Waar overnachten aan zee in Nederland? 20 x bijzondere strandhuisjes, hotels

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten aan zee in Nederland? 20 x bijzondere strandhuisjes, hotels

11 januari 2024 in Nederland0 reacties

Niets gezelliger dan even uitwaaien aan zee en ’s avonds ontspannen met een lekker glaasje wijn of warme chocolademelk. En waar kan je dit beter, dan in een verblijf aan zee? Aan de kust van Nederland vind je een aantal gezellige vakantiehuisjes en hotels voor een weekendje weg.

Om je zoektocht te vergemakkelijken, hebben wij alvast voor jou een overzichtje gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven aan de kust van Nederland.

Inhoud artikel

  1. Vakantiehuis Willy Zuid (Katwijk aan Zee)

Stel het je voor… ’s Ochtends wakker worden door het ruisen van de zee in een beach bungalow vlak aan het strand van Katwijk. Lekker ontspannen met een kopje koffie met uitzicht over de Noordzee met de rust van het verlaten strand op de achtergrond. De beach bungalows van Willy Zuid zijn knus en naar alle comfort ingericht. Meer info en boeken.

  1. Roompot Beach Resort (Zeeland)

Je eigen chalet of Beach House pal aan het strand? Dan moet je bij Roompot Beach Resort zijn! Begin je dag met een paar uurtjes zonnen of huur een surfplank als je graag wat sportiever bezig bent. Op stap met de kinderen? Ook voor hen zijn er verschillende activiteiten te ondernemen: knutselen in de Koos Kids Club of gamen in de ChillZone. Of je kan natuurlijk ook met z'n allen naar het zwembad trekken voor enkele uurtjes waterplezier. Op zo'n lange waterglijbaan wordt iedereen weer kind, ongeacht je leeftijd!

Na een plezierige dag kan je even ontspannen in Beach Club Bestevaer met een drankje in de hand terwijl je geniet van het uitzicht over de zee. Wat een dag, wat een vakantie! Hier moet je zijn. Meer info en boeken.

Benieuwd naar de mooiste plekjes van Zeeland? Met onze gratis preview reisgids Zeeland ontdek je alvast enkele pareltjes!

  1. Strandhotel Noordzee

Het Strandhotel Noordzee is gelegen aan het strand op 400 meter van De Koog, en het kijkt uit op de omliggende duinen en de Noordzee. Het hotel biedt comfortabele accommodaties, een eigen sfeervol restaurant en saunafaciliteiten. Verder zijn de kamers ingericht in heldere kleuren, en bieden elk een balkon met uitzicht op het omliggende duinlandschap en de zee. Er wordt dagelijks een heerlijk ontbijt geserveerd in de ontbijtruimte. Zowel de ontbijtruimte als het restaurant bieden uitzicht op de duinen en de zee. Meer info en boeken.

  1. Landal Vakantiepark Port Greve

Vakantiepark Landal Port Greve is gelegen aan het Zeeuwse Grevelingenmeer. Deze unieke locatie zorgt ervoor dat je heerlijk kan wandelen op het strand, vliegeren, surfen, zeilen en natuurlijk zonnebaden in de directe omgeving. Geniet van het rustige buitenleven en de prachtige omgeving. Liever wat sportieve activiteiten ondernemen? Dat kan ook! Ga op het strand lekker kitesurfen of blokkarten.

Maar ook de kinderen zullen zich hier geen moment vervelen. Knutselen in de Bollo Club, spetteren in het indoorzwembad of glijden van de 58,6 m lange glijbaan met lichteffecten. Het kan hier allemaal! Meer info en boeken.

Snuif in onderstaand filmpje alvast de sfeer op van dit vakantieverblijf

  1. Strandhotel Nassau-Bergen

Strandhotel Nassau-Bergen is gelegen op de top van een duin en biedt een prachtig uitzicht op zee. Het hotel ligt middenin de natuur en beschikt over ruime, moderne kamers met gratis WiFi. In de bar van het hotel kan je terecht voor diverse versnaperingen en het verfijnde restaurant serveert een verscheidenheid aan gerechten, bereid met verse en duurzame producten. Meer info en boeken.

  1. NH Zandvoort Hotel

Het NH Zandvoort Hotel ligt op wandelafstand van het zandstrand in Zandvoort. Het hotel beschikt over ruime kamers met gratis WiFi en kabeltelevisie. En in het Meer Restaurant kan je genieten van gespecialiseerde mediterrane keuken en een uitgebreide, internationale wijnkaart. Je kan ook tal van rustgevende massages boeken. Tegen een toeslag kan je genieten van het wellnesscentrum, dat een verscheidenheid aan sauna's, schoonheidsbehandelingen en massages biedt. Meer info en boeken.

  1. Hotel Zuiderduin

Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee is een absolute aanrader. Het hotel beschikt over ruime, moderne kamers met eigen balkon. 's Ochtends genieten jullie van een heerlijk ontbijtbuffet en nadien kunnen de kinderen zich uitleven in het grote kinderspeelparadijs of het zwembad. Verder kan je hier deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals bowlen, squash en fitness

Het hotel is gelegen op wandelafstand van het strand. Struin over de boulevard en neem plaats in een de vele cafés en restaurants en geniet van het uitzicht. Bekijk ook eens de historische vissershuisjes in het centrum! Meer info en boeken.

  1. WestCord Strandhotel Seeduyn

Het WestCord Strandhotel Seeduyn is de ideale plek voor een weekendje weg met de kinderen op Vlieland! Het WestCord Strandhotel Seeduyn ligt op een locatie die met recht uniek te noemen is. Het hotel ligt namelijk op de eerste duinenrij met uitzicht op zee en het uitstrekte strand. Het hotel beschikt over comfortabele kamers met uitzicht op de duinen of de Noordzee, mét balkon of terras.

Er zijn diverse fiets- en wandelroutes langs het hotel en zijn ideaal om het eiland te ontdekken en ter ontspanning is er ook een binnenzwembad en een Turks stoombad! Meer info en boeken.

  1. Center Parcs Zandvoort

Of verblijf aan het Noordzeestrand in Zandvoort! Center Parcs Zandvoort bied je een onvergetelijk verblijf in een van de vernieuwde cottages midden in de duinen, pal aan het strand. Je kan ook een hotelkamer boeken aan de boulevard, zo geniet je altijd van een fantastisch zeezicht!

Na een heerlijke nachtrust kan je een namiddagje zonnebaden op het strand, een potje beachvolleybal spelen of de golven trotseren op een surfplank. Valt het weer tegen? Dan kan je altijd een dag spenderen in het subtropisch zwemparadijs waar je je urenlang kan vermaken. Of leef je uit in de indoor Action Factory waar je kan bowlen of trampolinespringen op de gigantische trampoline Jump Town. Verken je graag de omgeving? Bezoek dan zeker eens het gezellige Haarlem of het bruisende Amsterdam. Meer info en boeken.

  1. Hotel De Zeeuwse Kust (Family only)

Hotel de Zeeuwse Kust ligt op Strandpark de Zeeuwse Kust en heeft één specifieke doelgroep: Family Only! In dit hotel is alles gericht op gezinnen met kinderen. Dankzij de ideale ligging aan het strand van Renesse, beleef je bij mooi weer een heerlijke stranddag. Of je leef je uit in het indoor zwembad met speelschip, aan de tennisbaan, speeltuinen of bij de midgetgolf. In dit kinderhotel heb je speciale familiekamers en zelfs XXL familiekamers voor grote gezinnen. Meer info en boeken.

  1. Badhotel Rockanje

Badhotel Rockanje & Brasserie Lodgers is gelegen tussen de duinen en het bos van Rockanje, op wandelafstand van het strand. Badhotel Rockanje is gebouwd in de stijl van een Noord-Amerikaanse lodge en heeft een buitenbad met een terras, een sauna en een gezellige brasserie. Meer info en boeken.

  1. Inntel Hotels Den Haag Marina Beach

Het Inntel Hotels Den Haag Marina Beach in Scheveningen is ook zeker een aanrader! Het hotel ligt op een steenworp afstand van het strand van Scheveningen en biedt diverse faciliteiten, zoals een sfeervol restaurant en een gezellige bar, een fitnesscentrum en een spa- en wellnesscentrum met een sauna. Verder is het de ideale uitvalbasis voor je verblijf in Scheveningen. Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuis Es Vedra

Vakantiehuis Es Vedra is een absolute topper in Noordwijk aan Zee in Zuid-Holland. Het gezellige vakantiehuisje aan het strand Noordwijk aan Zee en de vuurtoren van Noordwijk biedt ruime en moderne accommodatie met gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid in de buurt. Het vakantiehuisje heeft een elegante inrichting en is voorzien van parketvloeren, een volledige uitgerust keuken en een moderne badkamer en een aangenaam terras. In de omgeving van het Es Vedra kan je prachtig wandelen en paardrijden, of genieten van de tuin. Meer info en boeken.

  1. Strandplevier Suites Texel

Of je nu een weekend, midweek of week naar Texel komt, een verblijf in een van de suites van Strandplevier Suites Texel is altijd een goed idee! Strandplevier Suites, aan de rand van de gezellige badplaats De Koog, beschikt over enkele verschillende type suites. De suites zijn voorzien van diverse comfortabele en luxe gemakken en zijn afhankelijk van het type geschikt voor 2 tot 4 personen.

Het complex bevindt zich op wandelafstand van het strand, de zee, de duinen en het bos, de ideale omgeving voor een paar prachtige wandelingen of fietstocht een te maken over het eiland. ‘s Avonds kan je tot rust komen in je gezellige suite. Meer info en boeken.

  1. Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague Scheveningen

Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague Scheveningen is gevestigd in een authentiek, monumentaal pand, direct aan het strand van Scheveningen. Het is een van de mooiste plekken om te verblijven aan het strand in Scheveningen. De ruime kamers van het Grand Hotel Amrâth Kurhaus zijn eigentijds ingericht en hebben extra lange, comfortabele bedden, een gratis ruim gevulde minibar, badjassen en slippers. Die laatste kan je een namiddagje wilt doorbrengen in het Kurhaus Spa & Beauty, met meerdere spa-faciliteiten en behandelingen. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Beach Park Texel

Landal Beach Park Texel bestaat uit moderne vrijstaande villa’s. De villa's zijn voorzien van alle comfort en luxe en beschikken over alles wat je maar kan wensen voor een onvergetelijke vakantie. Zo kan je ook kiezen voor een luxe villa met eigen sauna, zonnebank of sunshower! Bovendien hebben de meeste villa’s zonnepanelen en zijn hierdoor energievriendelijk.

Na een heerlijke nachtrust kan je wakker worden met een heerlijk koffietje en uitzicht op de omgeving. Nadien kan je vissen vlak voor de deur, zonnen op je eigen terras en voor de kinderen is er een speeltuin. Je villa ligt vlakbij De Koog, een echt vakantiedorp met een bijzondere sfeer. Ook zijn heerlijke stranden aan de Waddenzee en Noordzee, natuurgebieden, duinen en bos binnen handbereik! Meer info en boeken.

  1. Duinhotel Tien Torens

Verborgen in het hoogste duin van Zoutelande ligt het unieke Duinhotel Tien Torens. Wat erg bijzonder is aan dit hotel, is het moderne en duurzame ontwerp. Duinhotel Tien Torens heeft luxe en stijlvolle kamers en suites met alle bijbehorende voorzieningen én een beschut terras waar je 's ochtends kan wakker worden met een prachtig uitzicht over duin, zee en land terwijl je geniet van een koffietje. Graag de omgeving wat verkennen? Het hotel ligt op wandelafstand van het strand en via de duinpaden kan je ook prachtige fietstochten maken naar bijvoorbeeld Vlissingen of Domburg. Meer info en boeken.

  1. Roompot Beach Houses Den Haag

Of wat dacht je van een vakantiehuisje op het strand van Kijkduin bij Den Haag? Op het Haagse Zuiderstrand bevinden zich deze geweldige beach houses die voorzien zijn van ruime kamers en een gezellige veranda vanwaar je uitzicht hebt op zee.

De strandhuisjes beschikken verder over alle luxe en comfort en er is een houtkachel aanwezig waar je 's avonds als het afkoelt, kan opwarmen. Natuurlijk liggen er ook enkele warme dekentjes waarmee je tot laat op de veranda kan zitten, terwijl je een blik werpt op de ondergaande zon. Uiteraard kan je hier ook een hele dag doorbrengen op het strand, genieten van de zon, lekker relaxen of actief aan watersport doen. Meer info en boeken.

  1. Strandstudio Vlissingen

Wil je graag een huisje huren in Zeeland, voor een rustige vakantie aan de kust of een sportieve vakantie op het water? Dan is een verblijf in een van deze unieke studio's op het mooie strand van Vlissingen zeker een aanrader. Neem een verfrissende duik in de zee, maak een prachtige strandwandeling en sluit de dag af met een wijntje in de hand terwijl je geniet van het ruisen van de zee en de ondergaande zon vanop je eigen terras.

Een heerlijke zomeravond is natuurlijk niet compleet zonder barbecue! Je hebt dan ook de mogelijkheid om je eigen bbq mee te nemen. Zo kan je dineren met een fantastisch uitzicht op de achtergrond. Wist je trouwens dat schepen nergens ter wereld zo dicht langs de kust varen als hier? Zo’n 200 meter van de studio af! Slapen op dit strand is een onvergetelijke ervaring! Meer info en boeken.

Neem alvast een kijkje in je verblijf aan het strand van Vlissingen

  1. Strandhotel de Vassy

Strandhotel de Vassy in Egmond aan Zee heeft een unieke ligging tegenover de vuurtoren, op wandelafstand van het strand en het centrum. Het hotel wordt door een familie beheerd en biedt weids uitzicht vanaf het terras op het zuiden. Je kan na een vermoeiende dag nog even ontspannen in de knusse lounge of terugtrekken in je comfortabele kamer. Het nabijgelegen duingebied is een ideaal beginpunt voor wandelingen en fietstochten. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgidsen Nederland

Wil jij ook graag Nederland zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

AmsterdamFrieslandZuid-HollandGelderlandHolland boven AmsterdamMaastricht-ValkenburgNoord-BrabantNoord-NederlandRotterdamTexelZeeland
Reisgids AmsterdamReisgids FrieslandReisgids Zuid-HollandReisgids GelderlandReisgids Holland boven AmsterdamReisgids Maastricht-ValkenburgReisgids Noord-BrabantReisgids Noord-NederlandReisgids RotterdamReisgids TexelReisgids Zeeland

Op reis naar Nederland? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Nederland.

Zeeland

Gratis reisgids Zeeland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?