheden in het park, zo kan je een bezoek brengen aan Belvedere Castle. Dit Victoriaans kasteeltje dateert al uit 1865 en vanaf het observatiedek heb je een mooi uitzicht over het park. Ook het Strawberry Fields monument – ter ere van John Lennon- ,de Bethesda Fountain of de Central Park Carousel zijn de moeite om langs te lopen.

Meer geïnteresseerd in cultuur? In Central Park vind je ook verschillende musea terug zoals het Metropolitan Museum of Art (kortweg ‘The Met’), het Guggenheim of The Frick Collection. Hou er wel rekening mee dat al deze musea erg groot zijn en dat je om ze volledig te zien eigenlijk al meerdere dagen nodig hebt. Een goede optie is daarom een highlightstour van twee uur, een gids neemt je dan mee langs de mooiste werken. Boek hier vanaf €46.

  1. Filmpje: ontdek Washington DC!

Benieuwd naar Washington? In dit filmpje nemen we je mee naar de hoogtepunten van deze stad! Als je zelf wilt ervaren wat de stad allemaal te bieden heeft zal je natuurlijk zelf moeten afreizen naar Washington!

  1. Waar overnachten in New York City?

Wil je graag budgetvriendelijk overnachten? Dan is een goede optie om te overnachten op Staten Island, je bent vlakbij Manhattan en kan toch aanzienlijk goedkoper overnachten. Of kies in Brooklyn of Queens een hotel. Met de metro ben je op enkele minuten op elke locatie, bekijk onze selectie van favoriete hotels in New York.

Onze Tip: Wil je graag in Manhattan overnachten? Onze favoriet is het Pod 51 Hotel in Midtown East Village, Manhattan. "Budgetvriendelijk en alles wat je hartje kan verlangen, met eigen rooftop bar vanaf € 86/nacht ! Boeken en meer info hier
  1. Mis niets tijdens je bezoek aan New York met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan New York City? In de gratis reisgids New York kan je een complete stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in New York? Koop dan onze volledige reisgids New York met 6 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden in de Big Apple.

New York City

Gratis reisgids New York downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?