15 x leukste kinderhotels en familiehotels in Nederland + tips logeren met kinderen

15 x leukste kinderhotels en familiehotels in Nederland + tips logeren met kinderen

11 januari 2024 in Nederland0 reacties

Op stap met kinderen en op zoek naar een kindvriendelijk verblijf in Nederland?

Weekendje weg met de kinderen, maar weet je niet goed waar te overnachten? We hebben een lijstje waar wij met onze kinderen graag overnachten in Nederland deze beschikken over kindvriendelijke faciliteiten en leuke of bijzondere extra's.

Bezorg je kinderen een onvergetelijke vakantie en verblijf in een van onderstaande kindvriendelijke hotels in Nederland + vertrek zorgeloos op weekend met onze tips over logeren met kinderen.

Inhoud artikel

  1. Hotel Zuiderduin

Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee is een absolute aanrader. Het hotel beschikt over ruime, moderne kamers met eigen balkon. 's Ochtends genieten jullie van een heerlijk ontbijtbuffet en nadien kunnen de kinderen zich uitleven in het grote kinderspeelparadijs of het zwembad. Verder kan je hier deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals bowlen, squash en fitness

Het hotel is gelegen op wandelafstand van het strand. Struin over de boulevard en neem plaats in een de vele cafés en restaurants en geniet van het uitzicht. Bekijk ook eens de historische vissershuisjes in het centrum! Meer info en boeken.

  1. Hotel De Zeeuwse Kust (Family only)

Hotel de Zeeuwse Kust ligt op Strandpark de Zeeuwse Kust en heeft één specifieke doelgroep: Family Only! In dit hotel is alles gericht op gezinnen met kinderen. Dankzij de ideale ligging aan het strand van Renesse, beleef je bij mooi weer een heerlijke stranddag. Of je leef je uit in het indoor zwembad met speelschip, aan de tennisbaan, speeltuinen of bij de midgetgolf. In dit kinderhotel heb je speciale familiekamers en zelfs XXL familiekamers voor grote gezinnen. Meer info en boeken.

  1. Hotel De Bonte Wever

De Bonte Wever ligt vlak bij het Asserbos aan de rand van Assen en op 10 minuutjes rijden van het TT Circuit. Je overnacht in een van de comfortabel ingerichte kamers en ’s ochtends na het wakker worden, kan je genieten van een kop koffie of thee op jouw hotelkamer, een ideaal begin van de dag! Voor zowel het ontbijt, lunch als het diner ben je van harte welkom in Buffetrestaurant Flinck. Hier kan je zelf je favoriete gerechten opscheppen van het buffet!

Daarnaast beschikt het hotel over een uitgebreid subtropisch zwem- en saunaparadijs welke geschikt is jong én oud en een fitnesscentrum! Ook kinderen kunnen tafeltennissen, biljarten, of darts en computerspelletjes spelen. Meer info en boeken.

  1. Preston Palace

Ontdek de vele verrassende en leuke faciliteiten in het Preston Palace! Dit all-inclusivehotel beschikt over een subtropisch zwembad met een sterrenplafond, een midgetgolf, een overdekte kermis met attracties en een uitgebreide keuze aan bars en restaurants! Of ga je liever een filmpje meepikken in de bioscoop van het hotel? Dat kan ook, er is hier voor ieder wat wils! Meer info en boeken.

  1. ss Rotterdam: Slaap op een stoomschip

Hoe geweldig zou het zijn om een nachtje door te brengen op het oude stoomschip Rotterdam? De ss Rotterdam was ooit het vlaggenschip van de Holland-Amerika lijn en bracht passagiers van Rotterdam naar New York. Je kan vandaag de dag overnachten in een gerenoveerde en in de jaren 50 stijl ingerichte kamer. Lees meer over overnachten op het ss Rotterdam.

Tijdens je verblijf kan je ook het schip bezichtigen en meer te weten komen over haar geschiedenis. Daarnaast is er ook een gratis pendeldienst naar het centrum van Rotterdam. Een top-ervaring! Meer info en boeken.

Ontdek hieronder alvast wat je mag verwachten van je verblijf

  1. GuestHouse Hotel Kaatsheuvel-Waalwijk

In GuestHouse Hotel Kaatsheuvel zijn de kinderen de baas! Het Guesthouse is stijlvol en speels ingericht en beschikt over een gezellig restaurant, een sfeervol terras en voor kinderen is er een toffe buitenspeeltuin. Verder kan je ook gebruikmaken van de biljarttafel en kan je een potje tafeltennissen! Oh ja, wat dacht je van een daguitstap naar een van de leukste pretparken in Nederland? Het Guesthouse ligt namelijk op wandelafstand van de Efteling! Meer info en boeken.

  1. Fruitpark Hotel & Spa met kinderboerderij

Fruitpark Hotel & Spa, gelegen tussen Nijmegen en Tielt biedt oogverblindende, mooie hotelkamers in huiselijke stijl. In de nabije omgeving van het hotel vind je rust, natuur, authenticiteit en een park met 500 streekgebonden fruitbomen! Het viersterrenhotel biedt familiekamers met elk een andere indeling. De ene heeft een dakterras, de andere een Frans balkon. In de lobby en bar op de kan men ’s avonds genieten van een hapje en drankje.

Je kan altijd gratis gebruikmaken van de wellnessvoorzieningen zoals sauna, infrarood, zwembad en turks stoombad, een fitnessruimte, een lekkere loungeset op de zonneweide. Nog niet overtuigd? Als je hier overnacht krijg je ook gratis toegang tot het Fruitpark waar je kan gaan fruit plukken. Dit maakt ongetwijfeld jouw verblijf voor de kinderen uniek. Meer info en boeken.


  1. Het Land van Bartje, Ees in Drenthe

Het Land van Bartje is een prachtig groot park gelegen op de Hondsrug, omringd door bossen, heidevelden en veengebieden in het noordoosten van Drenthe. De accommodaties ogen als boerderijen en liggen allemaal vrij tussen de bossen, waardoor ze veel ruimte maar ook privacy hebben. Op het terrein liggen ook grotere accommodaties waardoor je hier perfect heen kan voor een familieweekend. Meer info en boeken!

Wat kan je allemaal doen in en rondom het domein?

  • Op het terrein van het vakantiepark is genoeg te doen voor jong en oud.
  • Je kan er knuffelen met de pony’s op de Ponyranch of mee op een buitenrit, of kies ervoor om mee te gaan met een huifkartocht over de Hondsrug.
  • Plons in het heerlijke zwembad, waarbij het overdekte buitengedeelte bij goed weer wordt omgetoverd tot een openluchtzwembad.
  • Speel in de indoorspeelplaats van Bartje’s Boerderij met indoor zandbak en verschillende klim- en klautertoestellen, of eet en drink wat op het terras van de boerderij.

Vanaf het vakantiepark zit je zo in de prachtige Drentse natuur waar je heerlijk kan wandelen en fietsen. Ga de bomen in bij het klimbos van het Outdoor Park Joytime in Grolloo of loop het Boomkroonpad in Drouwen. Bezoek het Attractiepark Drouwenerzand of de Wildlands Adventure Zoo in Emmen, of ga eens langs bij de bijzondere Hunebedden in Borger.

  1. Recreatiepark de Voorst (Kraggenburg)

Liever overnachten op een camping? Dat kan in Kraggenburg! Recreatiepark De Voorst is een veelzijdig recreatiepark met een camping, huurchalets en een luxe lodgepark. Dit park is gelegen in een schitterend natuurgebied. Met het Voorsterbos als voor- en achtertuin is het optimaal onthaasten door te genieten van de rust en ruimte. Hier heb je dan ook tal van watersportactiviteiten. Een top accommodatie én locatie voor het hele gezin! Meer info en boeken.

  1. Amsterdam Farm Lodge

Graag de Nederlandse hoofdstad bezoeken met je kinderen? En ben je op zoek naar een accommodatie buiten het centrum? Verblijf in het Amsterdam Farm Lodge! Je ontsnapt als het ware van de drukte en je geniet van rust, ruimte en groen in deze oase aan de rand van de stad. Het ruime appartement is uitermate geschikt voor gezinnen in een kindvriendelijke omgeving.

Er is meer dan genoeg buitenruimte om een balletje te trappen of van de zon te genieten. Ook op de kinderspeelplaats zullen je kinderen zich niet vervelen. Nadien kan je op het terras genieten van een lekkere picknick. Meer info en boeken.

  1. De Wijnlodge

Deze gezellige boerderij 'dateert uit 1930 en heeft voorheen altijd een agrarisch functie gekend. De laatste jaren wordt deze boerderij met veel plezier bewoond door de familie samen met hun beestenboel. Ook hebben diverse dieren waaronder paarden, schotse hooglanders, geiten, konijnen, cavia's en honden hun onderkomen hier gevonden. De meeste dieren lopen rondom de wijnlodge in de dieren-speelweide. Verse eitjes bij het ontbijt? Deze kan je zelf ophalen bij de scharrelkippen in de weide! De kinderen kunnen ook in deze weide heerlijk knuffelen met de aanwezige geitjes.

Op de achtererf van deze boerderij, ligt een luxe vakantiehuis 'De Wijnlodge' binnen de contouren van een oude wagenloods. De lodge is comfortabel en straalt ook luxe uit. Zo is de lodge uitgerust met een zeer complete keuken met alle gebruikelijke inbouwapparatuur. Naast het ouderbed in het 7000 liter wijnvat heeft het appartement ook een separate slaapkamer met 4 fraaie vaste bedden. Meer info en boeken.

  1. HUP Hotel

Het HUP Hotel is ook een absolute topper! Het leukste aan het HUP Hotel is uiteraard de glijbaan waarmee je van de eerste verdieping zo de lobby kan inglijden! Dat zullen je kinderen de max vinden. Het HUP Hotel is niet alleen een familiehotel en biedt dan ook XXL-kamers tot 6 personen.

Daarnaast kan je bij HUP profiteren van het grootste vrijetijdscentrum van Europa. Zo vind je hier een moderne fitnessruimte met sapbar, een gratis kinderclub, en overdekte tennis- en squashbanen. Andere sporten die je kan beoefenen zijn golf en basketbal en voetballen. En relaxen kan je in de spa die beschikt over een sauna, een bubbelbad en stoombaden. Je kan er ook terecht voor ontspannende schoonheidsbehandelingen. Kortom, hier valt genoeg te beleven! Meer info en boeken.

  1. WestCord Hotel Noordsee

Het WestCord Hotel Noordsee is de ideale plek voor een weekendje weg met de kinderen op Ameland! Het WestCord Hotel Noordsee ligt op een locatie die met recht uniek te noemen is. Het hotel ligt namelijk op de eerste duinenrij met uitzicht op zee en het uitstrekte strand. Het hotel beschikt over comfortabele kamers met uitzicht op de duinen of de Noordzee, mét balkon of terras.

Er zijn diverse fiets- en wandelroutes langs het hotel en zijn ideaal om het eiland te ontdekken en ter ontspanning is er ook een binnenzwembad en een Turks stoombad! Meer info en boeken.

  1. TopParken – Landgoed de Scheleberg

Landgoed De Scheleberg ligt in een bosrijke omgeving in Lunteren, op 12 minuten rijden van Nationaal Park Hoge Veluwe. Hier kom je ongetwijfeld tot rust in één van de comfortabele vakantiehuizen of villa’s die de Scheleberg te bieden heeft. De villa’s en vakantiehuizen bieden accommodatie aan voor 4 tot 8 personen, ideaal voor een uitstapje met de kinderen, (groot)ouders of vrienden!

Er is bovendien niet alleen veel te zien en te doen in de omgeving van het huisje in Lunteren, ook het park is voorzien van tal van faciliteiten, waaronder een verwarmd buitenzwembad en restaurant. Meer info en boeken.

  1. Havezate Marveld

Havezate Marveld is een leuk familiehotel in Groenlo. Hier kan je luxe appartementen huren voor maximaal 4 personen. Het hotel beschikt over een klein overdekt zwembad en als gast kan je gebruik maken van alle faciliteiten op het vakantiepark Marveld. Wat dacht je van een avondje gezellig samen bowlen? Er is ook een indoor speelhal, een wellness centrum, een subtropisch zwembad en een gezellig seizoensgebonden buitenzwembad. Wat ons betreft is dit hotel zeker een aanrader! Meer info en boeken.

  1. Badhotel Rockanje

Badhotel Rockanje & Brasserie Lodgers is gelegen tussen de duinen en het bos van Rockanje, op wandelafstand van het strand. Badhotel Rockanje is gebouwd in de stijl van een Noord-Amerikaanse lodge en heeft een buitenbad met een terras, een sauna en een gezellige brasserie. Meer info en boeken.

  1. Logeren met kinderen? Onze tips!

Ben je van plan om binnenkort met je kinderen in een hotel te overnachten? Dan geven we je graag enkele tips mee om je vakantie zorgeloos te doen verlopen! Alleen maar plezier maken én genieten!

  • Ben je niet zeker of het hotel wel echt iets voor jou en je gezin is? Bekijk dan eventueel de reviews. Daarin lees je soms hoe anderen het hotel ervaarden met kinderen.
  • Wanneer je met kinderen op vakantie gaat, raden we je aan om de grote 'luxe' hotels achterwegen te laten. Ga op zoek naar een kleiner familiehotel waar de service net iets persoonlijker is.
  • Ook de locatie is vrij belangrijk als je met kinderen op reis gaat. Je wil het liefste zo dicht mogelijk bij alle winkels, restaurantjes en bezienswaardigheden zitten, dus kijk goed waar je accommodatie zich bevindt!
  • Boek je overnachting best mét ontbijt. Zo hoef je niet al te vroeg uit de veren om een ontbijtje te scoren. Dat bespaart je natuurlijk ook extra tijd!
  • Neem altijd iets mee om te doen! Kinderen blijven namelijk kinderen en vervelen zich al snel.
  • Is er ook de mogelijkheid voor de ouders om even te ontspannen? Wanneer de kinderen op de kinderspeeltuin zitten, is het altijd wel fijn dat je in het oog kan houden vanop een terrasje in de zon met een lekker kopje koffie!
Met deze 11 tips voor een goeie planning en voorbereiding ben je zeker van een zorgeloze en plezierige reis met het hele gezin.
  1. Download onze gratis reisgidsen Nederland

Wil jij ook graag Nederland zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

AmsterdamFrieslandZuid-HollandGelderlandHolland boven AmsterdamMaastricht-ValkenburgNoord-BrabantNoord-NederlandRotterdamTexelZeeland
Reisgids AmsterdamReisgids FrieslandReisgids Zuid-HollandReisgids GelderlandReisgids Holland boven AmsterdamReisgids Maastricht-ValkenburgReisgids Noord-BrabantReisgids Noord-NederlandReisgids RotterdamReisgids TexelReisgids Zeeland

Op reis naar Nederland? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Nederland.

  1. Extra: Download je gratis ebook met spelletjes en puzzels

Wil je ook onze leuke spelletjes, puzzels en raadsels voor in de wagen? Dan hebben wij het ideale e-book voor jou. Je ontvangt meer dan 25 leuke kleurplaten, raadsels en puzzels voor op de achterbank. Samen met tal van tips en bijzondere spelletjes. Download je gratis spelletjesboek voor in de wagen.

Spelletjesboek voor in de auto

Gratis Spelletjesgids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?