20 x leukste vakantiehuisjes in Nederland? Onze favorieten van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

20 x leukste vakantiehuisjes in Nederland? Onze favorieten van goedkoop tot luxe

17 januari 2022 in Nederland0 reacties

Op vakantie naar Nederland? Overnachten in een vakantiehuisje, ontdek onze 20 favorieten.

Gelijk heb je! Nederland heeft tal van leuke, gezellige vakantiehuisje ter beschikking. Een vakantiehuisje aan het water? Of liever een vakantiehuisje middenin de natuur? Het kan allemaal, wij hebben alvast onze favoriete vakantiehuisjes in Nederland voor je opgelijst.

Nog op zoek naar inspiratie voor je vakantie Nederland? Bekijk onze rondreizen Nederland en ontdek de mooiste plekjes.

Inhoud artikel

  1. Natuurhuisje in Enschede (Overrijsel)

In Enschede vind je deze gezellige pipowagen voor 2 personen. Dit vakantiehuisje biedt alles wat je moet hebben voor een gezellig verblijf. Het huisje beschikt over een zithoek met een knapperend haardvuur in de palletkachel, een volledige uitgeruste kitchenette waarin het ontbijt al voor je klaar staat. Verderop in de wagen heb je nog de knusse slaapkamer met een tweepersoonsbed.

Het natuurhuisje heeft een ruime privé tuin en is omringd met prachtige beplanting en schuttingen. Je wilt immers ongestoord kunnen genieten van je eigen overdekte, verwarmhet bubbelbad, buitendouche en wijnvatsauna. Je mag hier trouwens onbeperkt gebruik van maken! Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Hollandsche Rading (Utrecht)

Het natuurhuisje in Hollandsche Rading ligt in het Noorderpark, op de grens van de Utrechtse Heuvelrug. Vanuit het huisje kan je uren wandelen en fietsen door de prachtige bossen, over heiden en langs plassen! Hier kom je helemaal tot rust. Het tuinhuisje kreeg een modern design en is tot in de kleinste details ontworpen.

Het natuurhuisje is slechts 30 m², maar is van alle luxe voorzien. Het slaapgedeelte is via een schuifwand af te scheiden van het woondeel met comfortabele bedden. Vanuit het huisje is er uitzicht op de weilanden van het polderlandschap met paarden. 's Avonds kan je op het terras genieten van de zonsondergang met een heerlijk glaasje wijn. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Giethoorn

Giethoorn, een prachtige bestemming! En bij zo'n prachtige bestemming hoort natuurlijk een aangenaam vakantiehuisje. Dit alleenstaand natuurhuisje in Giethoorn is dan ook bijzonder gelegen! Het huisje ligt beschut én op een eilandje aan een prachtig meer, waar je eventueel kan varen en zwemmen. Je kan het huisje enkel en alleen per boot bereiken, maar dat is bij de boeking inbegrepen. Het maakt je verblijf des te onvergetelijker. Het vakantiehuisje heeft een woonkamer met gedeeltelijk open keuken, twee slaapkamers en een badkamer met douche. Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuis Willy Zuid (Katwijk aan Zee)

Stel het je voor… ’s Ochtends wakker worden door het ruisen van de zee in een beach bungalow vlak aan het strand van Katwijk. Lekker ontspannen met een kopje koffie met uitzicht over de Noordzee met de rust van het verlaten strand op de achtergrond. De beach bungalows van Willy Zuid zijn knus en naar alle comfort ingericht. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Tonden (Gelderland)

Voor de liefhebbers van rust, natuur en luxe is deze moderne villa (ontworpen door architect HofmanDujardin) zeker een aanrader! Door de grote ramen mis je niets van het buitenleven. Het natuurhuisje in Tonden beschikt over een houtkachel waar je 's avonds gezellig kan samen zitten met een goed glas wijn. En ook buiten zijn er de nodige faciliteiten als ruime terrassen, een vuurkorf, een hangmat en een houtgestookte hottub om eens lekker te genieten. Meer info en boeken.

  1. Roompot Outdoor Suite Cuber Veluwe (Hoenderloo)

Op zoek naar een bijzondere overnachting op de Veluwe? Deze vrijstaande outdoor suite staat middenin de natuur en bezorgt je een onvergetelijk verblijf! Vanuit de zithoek in de woonkamer kijk je uit op de prachtige omgeving. Het huisje is modern ingericht en van alle gemakken voorzien. De inloopdouche heeft hier zelfs een glazen plafond! Zo kan je terwijl je aan het douchen bent, naar de sterren kijken.

Vanuit de gezellige woonkamer en het buitenterras kijk je uit op de bossen en je kan ‘s avonds bij een knapperend vuurtje genieten van de stilte om je heen. Wat wens je nog meer? Wacht niet langer en boek je verblijf snel online!

  1. Camping Nieuw Romalo (Gelderland)

Wil je iets bijzonders? Dan is overnachten in een hooiberg op Camping Nieuw Romalo echt iets voor jou! Het huisje beschikt over 2 ruime slaapkamers, een gemeenschappelijke lounge en een tuin waar je bij mooi weer kan genieten van een goed boek en een glaasje. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je altijd gebruikmaken van de fietsen die ter beschikking staan. Bij het vakantiehuis is er ook een kinderspeelplaats te vinden. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Rijsbergen (Noord-Brabant)

Of verblijf in dit natuurhuisje in Rijsbergen dat begin dit jaar geheel gerenoveerd en volledig uit hout opgebouwd is! Het natuurhuisje bevindt zich in de Vlaamsche Schuur uit 1989. Het houten huis heeft een eigen binnentuin met lounge -en eethoek en in het Atelier zelf, kan je in de fijne woonkamer met zithoek genieten van het gezellige vuurtje in de houtkachel.

Verder vind je in het huisje opgemaakte bedden, handdoeken, volledig ingerichte keuken met koffie en thee, basis aan kruiden, shampoo, conditioner, badschuim, gezelschapspelletjes, afwasmiddel, vaatwastabletten, vuilniszakken, chocolaatjes en wijntje van het huis.. Kortom, alles wat je maar kan wensen. Voel je vooral welkom om te ontspannen en te genieten van een rustige plek en omgeving. Meer info en boeken.

  1. Het Torentje van Trips (Tripscomapgnie - Groningen)

Overnachten in een oude watertoren! Het Torentje van Trips met toplocatie is een oude watermolen dat verbouwd is tot luxe erfgoed logies. Je ziet hier de zon opkomen en ondergaan, met een fantastisch uitzicht over het landschap. Het interieur van de B&B is modern met behoud van de karakteristieke elementen, de sfeer is warm en gemoedelijk. Het torentje is omringd door een royaal grasveld met terrassen en ligt op wandelafstand van een klein meertje met strand waar je even kan ontspannen. Meer info en boeken.

  1. Recreatiepark de Voorst (Kraggenburg)

Liever overnachten op een camping? Dat kan in Kraggenburg! Recreatiepark De Voorst is een veelzijdig recreatiepark met een camping, huurchalets en een luxe lodgepark. Dit park is gelegen in een schitterend natuurgebied. Met het Voorsterbos als voor- en achtertuin is het optimaal onthaasten door te genieten van de rust en ruimte. Hier heb je dan ook tal van watersportactiviteiten. Een top accommodatie én locatie voor het hele gezin! Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Nijkerk (Gelderland)

Ook dit gezellige vakantiehuisje in Nijkerk zal je een onvergetelijk verblijf garanderen! Het vakantiehuisje ligt in het open landschap van de polder. Het huisje kreeg een moderne stijl en biedt ruime ruimte, rust en natuur. 's Ochtends word je verzorgd van een heerlijk ontbijt en nadien kan je genieten van het zicht op de vijver van 1.500 m2.

Verder beschikt het huisje over een houtkachel, infra-rood sauna, een elektrisch verstelbaar Auping Auronde bed, fijne badkamer met douche, wifi en een televisie. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je gebruikmaken van de gratis fietsen. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Leersum (Utrecht)

In het bosrijke heuvellandschap van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, ligt een voormalig landgoed. Deze charmante lodge in Leersum, geeft het echte gevoel van het buitenleven. De accommodatie biedt uitzicht over het weiland met paarden temidden van de prachtige bossen. De omgeving leent zich dan ook uitstekend uit om eindeloos te wandelen en te fietsen. Het natuurhuisje zelf is voorzien van alle luxe en comfort zodat jij heerlijk kan ontspannen. Daarnaast is het genieten van een goede nachtrust in bedden van Koninklijke Auping. Meer info en boeken.

  1. Landal Amerongse Berg (Utrecht)

Kom helemaal tot rust in het Landal Amerongse Berg. Dit rustige, kleinschalige vakantiepark grenst direct aan Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en is de ideale plek om even uit te waaien. Deze eeuwenoude bron van natuur en cultuur, midden in Nederland biedt tal van wandel- en fietsroutes, kastelen, prachtige bossen, zandverstuivingen, een kronkelende rivier of over een uitgestrekt heideveld.

Landal Amerongse Berg beschikt over comfortabele accommodaties met een privéterras waar je kan genieten van een goed boek en een glaasje wijn. Lekker dobberen in het overdekte zwembad en ontspannen in het Turks stoombad? Ook dat kan! Liever een dagje erop uit trekken? Huur een fiets bij de receptie en verken de omgeving op jouw tempo! Meer info en boeken.

Neem alvast een kijkje in Landal Amerongse Berg


  1. Roompot Kustpark Texel

Kustpark Texel ligt dichtbij duinen en strand en op loopafstand van de bruisende kustplaats De Koog. Hier verblijf je in een comfortabel chalet of klassieke villa. Op het park is het subtropische zwembad een absolute favoriet, maar er zijn ook sportfaciliteiten en een uitgebreid activiteitenprogramma. Voor ieders wat wils dus! Meer info en boeken.

  1. Atmospheric Holiday Home (Wemeldinge)

Dit rustig gelegen vakantiehuis Atmospheric Holiday Home ligt op zo'n 50 m van de Oosterschelde. Het vakantiehuis is sfeervol ingericht en heeft 3 slaapkamers, een tv en een volledig uitgeruste keuken. Een dagje lekker niets doen? Geniet dan even van de rust en kalmte in de gezellige grote tuin. Meer info en boeken.

  1. Vakantiewoning in Terneuzen (Zeeland)

Op stap met een grote vriendengroep of je familie? Verblijf in deze gezellige woning gelegen in een rustige en landelijke omgeving, aan de rand van Terneuzen in Zeeland. Dit vakantiehuis heeft maar liefst 7 slaapkamers en is geschikt voor 14 personen! Ruimte genoeg dus!

Het alleenstaande huisje zal je meteen opvallen met zijn charmante gevel. Eens je de woning binnentreedt, zal je versteld staan van de luxe en comfort. Het huisje zal je een onvergetelijk verblijf bezorgen. Op warme zomerdagen kan je een frisse duik nemen in het buitenzwembad en bij minder mooi weer kan je samen een wedstrijdje biljart houden. Na het heerlijke ontbijt kan je even wat energie kwijt in de fitnessruimte terwijl andere kunnen genieten van een namiddagje in de grote, gezellige tuin. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Veessen (Gelderland)

Of verblijf in een duurzaam vakantiepark in Veessen, op een steenworp afstand van de IJssel. Je overnacht in een gezellige boerderijlodge, ontworpen in een natuurlijke landelijk stijl met ruime kamers. Wil je graag even ontspannen? Dan kan je je altijd gebruikmaken van de uitgebreide wellness-faciliteiten. Dit vakantiehuisje in Veessen is ideaal als je een paar dagen rust zoekt of als je gewoon even de stad wilt ontvluchten. Ook kinderen zijn van harte welkom en kunnen zich hier eindeloos vermaken. Meer info en boeken.

  1. Center Parcs Port Zelande (Zuid-Holland)

In Center Parcs Port Zelande is het heerlijk uitwaaien tussen twee wateren! Het vakantiepark wordt omringd door water en zorgt voor mooie vergezichten over het Grevelingenmeer. Het is de ideale omgeving voor een namiddagje duiken, strandsporten en waterporsten zoals zeilen en windsurfen.

Ook de indoor activiteitenhal Adventure Factory, subtropisch zwemparadijs en de speeltuin maken je vakantie onvergetelijk! Zo beschikt het subtropisch zwemparadijs over een grote waterspeeltuin en een bandenglijbaan. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan een van de vele pittoreske stadjes in Zeeland. Meer info en boeken.

  1. TopParken – Landgoed de Scheleberg

Landgoed De Scheleberg ligt in een bosrijke omgeving in Lunteren, op 12 minuten rijden van Nationaal Park Hoge Veluwe. Hier kom je ongetwijfeld tot rust in één van de comfortabele vakantiehuizen of villa’s die de Scheleberg te bieden heeft. De villa’s en vakantiehuizen bieden accommodatie aan voor 4 tot 8 personen, ideaal voor een uitstapje met de kinderen, (groot)ouders of vrienden!

Er is bovendien niet alleen veel te zien en te doen in de omgeving van het huisje in Lunteren, ook het park is voorzien van tal van faciliteiten, waaronder een verwarmd buitenzwembad en restaurant. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Oostknollendam (Noord-Holland)

Op een van de mooiste historische plekjes in de Zaanstreek, kan je in een bijzonder gebouwde watervilla verblijven! Dat wordt ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie. De watervilla in Oostknollendam - bouwjaar 2020 - is gelegen aan een dijk aan een zijtak van de Zaan. Hier woon je landelijk maar wel met de voorzieningen van de Zaanstreek.

In de zomer kan je hier prachtig varen, in de herfst is het kan je hier heerlijk wandelen of fietsen en daarna op te warmen bij de kachel. En in de winter kan je schaatsten op de kleine, ondiepe slootjes. Daarnaast kan je in het huisje genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving. Meer info en boeken.

  1. Gratis reisgidsen en routes in Nederland

Op reis in Nederland? Download dan zeker onze reisgidsen en routes!

Gelderland

Gratis reisgids Gelderland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?