15 Leukste strandhuizen & strandhotels aan de Nederlandse Kust

Volledige reisgids kopen voor € 10

15 Leukste strandhuizen & strandhotels aan de Nederlandse Kust

25 april 2024 in Nederland0 reacties

Overzicht met de mooiste strandhuizen en strandhotels aan de Nederlandse Kust

Binnenkort even lekker uitwaaien aan zee maar ben je nog op zoek naar een leuke verblijfplaats? Geen zorgen, er is een uitgebreid aanbod aan leuke huisjes en hotels aan het strand. Zo kan je 's ochtends heerlijk wakker worden met een prachtig uitzicht op zee, terwijl je geniet van een lekker koffietje.

Weet je niet meteen waar zoeken in dat grote aanbod? Geen probleem! Wij hebben alvast de leukste strandhuizen en strandhotels aan de Nederlandse Kust voor je uitgezocht.

Inhoud artikel

  1. Vakantie aan de Nederlandse Kust

Nederland kent een hele lange kustlijn langs de Noordzee, met ongeveer 30 verschillende badplaatsen, met daarbij ook nog een aantal prachtige eilanden in de Waddenzee. De stranden worden het hele jaar door bezocht en je kan er goed uitwaaien op het strand, wandelen door de duinen of zonnen aan het water.

Je hoeft dan ook niet ver weg voor een strandvakantie en de zon, zee en zand die daarbij horen, want ook een vakantie aan de Nederlandse kust valt onder deze categorie. Wil je er graag een weekendje weg van maken en ben je nog op zoek naar een leuke verblijfplaats aan het strand? Lees dan gerust verder en ontdek de mooiste strandhuizen en strandhotels aan de Nederlandse Kust. Zo kan je alvast wegdromen van je volgende vakantie.

  1. Strandhuisjes op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden liggen ten noorden van Nederland en bestaan allemaal uit schone stranden en prachtige duingebieden. Er zijn relatief weinig mensen op de eilanden en er is maar weinig tot op sommige eilanden zelfs geen verkeer, waardoor je hier ook kan genieten van de frisse zeelucht.

8 Waddeneilanden, waarvan 5 bewoond zijn

Het eiland Texel is één van de meest bezochte eilanden door de ligging net boven Noord-Holland, maar ook de eilanden Vlieland en Terschelling zijn fijne vakantieplekken. Ook Ameland en Schiermonnikoog zijn mooie eilanden, en deze zijn al helemaal perfect als je de rust op wilt zoeken, doordat deze minder druk bezocht worden.

Wat zeker doen tijdens je strandvakantie op de Waddeneilanden?

  • Bezoek de pittoreske dorpjes op Texel. Den Brug is de hoofdstad en is een zeer levendige stad.
  • Zoek de rust en prachtige natuur op in het Nationaal Park Duinen van Texel.
  • Bezoek het enige dorp op Vlieland: Oost-Vlieland. Een dorpje met een historisch karakter en een authentieke uitstraling.
  • Maak een prachtige wandeling op het 27 km lange zandstrand van Ameland en bezoek er de historische dorpjes Ballum, Hollum, Nes en Buren.

Waar overnachten op de Waddeneilanden?

  • Texel: In De Koog kan je overnachten bij het driesterren Strandhotel Noordzee. Dit gezellige hotel ligt direct aan het strand en de duinen. Vanaf je balkon geniet je dan ook van een schitterend uitzicht op de omgeving en in het restaurant kan je tijdens je diner de zon in de zee zien zakken. Meer info en boeken.
  • Texel: Een ander hotel op Texel dat we kunnen aanraden is het Op Oost Boutique hotel & Restaurant het Kook Atelier. Dit boetiekhotel biedt elegante accommodatie in een prachtige omgeving. Meer info en boeken.
  • Vlieland: Het Vlielandhotel op Oost-Vlieland is een charmante accommodatie op 10 minuten wandelen van het strand en op 5 minuten van de veerdienst. Sommige kamers hebben ook een balkon en uitzicht op zee. Meer info en boeken.
  • Terschelling: Paal 8 Hotel aan Zee in Terschelling ligt op een steenworp afstand van het prachtige strand en wordt omringd door de duinen. Na een heerlijke dag op het breedste strand van het eiland, kan je volledig ontspannen in het zwembad en sauna. Sluit je dag af met een lekker diner in het gezellige restaurant van het hotel. Meer info en boeken.
  1. Strandverblijven in Noord-Holland

Noord-Holland is gelegen in het noordwesten en is een van de mooiste provincies in Nederland. De provincie is vooral bekende om de grote steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar maar je kan er ook genieten van een leuke strandvakantie.

Noord-Holland heeft namelijk ook tal van prachtige natuurgebieden met pittoreske kanalen en molens. Voor rust en weidse vergezichten over zee, is de kust van Noord-Holland dus de ideale bestemming.

Wat zeker doen tijdens je strandvakantie in Noord-Holland?

  • In Den Helder kan je het Marinemuseum bezoeken, waar je de geschiedenis van de Nederlandse koninklijke marine in kan duiken.
  • Of je kan er ook een bezoekje brengen aan het 19de-eeuwse Fort Kijkduin, met een museum en restaurants, en een Noordzee-aquarium in de ondergrondse tunnels.
  • Bezoek de badplaats Egmond aan Zee met een gezellig centrum en een vuurtoren. Het is bovendien ook een mooi uitgangspunt om de tulpenvelden te spotten in het voorjaar.
  • Ook Zandvoort is een populaire badplaats in Noord-Holland.
  • Je kan je strandvakantie natuurlijk ook afsluiten met een daguitstap naar Amsterdam of Haarlem.

Waar overnachten aan de kust in Noord-Holland?

  • Egmont aan Zee: Verblijf je liever in een vakantiepark? Dan is Kustpark Egmond aan Zee een absolute aanrader. Dit kustpark wordt omgeven door een vuurtoren, de prachtige duinen en de kleurrijke bloembollenvelden. Het is het ideale verblijf voor het hele gezin. Meer info en boeken.
  • Castricum: Strandhotel Zoomers bevindt zich op wandelafstand van het strand van Castricum aan Zee. De charmante strandhuisjes bieden moderne accommodatie voorzien van alle luxe en comfort. 's Ochtends kan je er genieten van een lekker continentaal ontbijtje met zicht op zee. Meer info en boeken.
  • Zandvoort: Of verblijf aan het Noordzeestrand in Zandvoort! Center Parcs Zandvoort bied een onvergetelijk verblijf in een van de vernieuwde cottages midden in de duinen, pal aan het strand. Je kan ook een hotelkamer boeken aan de boulevard, zo geniet je altijd van een fantastisch zeezicht! Meer info en boeken.
  1. Strandhotels in Zuid-Holland

Onder de provincie Noord-Holland ligt de provincie Zuid-Holland, nog zo'n bestemming in Nederland waar je terecht kan voor een leuke strandvakantie. Je vindt er namelijk niet alleen mooie steden als Den Haag, Rotterdam en de kaasstad Gouda maar ook prachtige zandstranden waar je eens lekker kan uitwaaien.

Wat zeker doen tijdens je strandvakantie aan de kust van Zuid-Holland?

  • Noordwijk aan Zee heeft een 13 kilometer lang strand en een prachtig duingebied. Deze badplaats is iets luxueuzer.
  • Scheveningen ligt op een 15 minuten rijden van Den Haag. Het strand ligt aan een brede boulevard met veel restaurants en terrasjes, maar de grote blikvanger van het strand is de Pier van Scheveningen, met het reuzenrad en de toren met de bungeejump.
  • Fan van de kleurrijke bloemenvelden? Dan kan je in het voorjaar een bezoekje brengen aan het wereldberoemde Keukenhof in Lisse.
  • Even wat anders doen? Maak dan een daguitstap naar de grotere steden als Den Haag en Rotterdam.

Waar overnachten aan de kust van Zuid-Holland?

  • Scheveningen: Verblijf in het prachtige Grand Hotel Amrâth Kurhaus, een vijfsterrenhotel aan de boulevard dat al in 1886 werd gebouwd. Het monumentale pand is een belangrijk onderdeel van de boulevard van Scheveningen en je staat dan ook zo op het strand. Meer info en boeken.
  • Noordwijk aan Zee: Aan de boulevard van Noordwijk vind je het Vesper Hotel. Dit boetiekhotel biedt uniek ingerichte kamers waarvan sommigen uitkijken op zee. Na een mooie avondwandeling langs het strand kan je terecht voor een lekker diner in het à la carte restaurant. Meer info en boeken.
  • Katwijk aan Zee: ’s Ochtends wakker worden door het ruisen van de zee in een beach bungalow vlak aan het strand van Katwijk. Lekker ontspannen met een kopje koffie met uitzicht over de Noordzee met de rust van het verlaten strand op de achtergrond. De beach bungalows van Willy Zuid zijn knus en naar alle comfort ingericht. Meer info en boeken.
  1. Strandvakantie in Zeeland

Zeeland is met een kustlijn van meer dan 650 kilometer, een populaire vakantiebestemming in Nederland. Op de stranden van Zeeland kan je je prima vermaken, er is voor ieder wat wils. Van een namiddagje zonnen tot het beoefenen van verschillende watersporten.

Verder kan je er natuurlijk ook prachtige wandelingen maken door de duinen en authentieke dorpjes als Middelburg, Vlissingen en Sluis bezoeken. Op vakantie in Zeeland? Dat is puur genieten.

Wat zeker zien en doen tijdens je strandvakantie in Zeeland?

  • Bezoek het bijzondere bouwwerk "Deltawerken", een ingenieus verdedigingssysteem om de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant te beschermen tegen hoogwater uit zee.
  • Vlissingen beschikt over de langste zeepromenade van heel Nederland, zo'n 6 kilometer lang.
  • Zoutelande, is ook een van de populaire plaatsen aan de Zeeuwse Kust. Hier vind je de hoogste duinen van het land.
  • Of breng een bezoekje aan de mondaine badplaats Domburg! Dit stadje is altijd graag bezocht geweest door vorsten, prinsen, rijkere burgers en later kwamen kunstenaars. Dat zal je ook merken aan de bijzondere stijlen van de huizen in Domburg.

Waar overnachten aan de kust van Zeeland?

  • Kamperland: Je eigen chalet of Beach House pal aan het strand? Dan moet je bij Roompot Beach Resort zijn! Begin je dag met een paar uurtjes zonnen of huur een surfplank. Of je kan ook met z'n allen naar het zwembad trekken voor enkele uurtjes waterplezier. Meer info en boeken.
  • Cadzand-Bad: Het Strandhotel is een topverblijf aan de Zeeuwse Kust. Waar een culinaire beleving van sterrenchef Sergio Herman samensmelt met een stijlvol interieur design van Studio Piet boon en de gastvrijheid van het Strandhotel je omarmt. Het Strandhotel ligt boven op een duin en biedt daarmee een prachtig uitzicht op de zee. Meer info en boeken.
  • Vlissingen: Noordzee Resort Vlissingen biedt beachhouses, duinlodges en urban villa’s aan de voet van de duinen en de boulevard van Vlissingen. Meer info en boeken.
  1. Download onze gratis reisgidsen Nederland

Wil jij ook graag Nederland zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

AmsterdamFrieslandFietsgids ElfstedentochtZuid-HollandGelderlandHolland boven AmsterdamMaastricht-ValkenburgNoord-BrabantNoord-NederlandRotterdamTexelZeeland
Reisgids AmsterdamReisgids FrieslandFietsgids ElfstedentochtReisgids Zuid-HollandReisgids GelderlandReisgids Holland boven AmsterdamReisgids Maastricht-ValkenburgReisgids Noord-BrabantReisgids Noord-NederlandReisgids RotterdamReisgids TexelReisgids Zeeland

Op reis naar Nederland? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Nederland.

Zeeland

Gratis reisgids Zeeland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?