10 x mooiste vakantieparken in Zuid-Holland: Welk park kiezen? Alle info + foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste vakantieparken in Zuid-Holland: Welk park kiezen? Alle info + foto's

12 juni 2023 in Nederland0 reacties

Weekendje weg met vakantie of vrienden in een leuk vakantiehuis? Ontdek hier de 10 mooiste vakantieparken in Zuid-Holland

Voor de leukste uitjes en vakanties je helemaal niet ver en lang te zoeken naar de perfecte plek. Ook Zuid-Holland is een prima bestemming voor een weekendje uit te blazen. Er zijn heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 10 leukste en mooiste vakantieparken in Zuid-Holland.

Overzicht mooiste vakantieparken Zuid-Holland

  1. Center Parcs Port Zelande

In Center Parcs Port Zelande is het heerlijk uitwaaien tussen twee wateren! Het vakantiepark wordt omringd door water en zorgt voor mooie vergezichten over het Grevelingenmeer. Het is de ideale omgeving voor een namiddagje duiken, strandsporten en waterporsten zoals zeilen en windsurfen.

Ook de indoor activiteitenhal Adventure Factory, subtropisch zwemparadijs en de speeltuin maken je vakantie onvergetelijk! Zo beschikt het subtropisch zwemparadijs over een grote waterspeeltuin en een bandenglijbaan. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan een van de vele pittoreske stadjes in Zeeland. Meer info en boeken.

  1. Roompot Beach Houses Den Haag

Of wat dacht je van een vakantiehuisje op het strand van Kijkduin bij Den Haag? Op het Haagse Zuiderstrand bevinden zich deze geweldige beach houses die voorzien zijn van ruime kamers en een gezellige veranda vanwaar je uitzicht hebt op zee.

De strandhuisjes beschikken verder over alle luxe en comfort en er is een houtkachel aanwezig waar je 's avonds als het afkoelt, kan opwarmen. Natuurlijk liggen er ook enkele warme dekentjes waarmee je tot laat op de veranda kan zitten, terwijl je een blik werpt op de ondergaande zon. Uiteraard kan je hier ook een hele dag doorbrengen op het strand, genieten van de zon, lekker relaxen of actief aan watersport doen. Meer info en boeken.

  1. EuroParcs De Biesbosch

EuroParcs De Biesbosch ligt vlakbij het Nationaal Park De Biesbosch en net buiten de gezellige stad Dordrecht (op 20 minuutjes rijden). Het vakantiepark beschikt over gezellige chalets voorzien van alle luxe en comfort die je kan wensen. Sommige accommodaties beschikken zelfs over een hot tub. Verder is er een binnen- en buitenzwembad, een binnen- en buitenspeeltuin en een snackbar. Je kan elkaar ook uitdagen voor een potje tafeltennis.

Het is een fantastische plek om op avontuur te gaan en op de fiets, lopend of in een bootje te verkennen. Vanaf de jachthaven vaar je zo met een boot naar dit uitgestrekte natuurgebied. Fietsen of boten kan je huren bij de receptie. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark De Reeuwijkse Plassen

Vakantiepark De Reeuwijkse Plassen bevindt zich middenin het Groene Hart nabij Gouda. Dit mooie vakantiepark biedt accommodatie in een van de duurzaam gebouwde waterwoningen. De woningen zijn geschikt van 4 tot 12 personen en beschikken over een eigen aanlegplaats om aan te meren.

Vervelen zal je hier zeker niet. Neem een verfrissende duik in het overdekte zwembad, ga met een fluisterboot de Reeuwijkse Plassen op en gooi je vishengel uit of ga een dagje windsurfen of zeilen. Wil je graag de omgeving van het park verkennen? Bezoek dan de pittoreske dorpjes, monumentale boerderijen, plassen en meren in de omgeving. Meer info en boeken.

  1. Roompot ECO Grevelingenstrand

Roompot ECO Grevelingenstrand biedt een onvergetelijk verblijf in Ouddorp, Zuid-Holland. De knusse eco-vriendelijke tiny houses zijn gelegen aan het strand en bieden voldoende privacy. Je vakantiehuisje ligt in een prachtige omgeving, weg van alle drukte. Ieder huisje is geschikt voor maximaal vier personen en beschikt over een ruime woonkamer met open keuken en ruime slaapruimtes. Geniet van een zelfgemaakte cocktail op je terras of in je hangmat, met zicht op het water en het zachte geruis van de zee op de achtergrond. Met een beetje geluk spot je zelfs een schattige zeehond in de verte.

In de omgeving kan je prachtig wandelen door het bos en de duinen en als je wil, kan je watervogels spotten vanuit de vogelkijkhut die je langs de route tegenkomt. 's Avonds kan je lekker gezellig buiten eten op het terras en genieten van een barbecue met uitzicht op de zonsondergang. Dat klinkt als puur genieten voor ons! Meer info en boeken.

  1. Duynparc De Heeren van 's-Gravensande

Duynparc De Heeren van 's-Gravensande biedt ruime duinvilla’s gebouwd in Caribische stijl en zorgen bij aankomst direct voor een echt vakantiegevoel! Begin de dag met een heerlijk kopje koffie vanuit je gezellige veranda en geniet van de zonsopkomst. Maak een mooie ochtendwandeling naar het strand van ’s-Gravenzande, neem een verfrissende duik in zee en ga nadien een lekker hapje en drankje bij een van de paviljoens op het park. De duinvilla‘s liggen in een prachtig groen gebied, aan de rand van de duinen. Huur je fietsen bij de receptie en ga zelf op verkenning.

Zin in een leuke daguitstap? In de buurt vind je leuke steden als Den Haag, Scheveningen en Rotterdam waar je een dagje kan shoppen, slenteren of een boeiend museum kan bezoeken. Op stap met kinderen? Breng dan eens een bezoekje aan Madurodam. Meer info en boeken.

  1. Waterpark Zuytland Buiten

Op Landal Zuytland Buiten is het puur genieten aan (en op) het water. Hier in het prachtige Zuid-Hollandse landschap, kom je helemaal tot rust in een waterrijke, natuurlijke omgeving. Alle bungalows zijn voorzien van een moderne inrichting en hebben een sfeervolle veranda en aanlegsteiger of vlonder op het water. Zo kan je vanaf je eigen bungalow de omgeving kunt verkennen. Vaar met je bootje over de Stompaardse plas, dwars door natuurgebieden meer aan in een van de pittoreske dorpjes in de nabije omgeving. Meer info en boeken.

  1. RCN Vakantiepark Toppershoedje

RCN Vakantiepark Toppershoedje ligt op wandelafstand van het Noordzeestrand, het breedste strand van Nederland. Het familiepark biedt zowel kampeerplaatsen als ruime bungalows en chalets. Iedere accommodatie heeft een ruime terras met zicht op de omgeving. 's Ochtends is het heerlijk wakker worden met een kopje koffie, een verse croissant en een heerlijk zacht zeebriesje. Het vakantiepark beschikt verder over een restaurant, een bar en een kleine supermarkt. Meer info en boeken.

  1. Roompot Beach Villa's Hoek van Holland

In de kustplaats Hoek van Holland, ten zuiden van Zuid-Holland, kan je verblijven in de trendy beach villa's. De strandvilla's van Roompot Beach Villa's Hoek van Holland zijn van alle gemakken voorzien en hebben een schitterend uitzicht op de zee. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers waaronder een master-bedroom met balkon, die uitkijkt op de Noordzee.

Je kan hier het hele jaar door heerlijk wandelen, schelpen zoeken of vliegeren. Bij mooi weet is het natuurlijk zalig om op het strand te zonnebaden en af en toe een duik te nemen in de zee. Vanop je terras kan je met een wijntje genieten van de prachtige zonsondergang terwijl je uitkijkt over de Noordzee. Meer info en boeken.

  1. Duinresort Dunimar

Duinresort Dunimar is een kleinschalig vakantiepark met geschakelde bungalows in de bollenstreek. De gezellig ingerichte bungalows zijn omringd door de bollenvelden en zijn geschikt voor 4 tot 6 personen. Verder vind je op het resort een minimarkt waar je verse broodjes kan kopen, een tafeltennistafel en in de omgeving kan je mooie wandel- en fietstochten maken. Op een kleine vijf minuten rijden bereik je alvast de mooiste tulpenvelden van het Keukenhof. Meer info en boeken.

  1. Extra: Download onze reisgids Zuid-Holland, zo mis je niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Zuid-Holland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuid-Holland met 120 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en 8 stadswandelingen en fietsroutes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Zuid-Holland.

Zuid-Holland

Gratis reisgids Zuid-Holland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?